Vadå, ska dom inte ha vatten?

Vattnar en gång i veckan, men den dör ju bara! width=577

Jefla skitblommor.

 1. Men den har ju helt enkelt blommat färdigt! Amaryllisar står inte så länge. Men det verkar vara en fin knopp på gång där. Ha lite tålamod, den kommer säkert att slå ut och bli jättefin. 🙂

   1. Som florist kan jag meddela att man brukar inte ge lökväxter särskilt mycket vatten alls, dom blir bara långa och rangliga…. Vi hittade på egen variant där vi sa ”en snaps i veckan”, då brukar dom hålla kanon! Sen får man intt glömma att lökarna är av skiftande kvalité så en billig lök håller sämre än en dyr och exklusiv. Tack för bästa bloggen by the way!

 2. Men är det där amaryllis på lök? Ser ut att vara snittade jue, då ska de stå i vatten som vilka andra blommor som helst! OM det döljer sig en lök under mossan så ska man inte vattna alls innan blomman slagit ut. När man ser den första klockan vattnar sparsamt var femte, sjätte dag. Dessutom vill de inte stå på fönsterbräden med element under, snarare lite kallt. Min har blommat i tio dagar nu…

 3. Amaryllisar behöver du inte vattna när de har kommit en bit påväg…de har så mycket vatten i sig så det räcker…vill du däremot skynda på processen så ska du vattna dem…å det verkar du ju har gjort 😉

 4. inga lökar (varken amaryllis eller hyasint) behöver vatten överhuvudtaget då de har allt de behöver i löken. Ibland vattnar man lite för att jorden inte ska smula sönder men ska då försöka o inte få vatten på löken så sluta vattna nuuuuu Mona så ska du se att den andra står länge 🙂

 5. Hej, en helt annan sak. Visst kommer du att ha ljus från Dlight i din lilla tillfälliga butik i Bromma på fredag? Det kanske blir så att all julklappsinhandling kommer att ske där i år. Jag kanske även törs ge mig till känna, eller inte…
  //Linda

  1. Vet du, jag har inte så där jättemycket Dlight kvar. Vi har fyllt på och fyllt på, men nu fått den sista leveransen. Just precis nu så har jag granljus, braständare, 10-pack vanliga ljus samt några förpackningar med presentljus!

 6. Min dog skithårt. O andra sidan har jag mer ruttna än gröna fingrar.. så det handlar kanske om det?!
  Och den fick nog alldeles för mycket vatten…. men kommer du på knepet så säg till!

 7. Min ser ut som din men jag har dränkt min 🙁
  Inga gröna fingrar här. Hade men dom flyttade ut samtidigt som barnen ”flyttade in”… Bytte tydligen mina gröna fingrar mot bak-fingrar (som i baka kaka, inte rumpa). Inte så bra för figuren…

 8. Jag är normalt kass på blommor men min amaryllis har överlevt och blommat flera gånger sedan 2-3 år tillbaka 😉 Vattnar inte ofta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..