Den chocken

Minns ni min klocka som slutade att fungera och som jag lämnade in, men som urmakaren var tvungen att skicka till Omega?

Flera av er sa att det nog skulle kosta bortåt 3000 pickadoller att fixa den. Och jag fick ett framfall.

Idag ringde dom.

5600 kr.

Eftersom maken läser här så sätter jag på mig hjälmen, stänger av mobilen och upprepar:

FEMTUSENSEXHUNDRA KRONOR!

Och sex veckors väntetid.

Tur att man redan har köpt julklappar till barnen.

Vad kostar bruna bönor nu för tiden?

 1. Har du ingen försäkring? Jag kan bara säga att det hade jag a l d r i g betalat! Då skulle jag köpt mig en ny klocka för mindre än 5 600 kr. Är din Omega värdefull eller har du särskilda minnen knutna till den?

 2. Herrejävlar vad många olika sorters ”billiga” klockor du kan få för den lilla summan Mona!! Typ en i varje färg och varje sort och varje storlek….
  MAMMAMIA!

 3. Klockor är ju mer snygga accesoarer nu för tiden…göm/glöm den gamla dyra trasiga långt ner i nån låda och gå ut och köp dig ett gäng billiga olika klockor istället vet’ja… (inte i samma prisklass alltså!! Lova!)

  Lite rosa med blingbling, nån stor blaffig svart med läder, en liten smäcker i guld och absolut en vit!! Sen kan du ha show off här så får vi se vem som gillar vad!

  /Lillianna

  1. Jamen jag har ju ett gäng blingblingklockor. Och tre fina. Som jag är rädd om. Men jag måste ha haft på mig den här under en av alla femtioelva företagsflytter och annat skit, som jag jämt håller på med.

 4. Är det så viktigt att ha en sån klocka? Ok med kvalitétsprylar, så man inte behöver köpa nytt så ofta osv, men min swatch har hållit i lätt tio år, och går forftarande rätt 😉

  1. Egentligen inte, men den här klockan var dyr. Köpte den när jag hade jättemycket pengar. Den har tydligen fått sig en rejäl smäll. Inte så konstigt med tanke på hur mycket jag kroppsarbetar.

 5. Hej Mona
  Jag tycker inte att det är så farligt. Mannens klocka kostade 13 000:- att laga.. men då lyckades jag få det på försäkringen för att han cycklat omkull och använt klockan som stötdämpare..

 6. Äger själv en svindyr klocka men tecknade en separat klockförsäkring då hemförsäkringen oftast inte täcker till fullvärde

 7. Jag äger också en Omega Constellation. Den fick sig en välbehövlig service efter husrenoveringen till det facila priset av 6000 riksdaler. Frugan höll på att gå i taket. Det kostar att ligga på topp, och en Constellation köper man bara en gång. Väl värda pengar, trots att det är dyrt. Får klockan bara lite TLC så kan du skänka den till barnbarnen när det har blivit sådana – och de har vett att uppskatta kvalitet.
  P.S. Sälj makens BMW ;o)

 8. Man tänker sällan på försäkringar när det gäller prylar (läs; svindyr exklusiv onödig klocka) Den ända försäkringen jag mer än gärna använder är bilförsäkringen 😀

  Bra tips från Butta!

 9. Vad en del är smarta! Försäkringsbolag! Man tecknar försäkring på försäkring, men när de kan användas har man totalt glömt bort dem. Tur att så många är på! Hoppas du fixar det med någon av dina försäkringsbolag 🙂 och så ska du veta att ljusen brinner så fint! Tack snälla och massor med kramar nu när det snart är jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..