När man fiser sönder rektum

Ni vet ju att jag är fullsketen av fördomar och har en himla massa tics för mig. Ganska många konstiga åsikter också.

T ex så tycker jag inte om att tjejer fiser. Jag tycker att det är okvinnligt. Jag veet, ni behöver inte skälla på mig för jag inser själv hur korkad åsikt det är. Men nu är det så, så låt kärringen vara ifred.

Fast, maken har samma åsikt som jag, så det är ju bra. Gudskelov.

I alla fall. Han har en grej för sig som jag fullständigt avskyr: han petar i näsan 24/7 och jag är helt övertygad om att han föddes med ett finger i näsborren. 

Det är i särklass det äckligaste jag vet när folk gräver i sina näsor.

I 15 år har vi hängt ihop. I 15 år har jag försökt få honom att sluta, men icke. Han säger att han ”tänker så bra” när han gräver.  Äcklo.

För att få honom att fatta HUR vidrigt jag tycker att det är, så har jag försökt tala ”samma språk” så att säga. Jag har fisit väry nära honom. Så att han nästan har kolat vippen, och förvisso fått ut fingret ur näsan, men en kvart senare sitter det där igen.

Jag kom och tänka på det här idag för jag har varit skitskum i magen. Gasig och uppblåst. Och när man står i en tillfällig butik, som inte har några väggar, utan man befinner sig på en golvyta i en galleria, ja, då är det inte lätt.

Så vid ett tillfälle, när jag tror att jag är ensam så råkade en liten prutt ramla ut. Jag står vid kassan och har en hylla med varor bakom mig. En sån där kub-hylla från IKEA som man alltså ser rakt igenom. Sekunden efter prutten hör jag hur någon harklar sig bakom mig, vid hyllan. En man står nedböjd och kollar in lite ramar. I höjd med min röv. Han drar som en avlöning…för det var inte min Armani-parfym som doftade direkt. Jag trodde fan jag skulle lägga mig ner och dö. On the spot.

Men magen fortsatte att krångla, dock gjorde jag rejäla knipövningar för att inga fler skulle smita ut. By the time jag kom hem så höll jag på att lyfta från marken av alla gaser som ville ut. Talibanen och hennes kusin sprang i förväg in i huset och upp till övervåningen. Jag kliver in, lägger ifrån mig matkassen och handväskan. Krånglar mig ur stövlarna och ska till att rusa in i badrummet för att spränga kaklet, men hinner inte. KABOOOOM! KABOOOM! KABOOOM! RATATATATATATAAAAA!

Jeeesusjeflachrist. Jag lyfte två centimeter från golvet. Snacka om l ä t t n a d! Då hör jag talibanen i trappan:

Mammaaaa, VAD var det där, HÖRDE DU?!”

Va, vadå?

”Det lät som nåt BOM BOM, jättehögt, flera gånger….var det utanför?

”Ingen aning, jag hörde inte, det kanske var tvättmaskinen.”

”Nä, jag tror det var smällare. Dom kanske provar fyrverkerier för nyårsafton.”

”Mmm, så kan det nog vara”.

Och den svarta glorian snurrade i 280 knyck. Och påminde mig om att jag aldrig kommer komma till himlen.

Sen var jag tvungen att lägga mig två minuter på soffan för herregud vad ont det gjorde i rumpan. Jag brukar liksom inte fisa så där hårt så att man får skavsår…om man säger som så.

 

 

 1. Ja, jösses, nu fick man allt fnissa lite! Å visst är det så, vi kvinnor fiser INTE! Men när jag fortfarande åt spannmål var jag absolut den värsta fisaren i familjen. Som tur var var de oftast luktlösa, men LJUDET. Kunde definitivt lyfta hustak. Stackars kunden, han kanske svimmade i nåt hörn!

 2. Har ingen aning om hur det låter när dina gaser vill ut, men känner du för lite bruna bönor och ärtsoppa en dag, kom hit, vi äter och sen kan vi ju vänta och se – jag menar, höra…
  Nä, ärligt talat, tycker jag uppriktigt synd om dig. Måste ju vara jobbigt, ju.

 3. Maken och jag står i verkstan och jobbar när jag såg ditt inlägg blippa till. Läste det högt och vetisjutton om vi kommer sluta skratta idag!
  Du är så jäkla sjuk/galen/knäpp/underbar att jag döööör!

  Du är numera döpt till Pruttmona 😉

 4. Jag dör av skratt. Jag är GBP ad och känner igen mig, jag har aldrig gasat förr men nu är det jag som flyger omkring i Bromma som jag aldrig gjort förut.

 5. HA HA HA du är ju bara så rolig!!!!
  Nästa gång du står i den tillfälliga butiken och det jäser i magen så tycker jag att du ska testa och göra som du gjorde en gång hos massören tror jag det var.
  Dra isär skinkorna och hoppas på att den inte hörs då. Då får du ju i alla fall veta om det bara var en tillfällighet att det inte funkade förra gången utan blev en ännu värre brakare.

  Fint folk håller skiten ifrån sig vet du väl!!

  Kram!
  du är ändå bäst även om du kanske luktar komocka ibland.
  Fis o var glad!

 6. Det finns ett sätt att få din man att sluta peta nästan. Om man sköljer näsan dagligen med lite saltvatten så har man liksom inget att sitta och pilla på. Det finns en trevlig näskanna från gamla stans krukmakeri http://www.gamlastanskrukmakeri.com/ och om man kör en kanna om dagen är snorkråkorna borta. Det är lite läskigt första gången man sköljer, men det efter ett par gånger är det lika enkelt som att torka rumpan efter ett toabesök.
  /ullis

 7. HAHA!!! D va d roligaste jag har läst på lääänge!!! Så jäkla kul du e att läsa… dig hade jag velat ha som bästa kompis 🙂

 8. Hahahahaha, förlåt men lite hahahaha igen!
  Lite kärleksfullt fnissande.
  men alltså, efter en supermegajättetrippeltuff dag så läser jag detta.
  Och bara slappnar av och ler.

  Du är underbar!

  🙂

 9. De kvällar jag lägger min 2 åriga son läser jag din blogg för att underhålla mig medan jag väntar på att han ska somna. Men denna kväll kan jag lova att det tog en aningen längre tack vare mina kvävda skratt. Tack för att du gett mig ett härligt skratt!

 10. Alltså seriöst….jag bara skrattar så tårarna sprutar här!!!
  Gör inte så, jag får ju ont i magen!!!

  Håhåjaja……men skönt var det. Att skratta på det viset alltså…

  Puh…

  Kram, Moj

 11. HAHAHAHA jag döööör av skratt!!!!Så kul kan man också ha det….HAHAHA
  NÄÄÄÄ tjejer fiser INTE och skulle dom RÅKA ,luktar det ju hallon ,eller??? 😉
  Tack för att du förgyller dagen!!!
  KRAMKRAM

 12. Hahahahaha….. Tror jag bryter ihop. Jag fick en liknande historia berättad för mig. Min kollega Ylva kom hem efter en heldag på föreläsning och sedan shopping. Kliver innanför dörren. Ställer ner kassarna och släpper värsta brakaren. Då hör hon från vardagsrummet…. ”Mamma… grannen är här”

 13. Haha!! Sjuka kvinna!!! :)))
  Men jag reagerar på att kvinnor inte fiser. Visst gör de det!!! JAG iallafall!! Låter som ett bombanfall! :)))))))
  Det är ju naturligt!!

 14. Söva barn och läsa din blogg samtidigt var ingen höjdare idag, det var däremot ditt inlägg. Du är bara bäst helt enkelt!

 15. Du är för rolig 🙂 Tack för dagens skratt, skrattar så tårarna skvalar här i soffan! Det är verkligen hemskt att känna som att man håller på att lyfta av all luft som vill ut. Minns när jag träffat sambon och vi sågs på helgerna. Jag kunde inte varken släppa en liten fjärt eller göra tvåan, ens på toa. Då var det långt hem på söndagskvällarna när det var en timme i bil innan jag kom hem och ”ficksläppalosspåmintoalett” efter att jag hållit mig hela helgen!

 16. Jag läser ofta din blogg på jobbet och de förstår inte vad jag skrattar åt. Försöker säga att jag läser världens bästa blogg men än har jag inte lyckats få dem att läsa allt kul som du skriver om. Du skriver om vad många tänker eller gör i smyg. Fis på du Mona, du är vara människa – och en jäkligt rolig sådan.

 17. Åh herrreguuud sitter på bussen och försöker hålla mig för skratt….Jag sååå förstår känslan …jag har oxå braxat HÅRT vid ett par tillfällen ….
  Mona, you rock…vill så gärna träffa dig om/när du e i götet någon gång…

 18. Efter en asdålig dag så var ditt inlägg precis ett sådant som jag behövde. Skrattade tills tårarna rann längs kinderna. Maken undrade vad jag höll på med men det tog ett tag innan jag kunde berätta. Tack snälla!

 19. Hahahaha…..som jag har skrattat!!!!! Jättetack till dig för helt underbar blogg!! 😀
  Måste oxå ”tala om” för dig att jag delat ditt inlägg på min FB-sida (hoppas du inte tar illa upp!!!??)…..för de´ va´ den roligaste läsningen på länge!!!!!! 😀
  Ha ett himla gott nyår!!!!
  Önskar Pia i Västervik

 20. Haha! Här har man inte hunnit läsa bloggar på hela dagen och så läser man nu detta!!! Lovely!!!! Skrattar mig till sömns och biter i skämskudden av igenkänning! Alltså det har ju hänt min kompis ;0P hehe

 21. Helt galet roligt läsning, skrattar högt när jag läser om den stackars mannen som kollade in ramar – stackars sate!
  Jag lurade mitt syskonbarn att om faster någon gång fes luktade det hallon, hon trodde stenhårt på det under lång tid – fast fjärilar låter lite coolare hahah

 22. Go kväll!

  Hahahaha, jag tror jag dör av skratt. Känner igen mig i det du beskriver. Uppblåsta, gasiga magen är något vi är bekanta med här hemma och vi (eller jag) har för länge sedan tappat den kvinnliga sidan av mig som inte fiser i makens sällskap.
  När jag läser ditt inlägg kommer jag att tänka på en händelse för så där 16 år sedan då makens och min relation var ganska ny och vi fortfarande bodde var för sig. Den här kvällen sov han över och när jag nästan somnat så hör jag jag ett ljud. Jag flyger upp ur sängen samtidigt som jag skriker, jävla ungar, måste de köra moped på gården mitt i natten. Vickar på persiennen för att se om det är någon jag känner igen och döm om min förvåning där finns varken moped eller ungom. Däremot så hör jag hur någon i sängen håller på att dö av skratt…… maken ”piper” fram, förlåt älskling, jag kunde inte hålla mig…… denna händelse kommer med jämna mellanrum upp och vi skrattar lika gott åt det idag som vi gjorde då.

 23. Tack Mona, nu har du förlängt mitt liv ytterligare! Att läsa din blogg blev dagens glädjestund. Du har verkligen en fantastisk förmåga att uttrycka dig i ord. Den här berättelsen hade kunnat bli så platt och tråkig, men du beskriver det så levande att man ser bilder framför sig. Må så gott och gott nytt år!

 24. Hhahahahahaaahaaaahaaaahahahahaaa jag skrattar så det gör ont i magen !
  Herrejisses …. Stackars kund 😉
  Stackars din mage, riktigt känner hur den bubblat liksom ….

  Är så glad att jag hittade hit ! Du och Magdalena Graaf….
  NI kan verkligen få till BRA inlägg !!!

  (en liten hemlis, min mage är för jäklig, maken kan vakna av mina smällar på nätterna…. tur jag sover …. )

 25. *fnissar*

  Jag är nog ingen kvinna… för jag fiser jämt!! Med en magkattarrig och IBSig mage så bubblar det nämligen rätt så konstant 😉 Det luktar självklart hallon!!

 26. :-D. Tänk att fisar är lika roligt jämt. Och självklart pruttar du bara små fjärilar. Det gör ont med gaser i magen så släpp du bara. Och helst om guben vägrar ta ut fingret ur chucken. Hua.

 27. Skrattar så jag håller på att ramla av soffan =D tack för att du bjuder så mycket på dig själv. och komentaren från Nilla om fjärilarna e ju klockren……snor den =)

 28. Min mamma som heller aldrig fiser drog en riktig rökare bakom ett hörn inne i affären när hon trodde hon var själv.
  Tills hon får höra en liten pojke säga till sin pappa:
  ”Hörde du åskan pappa?”

  HAHAHAHA

 29. Haha… då var man uppvärmd och klar den här morgonen i skrattmusklerna då! 😉

  Fast jag begriiiiiiper bara inte hur ni människor lyckas hålla ”inne” överhuvud taget??? Har aldrig funkat. 😉

  Tror världen behöver lite mer ”fjärilar” med doft av ”hallon”.

 30. HAHAHA 😀 jag tycker de är så extremt skönt höra/läsa om allt detta! 😀 därför att de inte många i dagsläget som vågar vara sig sälva o de e precis vad du vågar! GO FOR IT! 😀 Jag bruckar inte vanligtviss ha så lätt för att skratta åt bara texter men här fick man ju sin egen bild 😀 haahah Mer fiss o prutt o ännu mer frispråckig! ME LIKE !

 31. Hej Mona!

  Jag skrattade så tårarna rann. Du är helt otrolig till att kunna återge grejer i skrift så att man skrattar tills man nästan pruttar. Jag brukar ha högläsning av dina inlägg för maken. Speciellt de inlägg som hamdlar om din make. I går innan sängdax så bad jag min man att själv läsa ditt inlägg. Då jag själv inte kunde läsa högt utan att börja skratta. Jo, han skrattade också. Sen var det godnatt för mig.

  I morse möts jag av en make med ett flin på läpparna. Då hade han suttit uppe och gått tillbaka och läst lite fler av dina äldre inlägg.

  Han sa: Du den där Mona hon skriver jäkligt roligt. Jag förstår nu varför du sitter och småfnissar lite då och då vid datorn. Det är banne mig en konst att kunna förmedla på det sättet.

  Så nu Mona har du ytterligare en till läsare. Tack för att du förgyller vardagen.

 32. Såg en undersökning som sa att folk i genomsnitt petar sig i näsan 5 gånger i timmen. Som man alltså oftast inte ens vet om. Inte hela-fingret-in men upp-till-näsan-och-gnugga-lite-varianten. Hur ofta tror du maken din gör det?

 33. Nu är det så här Mona……. Jag är allt annat än kvinnlig så att säga. Jag gasar jämt, och jag tycker det är kul. När jag och min tillsvidareman ligger i sängen och kollar på tv på kvällarna så ligger jag och trycker och bara håller tummarna på att det ska lukta kadaver så jag kan lyfta på täcket eller så säger jag – kan inte du mysa lite med mig? Kan säga att då går det undan på andra kanten. Men när han lyfter på täcket för han tror att nu gäller det så blir han fly förbannad. Vad jag gör???? Njuter av att han gick på det! 🙂

 34. Hahahahaha – nu tittar mina kolleger på mig och tror jag är helt fr vettet. Sitta och gapskratta framför datorn…..HAHAHAHHAHA du är bara för underbar. du skriver ned det de flesta av oss tänker……Keep up the good fart!! and work!!!

  Du är bara för bäst….

 35. Det här är första gången jag kommenterar, men nu kan jag bara inte låta bli! Det här var det roligaste blogginlägg jag läst från någon någonsin. Kan inte sluta skratta. Så fort jag tänker på annat, så kommer tankarna tillbaks till ditt inlägg och så börjar jag skratta igen… Tack, tack, tack!!!

 36. För länge sedan fanns ett nyförälskat och ungt par som skulle sova över hos varandra. Killen skulle upp på toa och tjejen stackarn fick ont i magen. Värstaste värsta magknipen och pruten, ja den bara kom. Lösningen fick bli att hålla ner täcket hårt mot kroppen och bara ligga dödens stilla ( smart? nää inte alls) När killen kom ut så får han lite spexigt för sig att han ska krypa in under tjejens täcke från fötterna. Fort går det oxå så hon hinner inte hindra honom. Nåväl han flyger ut lika snabbt igen och är gasad. Tjejen nästan dog och killen ja han skrattar än idag åt denna story. Obs tjejen är inte jag 😉

 37. Min salig svärmor sa alltid när hon (råkade) släppa sig ” den sjöng så länge den levde”, sedan pysslade hon vidare som inget hänt.

 38. Men jag döööör!! Jag har inte- och kommer nog heller aldrig att växa ifrån kiss- och bajsstadiet men varför ska jag?! Jag skrattade så mycket när jag läste detta inlägg så jag knappt tog mig framåt i texten pga alla skrattårar! Så jäkla bra- och pinsamt i affären!! Själv har jag tutat i mina barn att jag aldrig fiser och banne mig, dom har gått på det! Kanske har att göra med att dom märkt att min överskottsluft brakar ut i form av rapar som är så grova att dom är rent groteska 😉

  Överhuvudtaget angående din blogg- Du är SJUKT bra på att berätta på ett målande sätt och även om du ”hänger ut din näspetande man” (som jag läste om i sista inlägget) så gör du det med en sån kärlek! Du är en förebild för oss lite fegare bloggare!
  Tack för att du delar med dig av dig själv och din vardag!

 39. Hahahahahahah, jag tror jag dör……. Skrattade så våldsamt så jag höll på att ramla av stolen!!! Du är fantastiskt Mona!!!!!!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..