När PipLarsson blir sjuk och en cold hearted wife

Igår kväll:

”Jag håller på att bli sjuk!”

”Mm”..djupt försjunken i datorn.

Fan, det är säkert, jag håller på att bli JÄTTESJUK!”

”Ojdå.”…ännu mer försjunken i datorn.

”Fanihelvetesjävlaskit..jag går och lägger mig. Jag känner mig skitdålig.”

”Mm..gonatt.”

Mina hang arounds här vet att jag har en och en annan mindre god egenskap. Bland annat så avskyr jag när maken är sjuk. För han blir så ömkligt patetisk och tycker så förbannat synd om sig själv. Jag är en sån som biter ihop och jobbar. Känner inte efter. Piper aldrig i onödan. Inte min grej.

Jag väntar uppe extra länge för att vara helt säker på att han sover.

Eller hur. Han ligger i sängen och stönar över hur dålig han är. Vi pratar en vanlig förkylning här. Möjligen med lite feber. Jag säger: ”tänk inte ens tanken på att komma över på min sida av sängen. Inte ens en tå vill jag ha här för jag har inte tid att bli sjuk”, när han försöker gosa in sina kalla fötter hos mig.

”Jag fryser som fan, jag mår inte bra alls och du bryr dig inte om mig alls om jag dör.” är det sista jag hör innan jag somnar.

Smyger upp i morse, gör mig i ordning, väcker honom med ett ”hur mår du?”

”Inge bra alls!”  Och så den där ömkliga tonen på det.

”Ta en Alvedon” säger jag medan jag skyndar mig fort som fan ut ur sovrummet.

Och påminner mig själv om att jag ska köpa Otrivin nässpray blixtsnabbt idag, för jag har kommit på att den är överlägsen om man börjar känna av en förkylning.

Sweet Lord, jag vinner inte priset som Årets Hustru i år helle, hehe.

Nu ska jag iväg till Bromma Blocks och ta hand om alla kunder som inte haft tid att köpa julklappar förrän idag.

Är ni kvar förresten, eller har ni övergivit mig? För ni menar väl inte att ni prioriterar julstök framför mig va?!

 1. JAG har inte övergivit dig! Sitter på jobbet och är dödligt uttråkad!! Ingenting alls finns att göra. Går in här med jämna mellanrum för att se om du skrivit nåt! Nu hade jag tur, för nu hade du ju skrivit! YAY for me! 🙂 God Jul på dig lite i förskott sådär!

 2. Hahhahaha känner igen det där med sjuka karlar…jag blir hatisk o elak mot min man när han är sjuk….det är väl för att när jag blir sjuk så är det liksom inget..så det går igen… mohahhaha

 3. Klart man måste läsa lite Mona innan julstöket går in i sista fasen så här dagen före… 😉
  Du – köp en ask Sinova (illgröna små tabletter) och kasta åt maken. – it’s like MAGIC!

 4. Nejra, jag ska bara städa hela huset, griljera skinkan, göra jansson, göra köttbullar, handla de sista julklapparna, svänga förbi min urgamla mormor med en liten klapp och julblomma, göra i ordning sovplats för släkten som kommer i morrn, gå till frissan klockan ett, ta ett julbad……sen, ska jag sätta mig ner med ett glas öl och en skinkmacka och njuta av din blogg!! GOD JUL,Mona!
  ps Hoppas att du klarar dig från makens ”svåra” förkylning!!

  Kram från Nina i Hägersten

 5. ha ha..kul att höra att det är fler som är totalt okänsliga när det gäller makens ”livsfarliga, dödliga” förkylningar, hur kan det komma sig att deras förkylningar eller febertoppar är faktiskt liiiite mer ovanliga och svåra än andras???
  Men kul är det!!! God Jul på dig ljuvliga människa!!

 6. Jag är här! 🙂 Du förgyller min morgon som vanligt när jag sitter på ett dammigt kontor och pratar med kunder.
  Jag är föressten likadan när min make är sjuk. Orkar inte ens fråga hur han mår bara för att få höra svaret om hur dålig han är. Han är alltid nära döden när han är förkyld låter det som.
  Mata inlägg idag nu Mona så jag överlever dagen här på jobbet! 🙂

 7. Heeeej!
  Nej inte heller här kommer man bli årets fru 2011. Min man är också av det veka virket och jag blir rent ut sagt skit förbannat varje gång. Kan inte hitta medlidande någonstans. För jag får aldrig vara sjuk medan han vid halsont måste gå och lägga sig för att han är nära döden. Vi har 2 vilda barn på 4år och 2,5år och på nåt märkligt sätt blir jag alltid själv med dem. Maken lider dessuom av migrän och även idag vaknade han med migrän så han var tvungen att gå upp på övervåningen och fortsätta sova et par immar. Dvs lämnar mig själv med barn och julstök. Men av någon anledning så älskar jag han ändå för när han är frisk då är han ju ändå en tillgång haha:)

  God Jul på dig Mona och jobba inte ihjäl dig en annan är ledig till 2:a januari!!

 8. Började julledigheten idag och vaknade förkyld! Kroppen är fantastisk, den väntar tills man slappnar av och släpper bomben då! Men, jag är som du, känner inte efter så mycket och låter bli att pipa.
  Jag har inte heller övergivit dig, men julstöket står en ju upp till, jag vet inte vad.
  Måste åka å handla nu. Men du ha en helt fantastiskt jul!! 🙂

 9. Har inte övergett dig! Vill passa på att önska dig en riktigt GOD JUL!, och tacka för att du bloggat om systerlycklig! Har beställt en del julklappar där och blev så glatt överaskad över det personliga brev de skickade med!! Vilken service! kram Lisbeth

 10. Du, att gå in här prioriterar jag trots allt julstök som återstår. Fina du, ha en underbar jul trots jobb och sjuk make. Hmm visst var det han som erbjudit sig att jobba ist för dig på julafton ?! Sjuk på riktig? 😉

 11. Min man är inne på veckan 9 nu. Förra veckan, när han ynkade sig som mest bad jag honom ta en alvedon. ”Det funkar inte på mig” svarar karlfan. ”Ta lite nässpray då” försökte hustru som bara ville att han skulle sluta snörvla heeela tiden. ”Det fungerar inte på mig” svarar maken som en obstinat treåring.

  Jag övertygade honom om att nässpray visst funkar och det var ett av mitt livs större misstag. För se, när han väl hade sprayat i näsan gick han runt och gnydde och kved för att den sved så hemskt i hans näsa. Min man är uppenbart ett medicinskt underverk!

  Bäst för honom att det står LV på min julklapp och/eller födelsedagspresent imorgon!

 12. Älskade Mona – du är inte ensam om att jobba idag…..Har inte köpt en julklapp ännu, inte ens en granjefel heller….det löser sig nog….Önskar dig en riktig GOD JUL samt en frisk make så snart det bara går……

 13. Här är det faktiskt tvärt om.. Han klagar aldrig, så när han en gång gör det så blir jag allvarlig bekymrad och måste tänka doktor/ambulans/sjukhus direkt. Det har varit ganska allvarliga saker de få gångerna han har klagat…

 14. Jag tog hand om en pip-larsson med förkylning och feber här hemma igår!
  …Fast det var befogat, han är bara ett år och får kräva den behandlingen! Maken är lite äldre va! 😉

 15. julen stökar så själv så jag kan sitta å läsa din blogg – bara dottern masar sej hit å klär vår pyttegran – får inte plats med en normalstor pgav litet hus i förhållande till mängden julfirare 😉 Ha en härlig helg Mona å även alla dina roliga å härliga kommentatorer.

 16. Klart jag har tid för dig. Har handlat mat o vin o sitter nu i bilen o väntar medan syrran rusade in för att köpa julklappar till djuren ;). Snart hemma o smuttar glögg o tillverkar julklappsetiketter.
  Städningen blir nog mest på ytan. Ungarna o djuren slutar ju ändå ner innan morgondagen är slut. Dessutom är det så himla trist med städning!
  Krama familjen god jul o hoppas maken blir frisk snart!

 17. Hälsar på medan jag väntar på den mjuka pepparkakan i ugnen och revbensspjällen gosar till sig i grytan. Har aldrig provat göra någon av dessa förut. Kan bli en akuthandling för mej ikväll också…

 18. Jag är kvar och läser dina inlägg varje dag. En god jul och ett gott nytt bloggår önskar jag dig. Ser fram emot många roliga inlägg under det nya året 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..