Dan före dopparedagen och traditioner

Något har hänt med hemsidan här för jag kan inte längre blogga från mobilen. Det suger hårt kan jag säga eftersom jag ofta är en så kallad ”instant bloggare”.

Då hade jag t ex kunna visa er att jag bestämde mig för att vara Bromma Blocks vandrande julgran.

width=300

Jag tror ingen har missat att jag gillar glitter. 

width=169

Dagen var kalasbra, många som var ute i sista minuten för att köpa sina klappar. Jag fick besök av en bloggläsare, Tinna, som bor i Italien, och det var hur kul som helst eftersom hon dessutom var kalastrevlig. Jag uppskattar verkligen när ni kommer fram och hälsar, från hjärtat.

Ännu fler kunder och sen fick jag lite avlösning. Herregud, jag är så trött när jag skriver det här att jag först skrev utlösning. Bra där. I wish liksom.

20-åringen och pojkvännen dök upp och jag bjöd dem på fika. Sen shoppades det lite fler julklappar och det hela avslutades med ett besök på bolaget, där skumpa inhandlades till Tina och mig på nyårsafton.

Maken har mirakulöst nog tillfrisknat. Berodde mest troligt på att det vankades fyrverkeri-leverans till våra videobutiker (förlåt alla hundägare, jag vet..) och förhoppningen om stor försäljning är rätt stor kan jag meddela. Så stor att han är rätt sugen på att ha dygnet runt öppet och slagga i butiken.

Efter jobbet möttes vi upp i videobutiken som ligger några hundra meter hemifrån, för att sätta upp en banderoll om fyrverkerier. Personalen är måttligt road över de säkerhetsåtgärder som krävs: två megastora plåtskåp, som måste vara låsta. Inga fyrverkerier får lämnas obevakade så länge vi säljer det. De får alltså inte lämna disken och gå ut i butiken så länge det är kunder i butiken. Smällarna får inte ligga närmare än två meter från andra brandfarliga produkter såsom tändstickor etc. Och sen ska vi inte snacka om hur många olika sorters fyrverkerier det var. Jeeesus, det är en hel vetenskap det där.

Sen är det ju så att närmare än så här kommer inte maken några fyrverkerier över huvud taget. Minns ni förra nyår när idioten brände av nåt sorts paket med flera olika varianter och en av fyrverkerierna drog rakt in i husfasaden?! Ett jefla under att huset inte brann upp kan jag säga. Fifan, jag sitter här och eldar upp mig bara av att tänka på det. Hur jag slet tag i talibanens overall och kastade in henne genom köksdörren.

Hur som. Iväg till ICA och handla det sista i matväg. Sen hem och försöka städa av det värsta. Inte nog med att jag jobbar som en jefla gnu, städerskorna har dragit på semester till Polen. Jamenkannifatta! Ingen städning på en månad. Jag har verkligen inget emot att städa själv och fick jag bestämma så skulle jag göra det också, men så länge jag jobbar som jag gör, så köper jag den tjänsten. Till och med om maken gick hemma arbetslös så skulle jag fortsätta anlita dom. Herregud, han tror att Ajax bara är ett fotbollslag.

Så en och en halvtimme senare hade jag tagit bort det värsta, bytt sängkläder, sorterat all ren tvätt, röjt i matsalen, vattnat blommorna, bajsat, städat upp allt bråte i köket, lagt mig på alla fyra och äntligen torkat rent under diskmaskinsskyddet. Ni vet, den där plastgrejen man har under diskmaskinen. Det kommer skit mellan den och golvet och jag stör mig hårt på det. Kastade ett getöga på ugnen för eventuell rengörning, men då var jag så trött att jag gick rakt in i dörrkarmen, så jag pallade inte mer.

Maken satte igång med julskinkan. Och här kommer årtiondets bekännelse. Som jag avslöjade redan förra året: maken är julskinkechef och har så varit i 15 år. De första två åren så gjorde han allt från början: kokade och griljerade. Men eftersom han är västvärldens sämsta planerare så slutade det alltid med att han stod halv tre på natten och griljerade skinkan.

Så han köper färdigkokt. Och griljerar själv. Men det viktigaste är vad vi gör under tiden. Ujuj, upp med skämskudden här nu: vi kollar på Bingolotto.

width=300

 

Japp. I hate the shit, men det har blivit ett tics. Varje år jagar vi Bingolottor, och sen sitter vi där som två muppar.

width=300

 Tror ni man vinner? Skulle inte tro det va.

Fast just nu är jag mest fascinerad över Jill Johnsons nya frippa.

width=300

Hon som brukar vara så himla snygg. Jag kunde inte koncentrera mig på vad hon sjöng och hur jag än funderade så kunde jag bara komma fram till att nån måste ha tatuerat k*k i pannan på henne, för varför har man annars en sån lång lugg? Nä du sköna böna; gör om gör rätt. Jag kan bidra med en sax.

Ladies änd gentlemen. Jag är helslut och orkar inte vara rolig. Nu slår jag igen butiken för dagen så hörs vi i möra.

 1. Jamen, håller fullständigt med dig! Jill, Klipp dig Nu! Vi har oxå lotter och har ej aldrig vunnit!! Nu är granjäveln i foten, skinkad griljerad, knäcken nykokt, rödbetsalladen klar och alla jäfla silsorter i sin lag. Städningen tog maken hand om (hehe, jag har ett litet skott i ryggen iår). Go Jul Mona!

 2. Gnäll fan inte jag kom in genom dörren nu efter ha spenderat hela dagen på jobbet..skinkan ligger okokt i kylen en hel jävla garderob full med julklappar att slå in och en hel jävla hög med tonåringar i soffan bänken full i disk smsikmaskinen går redan. Tvättmaskinen väntar på att bli matad. Golven känns som ett kladdigt krog golv kl 03. Så ja kommer nog ner i sängen runt 2 skulle jag tro….och blir väl väckt kl 06 av att sambon kommer hem å tycker jag ska öppna hans julklapp då!

   1. Är nästan alltid värst…å imorgon ska jag vila sen har jag ett varannan dags jobb schema framför mig så har planerat att vila lite i mellandagarna.Å har jag tur hinner jag sova brevid sambon en natt.
    Å god jul på dig älskade Mona ät knäck å skit bläck!

 3. Världens bästa Mona! Tack för att du tar dej tid mitt i julpanik för att underhålla oss andra. Jag uppskattar varenda inlägg och du har varit mitt bästa sällskap länge. Kram.

 4. Sitter oxå framför Bingolotto brukar aldrig spela annars, men uppesittarkvällen går fint!
  Ja, jag reagerade på Jills frilla med, hur skönt e det med hår i ögonen, frivilligt?

 5. Puss på dig grynet, och en riktigt skön jul önskar jag dig och din familj!
  Ps du e grymt mycket snyggare in real life tycker jag efter snabb träffen förra helgen, kramili kram

 6. Du är inte ensam bakom skämskudden… Apropå Jills lugg – hennes uppträdande på Luciamorgonen i TV var en plåga att titta på för då hade halva luggen fastnat i hennes ögonfransar. Blinkningarna undgick ingen. Annars har granhelvetet här vält två gånger med allt pynt och fylld vattenbehållare. Jag blev plötsligt väldigt intresserad av att tömma diskmaskinen just då.God Jul!

 7. Jag jobbar (fortfarande vikarie) på en tidning här i stan och vi brukar alltid ha med resultaten från bingolotto.

  Som bekant börjar bingolotto klockan 19 och klockan 20.05 hade vi resultaten – även att bingolotto slutar 24, så hade vi redan de rätta siffrorna.

  Skitspännande? Not.

 8. Jill ska ju sjunga på mitt bröllop. Det har hennes bästis lovat. Men då får hon inte ha lugg,,,,, så jag får väl vänta 19 år till,,,,,

 9. God morgon!

  Jag är tacksam för att du orkar sammanfatta dagen åt oss. Vad ska jag annars läsa innan tidningen har kommit?

  Nu är tekoppen tom och jag funderar på om jag ska slå in julklapparna eller se om Diktatorn har lämnat plats kvar i sängen. H*n är en underbar 10-åring, men ligga still har h*n aldrig kunnat…

  God Jul

 10. God Julaftonsmorgon! Men ni är ju lite rara som tittar på Biongolotto. Eller sorgliga, jag vet inte. Hoppas du får en riktigt härlig julafton (trots att du ska jobba, eller skulle maken ta det?)
  Måste säga att du verkligen har förgyllt min höst sen du flyttade hit till Bloggfamiljen! Som jag skrivit förut: du är BÄST!
  God Jul!

  1. Jag får så SJUKT dåligt samvete över att jag inte hinner kommentera alla och envar här inne, men du ska veta att jag är mer tacksam än du tror över alla mina läsare. Förutom två skator. Ni ger mig så himla mycket. Tacktal kommer på nyårsafton.

   Tack Helena. Verkligen.

 11. Okej att ja gillar när min sambo bekräftar att ja ALLTID har rätt när d gäller honom o planering, men detta året tog alla priser! Ja håller ordning, planerar o organiserar (behövs i en familj me en 3 veckors bebis, en 4åring, en 7åring o två vuxna). Min sambo VÄGRAR ha framförhållning! D e samma sak varje högtid, födelsedag, fest, skol/dagisjippo: allt görs i absolut sista stund. I praktiken innebär d att ja kommer ihåg o ser till att 99% av sakerna blir gjorda… Att vi fick en bebis för 3 veckor sen har gjort att ja inte varit riktigt hundra, om vi säger så = min sambo kom o la sig kl 5 imorse (!!!) efter att ha gjort hälften av allt som skulle behövts göras. Suck…

  1. Du kan hälsa sambon att jultomten inte kommer att komma till honom i år. Och så kan du hälsa honom att han ska vara jefligt tacksam över att han inte har mig som fru! God jul på dig!

 12. God Jul på dig! Jag erkänner – maken och jag tittade också på Bingolotto. Same procedure as every year :-). Och den där luggen…. såg hon ut överhuvudtaget??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..