Om gnälliga bonnläppar på juldagen

Jag är storhandlar-chef i det här hushållet. Det har kommit att bli mina 30-45 minuter av egentid. Oftast ser jag även till att lägga mobilen i bilen så jag slipper samtal. Väry skönt.

Men jag måste ha fått i mig för många pepparkakor nu i jul för i morse  frågade jag maken om han ville följa med mig.

Bad choice.

Jag är gift med en man som är ekonomisk. Alltså, jag vet, men han är inte snål. Långt i från. Faktiskt. Så länge det inte handlar om mat, smink och inköp såsom gardiner, kuddar och sånt. Då är han ärksenål. ”Varför köpa nya gardiner när vi redan har? Varför köpa nya kaffemuggar när vi har hela skåpet fullt?” Eller när jag kör bil och gasar satan: ”Ojoj, nu blir det dyrt” och syftar på bensinen. Så där håller han på och jag blir fullkomligt galen.

Ja, ni fattar. Sen att han inte alls tycker det är konstigt att en penna kan kosta 1500 kr, för det är nämligen en annan sak. ”Jamen det är ju en a r b e t s p e n n a!”  För att inte tala om att han, utan att blinka, kan lägga 10 000 kr på julklappar. ”Ameh, det är ju jul!”

Så när vi går runt på CityGross så hör jag att han mumlar hela tiden. Som en gammal gubbtjuv.

width=300

”Amen fy fan vad dyrt…mutter mutter….är det alltid så här dyrt?…mutter mutter…hur kan det kosta så HÄR mycket? mutter mutter…ska vi verkligen ha allt det här?” (Nä, jag bara handlar för att det är skitkul!)

I bilen hem sitter han och går i genom kvittot. Och jag tar mig för pannan. Men orka.

width=169

Jag tittar på honom och undrar om jag köra honom till nåt ålderdomshem i närheten. Nåt som drivs av Carema så att han inte behöver lida så länge till här på jorden.

Giv mig styrka liksom.

 1. Påminn maken snäll om alla kvitton från ica när han BARA skulle åka dit och handla mjölk å bröd! Om inte det hjälper att få tyst på han så starta ett tredje världskrig för nu är det ett helt år kvar tills nästa jul å då hinner han glömma å köper fina julklappar det året åxå!

 2. God Jul och God Fortsättning på dig Mona! Jag funderar på om detta verkligen är samma make som du skickar att köpa fruktostbröd och som kommer hem med varor för flera hundralappar?? 🙂

 3. Kul att läsa din blogg upptäckt den bara för någon dag sedan. Humor har du men har en nog en undermening med allt. Tack för gott skratt behövs alltid. Ska absolut fortsätta läsa din blogg.
  God fortsättning på julen

 4. Mona!!
  Vet ju att du alltid läser innan du godkänner dina kommentarer så denna behöver du inte godkänna – läs och hör av dig om du kan svara! 🙂

  En fotograf har tydligen köpt en leksakskamera i trä i en ”tillfällig butik” i Bromma Blocks, en gul sak med svart objektiv på typ. Röd rem. Dom sa att importföretaget var igt.se men dom kan inte hitta kameran på hemsidan. Det verkar som flera fotografer är intresserade av denna kamera (så även jag) så nu undrar jag lite snällt om det går att beställa den via hemsidan eller på nått annat vis via dig. 🙂

  Du får gärna maila mig lisa.nygards@bredband.net eller PMa på Facebook – vilket som funkar. (Elisabeth Nygårds på FB)

  Kram Lisa (InkyWings)

 5. Haha … underbart. Under en stund började jag nästan tro att det var min sambo du hade fått med dig vid storhandlingen för han jag delar postlåda med är exakt likadan :-)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..