Jag har kommit på en sak

Jag hade tur och fick någon som jobbade nästan hela dagen åt mig igår.

Så jag passade på att lägga mig raklång på soffan och dö under några timmar. Noterar lite slött att Femmans: Böda camping går i repris. Jag tittar och funderar.

Igår kväll somnade maken med fjärrkontrollen i handen. Som vanligt….3 meter i från mig. Så då råkade jag hamna framför nåt som hette Dansbandsveckan, eller nåt i den stilen. Det är nåt evenemang som äger rum i Malung varje sommar.

Jag funderar ännu mer. Och kommer fram till att det är samma sorts människor. Man bor i husvagn på somrarna och så åker man till Malung och dansar. Resten av året spelar man dansbandsmusik hemma i huset. Och på våren så åker man i busslaster till trädgårdsmässan i Stockholm. Sen börjar allt om igen.

Jag är fullsketen av fördomar men en sak är fullkomligt klar:

dessa människor har ett jefligt mycket roligare liv än jag har. Herregud, alla dricker, sexar och skrattar sig harmynta.

_________________________________________________

Man kanske ska anmäla sig till en kurs i foxtrot.

Och hyra en husvagn i sommar.

Vad säger ni, är det något som skulle passa mig tro? Jag menar, jag är ju ändå i Ullared varje sommar så steget borde inte vara så långt tycker jag.

 1. En buggkurs kan jag varmt rekommendera:) Det är verkligen skitkul och man träffar massor med roliga människor. Den nya varianten av foxtrott, Fox är nog inte din grej skulle jag tro;) Maken blir nog mer än lovligt avundsjuk. 🙂 Då dansar man så nära att pentricket är ett minne blott och de flesta gillar att gnussa (vet, helknäppt ord) dvs gnugga pannorna mot varandra. Jag älskar att dansa men gnussandet, gud bespara mig vill jag aldrig uppleva! Dra nu med maken på en danskurs, jag vill gärna se massor med bilder;) Det vill nog alla andra också!

 2. …och man kan ju campa vid Ullared. De har tydligen en finfin camping där. Två flugor i en smäll så att säga. ;o)
  Krya på dig och tack för en härlig blogg! Gott Nytt År!

 3. Eh, jag tror inte du ska fundera så mycket när du är sjuk. Verkar bli lite konstigt då. Jag är ju en ny hangaround och känner dig inte så väl, men nääää…
  Fast det ÄR roligt att dansa (musiken är HEMSK tycker jag men okej att dansa till) och du skulle säkert göra succé i dina blommiga stövlar.
  Förresten; himla bra att du fick vara ledig igår. Du behövde nog dö en stund, men titta inte så mycket på tv nästa gång för det verkar messa up skallen en del. 😉

 4. Ha ha ha, tror jag garvar ihjäl mig… Min tillsvidaresambo, drar iväg på den där veckan varje år o dansar bugg flera da’r i sträck…Men grejen är att jag INTE, never with my foot, åker med. Då får jag sommarens bästa vecka, ensam hemma, som jag älskar o stornjuter av att vara… DET rekommenderas; skicka maken på kurs först, sen Malung nästa…Brukar även föreslår andra diverse utflykter med kompisar under året, så man blir av med mänskan; ålandsresor, kitesurfning mm God fortsättning, vännen!

  1. Ha ha ha, tillsvidaresambo, det har jag inte hört förut. Då har jag en tillsvidareman. Man har ju hört att det knakar i fogaran mellan Pitt och Jolie. Jag väntar troget!

 5. samma gäng åker garanterat till ullared varje år 😉 så du skulle säkert smälta in. Passa på att köpa matchande träningsoveraller nästa gång på ullared så är ni fit for fight!

  Fast det är nog kört, såg oxå lite på Böda och det verkar som man måste boka plats för nästa år redan innan man åker därifrån för att ha chans. De är nog slut nu.. synd va 😉

 6. Hehe, jo, de verkar ha roligare men den ”lilla” haken med dansen är att du måste stå ut med musiken också (jag lyckas ungefär 20 min).
  Och steget är LÅNGT mellan Ullared och husvagn.
  Husvagnen är 8m2 – orka leva SÅ tätt inpå sina nära och kära i en vecka eller två, själv är jag mycket förvånad att det inte sker fler frustrationsmord under sommarhalvåret än det gör =)
  Sen måste man tyvärr kunna backa med skiten också.

 7. Go for it!
  Malung är fint och alldeles lagom helt ödsligt för att passa en nybörjarcampare som dig. ;D Får du tråkigt kan du ju alltid kvista över hit och hälsa på, jag bor ännu ödsligare. HAHA!!!

  Fast du har nog slagit huvudet på spiken till viss del…. bara för att ”ser” boring ut så tror jag knappast dom har trista liv, snarare tvärt om!

 8. Man kan ju hyra husvagn på Ullareds Camping. Kan ju vara en mjukstart 🙂
  Jag har gjort samma iakttagelse som du så vi varvar hotellresor med en campingsväng lite nu och då. Läskigt trevligt förutom kombinationen blyghet och tält. Vi är som tur är inte blyga, hehe.

  Ser fram emot husvagnsinläggen 🙂

 9. Du behöver inte ens ta med en egen husvagn till sweet Ullared. Det finns att hyra där. Fullutrustad med förtält, köksutrustning o plastbord med fyra stolar. Testa en natt el två.. det enda lilla minuset.. det går inte att använda toaletten i husvagnen så man får gå ner till toa/duschhuset o göra sin grej liksom. Men tänk dig.. 2 dagar shopping i mekkat Ullared.. Like it aloooot!

 10. Nu glömde du alla som åker på kryssningar flera gånger per år…och vars barn heter Cevin, Melody, Chantall…. röker gula blend och grillar flinta stek på campingen!

 11. Hej Mona!

  Jag håller helt med dig… det är säkert ungefär samma människor som är på båda ställena. Det är säkert också en visst typ av mäniskor som är med i programmen om både Böda och GeKås till exempel…
  Men så finns det andra som älskar husvagnslivet, som älskar att under fyra veckor bara ha 10 kvm att städa och sedan kan ägna sig åt sol och bad. Som har AC och champagneglas (i glas, champagne kan man inte dricka i melamin 😉 ) i vagnen. Du kan göra kort varianten och övernatta i en husvagn nästa gång du är på GeKås, de hyr ut på campingen. Men man får ju tycka att människor som inte är precis som jag är ”intressanta” och inte störande för man bor ju tätt 😀 Det blir ju garanterat underhållande blogginlägg för oss att läsa -så prova!!

 12. Gå du på kurs i Foxtrot…för det är ju skit svårt att lära sig…å husvagn? Nä ta och hyr en husbil istället spendera tre veckor med att åka på turne land å rike runt och ha bloggträffar med läsarna. Det tror jag skulle va mer spännande än att åka till böda camping eller ullared.

 13. Hej!

  Har aldrig kommenterat någon gång, men nån gång måste bli den första. Tycker inte om din kommentar om att folk kan skratta sig harmynta. Hoppas att du inser att det kan man inte, utan det föds man med. Har själv en son i yngre ålder som är född med Läpp-käk och gomspalt (som det heter) och det krävs åtskilliga operationer för de barnen som är födda med Lkg. Tack för mig!

  1. Hej Cissi, jag ber om ursäkt om jag har förolämpat dig, inte alls meningen. Och i och med din kommentar så hoppas jag att du lever efter den devisen själv. Jag gissar att du aldrig kallat någon för idiot t ex. Du har all rätt att komma med synpunkter, under förutsättning att du är felfri själv när det kommer till såna här saker. Det som kanske är normalt för dig, är kanske en förolämpning för andra. Men, jag tar till mig din kommentar. Lev väl!

 14. Jag har av misstag sladdat in några minuter på dessa program, som Böda Camping, Ullared, när jag zappar runt… och blir precis knottrig…men fifan vad är det för jävla skitprogram? Och vad är det för stackars människor som ställer upp? Har ”de inte alla chips i påsen”, eller? Ska jag skratta elller gråta? Förnedrings-TV!!?? Men vad kan man förvänta sig av kanal 3 och 5?
  Nu får jag säkert många emot mig, som har ett nöjje att se på dessa s.k program…men shoot…jag tål det!

 15. Samma skrot och korn som åker till Böda, Ullared och gillar dansband. Jag tror de har ett rätt torftigt liv som måste utsätta sig för dylikt.

 16. 😀 Håller med dig…

  Då vi har vattenskada och tvingas bo i en husvagn på vår tomt, inne på 5:e veckan, så kan jag konstatera att jag är j-t tacksam över att våra bokade resor till Paris, Marbella och Kreta inte är i husvagn.

  Lägger hellre pengar på att åka utomlands än att åka till olika campingar med husvagn. Har du sett vad det kostar? Näe, åker hellre utomlands!

 17. Ja du Mona!
  Jag sitter också och förundras och undrar hur det hade varit om man själv satt där med BIBen i förtältet ….
  Avslappnat?? Härligt??

  När jag var barn husvagnscamapde vi några gånger och jag tyckte myckt om det som barn…men som vuxen har det inte lockat mig alls.

  Jag är bekväm av mig och vill INTE ha människor inpå mig så nära som på en camping…
  Må så gott!!

 18. GÖRT! Jag utmanar dig!
  Helt ärligt så skulle det vara årets förmodade bästa läsning alla kategorier. Törs man föreslå en vecka på Öland kanske? Eller varför inte åka till Borlänge och campa på dansbandsfestivalen? Jag stod vakt där som 20 åring. Jag har aldrig varit så rädd för att bli våldtagen som då. Tanterna var som tokiga!!!

 19. Hej Mona!
  Vi har husvagn men jag skulle inte vilja åka till Malung för att dansa, inte heller får jag med mig mannen till Gekås och Böda = aldrig i livet. Har provat Öland men det är inget för oss…

  Men för oss har det varit kanon, flera veckor att njuta av Sverige på sommaren och sen har vi åkt till värmen eller skidor på vintern. Istället för att ha sommarstuga som kräver underhåll och ligger på samma ställe hela tiden. Vi åker dit vi vill och stannar så länge vi vill.

  En helt annan fråga än ovan: hur länge var det ni skulle ha butiken i Bromma Blocks. Har för mig att jag läst det men hittar det inte. Ska till Sthlm efter nyår nämligen och funderar på att åka dit.

 20. Man måste ju inte campa i Sverige…. Malmö – Luleå lär vara lika långt som Malmö-Milano, och då vet jag definitivt vilket håll jag kör på ;o)

  Med en make som är flygrädd har vi inte mycket att välja på, men jag klagar definitivt inte. Är inte uppväxt med camping men det passar mig otroligt bra. I sommar styr vi mot Sicilien, 1 v ner, 1 v hem, 2 v där.

  Camping kräver dock lämpligt väder, dvs det måste gå att vara ute. Annars blir stämningen något ansträngd :o/

 21. Jag brukar raljera och göra mig lustig över WT-folket i dessa serier, men när allt kommer omkring så verkar de f*n så mycket gladare och mer nöjda med livet än jag någonsin varit. Så jag blir numera glad av att se på programmen istället för att oja över förnedringstv etc. Vi måste låta alla göra det de tycker om.
  Ann

 22. Mannen i hushållet vill starta turistresor till Böda för att glo på folk. Djurparksstuk där intressanta ”gator” är utmärkta. Man kan få klisterlapp att sätta på bilen också, som visar att man varit där. Kanske fotograferas med något lämpligt tält som bakgrund. Fint att hänga på väggen bakom soffan. Självklart ska det gå att köpa t-shirts med passande Bödatryck som minne.

  Vi ska kanske slå oss ihop och bli snorrika?

 23. Jag campar i högklackat och målar naglarna i glada färger precis som hemma. Ingen BiB och inget dansband. Och vi har hittat små smultronställen med nästan inget folk alls (till barnens stora besvikelse).

 24. Ja ja men det är som i Norrrlands reklamen: Det är är gott att vara sig själv och så uppfattar jag dig. Mona är Mona försöker inte vara någon annan. Tror nog utifrån egen erfarenhet att du inte ska göra semester för lång. Blir snabbt tråkigt med byxljummet och oaa hela natten.

 25. Mona, Mona, en härligt het potatis:) eftersom jag varit av samma tanke och konverterat, när ” jag blev med husvagn”. Min heliga make föreslog provcampa en sommar? Köpte en tipptopp ny vagn med alla faciliteter så att jag inte skulle klaga;) sedan dess har vi sett så mycket av Sverige, från Ystad till Norrland – å vi snackar inga Böda, utan pärlor i Sverige som många aldrig upplever, saknar kanske inte heller men vi njuter. Dansar inte i Malung, men det skulle nog va kul;) I somras åkte vi uppåt på vinst å förlust och hade en kanon sommar, stannade var vi ville, började på syrrans tomt, styrde vidare till Evas paradis å sedan fjällvärlden allt är inte det tv visar;) vilket jag vet att du vet;) nu lockar kanske inte sommarfjällen, ta då vagnen å dra ut till någon strand eller sjö ett par dagar å njuuut. Ta in på camping när du vill, det finns många små fina. Eller förresten ta ett flyg……för fy tusan vilka haranger det skulle bli här å jag vill inta ta skiten…:)
  Kram
  Carina

  1. Haha, av nån anledning så tänkte jag på dig när jag skrev inlägget: kan Carina, så borde väl för fan jag kunna”…typ! Kram

 26. Husvagnssemester ÄR det bästa!!! BiB, en bra bok trevligt folk och grillat jisses nu höll jag på att glömma mjukiskläder och foppatofflor!!!! En vecka i värmen då och då är ju inte helt fel heller 🙂 förresten så är det ”dirtyfox” som gäller nu tydligen, något att ta med maken på 🙂 Du är bäst Mona!!!

 27. Snälla, om ni hyr husvagn… Då måste bara talibanen filma då du och maken reser förtält! För du vet ni kommer ha storpublik som bara väntar på att ni skall bli osams!

  (btw, min son föddes också med käk/läpp och gomspalt, dubbelsidig och jag tog inte illa vid mig av komentaren)

 28. Men vafan, ska vi inte bara samla ihop ett gäng och dra till Böda en vecka i sommar?! Garanterat chosefritt, bara softa, slabba runt i linne och cykelbyxor, käka chips och flintastek, spela ”oa hela natten” på högsta volym, skratta så magen krampar, och inte en enda människa man känner, som kan tycka eller tänka något 🙂

 29. Vecka 29 i Malung är ett sant dansbandsinferno med dansglada människor pyntade på olika sätt…såsom t.ex. med cowboyhatt, cykelbyxor, kavaj, WCT-overaller, permanentat hår, volangkjol, byxor, tights & linne, shorts, plattat hår, flanellskjortor, folkdräkt (jaja, jag överdriver men jag bor i smeten så va f-n..men en gång så satt faktiskt en lokal profil på en parkbänk iklädd koboltblå Speedos, boots och cowboyhatt och välkomnade turisterna..)…Personligen får jag utslag av dansbandsmusik men glädjs åt att denna lilla by lever upp EN HEL GÅNG per år..Så vill du göra ett besök så är du hjärtligt välkommen…blogginläggen är klara för flera år framöver, I promise..Du kan dessutom få bo i mitt hus så slipper du husvagnen 😀

 30. Jag lär dig så gärna både foxtrot och bugg om du lovar åka och campa i sommar! Börja med att läsa Josephine Oleviks ”Campingliv” först, bra instruktion, om hur allt funkar och varför man faktiskt måste ha foppatofflor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..