Jag tror minsann att Jesus har återuppstått

Min man jobbar varje dag i veckan. Nån enstaka lördag eller söndag tar han ledigt men det händer inte så ofta.

Så han är van. Att inte vara ledig alltså.

Jag jobbar svinmycket sen några veckor tillbaka. Jag kräks på det. Det vore en sak om man kunde skratta hela vägen till banken, men det kan jag inte. Inte i år i alla fall.

Och jobbar man så mycket som jag gör just nu så är det ju inte så svårt att lista ut vad jag är på för humör. För det mesta.

Not a very good wife. Eller mamma heller för den delen. Jag är skitgrinig 7 dagar i veckan.

I dag är det måndag och jag har jobbat i Bromma Blocks-butiken. Tänkte att, ”Gud vad skönt att det är måndag, då är det lugnt och då kan jag sitta och pilla med nya hemsidan.” Som var tredje kund frågar efter.

Skulle inte tro det va. Det var hur mycket som helst.

Trött som en amöba får jag avlösning vid 15-tiden. Springer snabbt iväg och köper en julklapp till maken. Sätter mig i bilen och åker till skolan. I morgon ska jag jobba hemifrån hela dagen, och som jag har sett fram emot det. För då behöver jag varken sminka mig eller sätta på mig annat än mys-stassen. Och så kan jag ha Hem till gården på i bakgrunden, eller vad nu dagsåporna heter. Perfekt.  Vid trafikljuset läser  jag mina mail i mobilen och ser att maken skickat ett. ”Snälla, kan du och jag packa en order till Stavanger i morgon, bara två skepp, 15 minuter, max.”

”Skepp” är en stor smidesljuskrona som är en av våra bästsäljande produkter.

width=967

Den är aningen jobbig att packa, men man behöver inte vara en raketforskare för att klara av det, och man behöver verkligen inte vara två.

Och här kommer det intressanta: ”vi” betyder a l l t i d ”du” i vårt äktenskap. Och hans uppfattning om tider behöver vi inte ens prata om för det vet ni vid det här laget.

Så jag ser min jobba-hemifrån-dag flaxa ut genom bilfönstret. För jag vet att så fort jag kliver in på jobbet så dyker det upp två tusen andra grejer.

Kommer hem, fixar julbelysning i talibanens rum, gräver fram en nyinköpt overall eftersom varken maken och jag tänkte på att det kanske vore bra om barnet hade annat än jeans och täckjacka till skolan nu när snöslasket är här. I synnerhet när det leks Star Wars på avancerad nivå varje rast.

Ungen klär av sig och är dyngsur ända in på trosorna.

Jag vill inte ha overall, det är bara småbarn som har det”.

”Trist, då blir det inget mer Star Wars-lekande.” Sa den snälle modern och höll upp en rosa/svart overall.

”Eh,okej, oj vilken fin färg!”

Fixar käket, äter och tänker att det är lika bra jag tar tag i den där packningen av skeppet redan ikväll. Drar till jobbet. Skrämmer skiten ur maken som tror att det är en våldtäktsman, eller nåt, som kliver in genom dörren.

Eftersom lagerpersonalen fått ledigt i ett par dagar så är det lite kaos därute. Maken hade till uppgift att få iväg alla färdigpackade paket. Alltså printa ut fraktsedlar. Ingen avancerad uppgift. Så när jag noterar två stycken paket på bänken, så frågar jag varför dessa inte gått iväg:

”Asså, jag visste inte hur man gör med paket till Tyskland och det andra trodde jag inte var viktigt.” (Det andra paketet skulle till kompisen Säpo-chefen i Skåne.)

”Nu är det ju så här att om du tar på dig att göra vissa saker så FÖRUTSÄTTER jag att det blir gjort, och blir det inte gjort så FÖRUTSÄTTER jag att du meddelar mig det! Och vadå ”inte viktigt” ?, tror du vi har paket här ute för skojs skull?”

Och där gick startskottet förjag-måste-få-ur-mig-all-frustration-jag-hatar-mitt-liv-just nu. Jag får ett tokspel och gastar hål i huvudet på honom. Allt bara kommer.

Då gör han något som har blivit hans senaste grej: han börjar asgarva. HUR lätt är det att vara förbannad om nån dåre står och skrattar?

Det blev till att lugna ned sig ett par hekto. Sen kommer det. Århundradets bekännande..erkännande..proklamering..you name it. Lyssna på det här:

”Jag förstår att du är trött och jag kan jobba julafton, det är okey.

”Nä, det är lugnt, jag är inställd på det. Och du jobbar mycket mer än jag så jag vill att du är ledig (fifan vilken fin fru man är vavava?!).”

”Men du, det är inga problem Mona. Eller så delar vi på det. Fan, jag fattar att du inte orkar. Jag sitter ju bara här och vänder papper, du jobbar ju hela tiden fysiskt och det är mycket jobbigare än det jag gör.”

Nu tar vi den meningen igen här va:

”…du jobbar ju hela tiden fysiskt och det är mycket jobbigare än det jag gör.”

Nu ska ni veta att den här mannen har världsrekord i allt: är jag trött, så är han tröttare. Är jag hungrig, så är han hungrigare, har jag ont i huvudet så har han en hjärntumör. Ja, ni fattar. Han är alltid värst i allt. Så jag bara stirrar på honom och säger: ”var är min telefon, det här måste jag spela in!”

Det var nog fan det finaste han har sagt till mig på 15 år. Herregud, much more better än ”jag älskar dig.”

Då fattar ni va?!

Så jag var glad ända in i hjärteroten när vi, eh, förlåt JAG packade Norge-ordern.

width=577

Sen drog jag hem. Och dog i soffan.

Ni då? Ni är förstås färdiga med skinkor, julgodis och alla andra ”måsten”?  Please tell me att det finns nån mer lika värdelös som jag därute.

 1. Kära Mona! Jag har ikväll gjort julskinkan, köper ju färdigkokt och griljerar bara lite. Jag jobbar på torsdag och fredag. Jag slutar 23.00, endast en timme kvar till julafton.

  I morgon när jag är ledig ska jag ta och städa.

  Annars ska allt annat vara färdigt här hos mig. Jag gör inget julgodis. Så det är bara städningen kvar. Sen är nog julen snart i hamn.

  Tänk att till och med maken kan bli snäll när det börjar närma sig jul.

 2. Nej du är inte ensam. Jo jag har en skinka i kylen, men inte är den klar, och lär väl inte bli heller. Jag har mer tur än dig och är ledig julafton, men jobbar till 22.00 dagen innan så, nej inte världens bästa mamma här heller.

 3. Min jul blir mer och mer spartansk. Jag orkar inte helt enkelt. I år kom advetsstjärnan fram. Helgen efter dekorerade Fjun och pojkvännen plommonträdet med en ljusslinga. Den gågna helgen satte jag fram några röda ljusstakar med julmanschetter. Satte några röda ljus i några andra ljusstakar och P tog fram och satte i ljusslinga i en gran vi har på altanen. Julklappar ger vi bara till barnen varav ett är 20, ett snart 18 och ett snart 6. Vi vuxna ger inget till varandra. Vi köper något till oss själva som vi vill ha. Jag har köpt en ny kappa eftersom den andra numera hänger som en säck. (för ett år sedan gick den knappt att knäppa.) På matfronten har jag köpt en färdig skinka som griljeras på fredag och några sillburkar. P har fått en laxsida av ett företag och brorsan får kasta ihop en Jansssons. Det blir lite annat också på julbordet, men inga mängder. Julen firas alltid hos mig så det är jag som står för det största arbetet. När julklapparna är öppnade är julen slut för min del. Sedan ska sillen och skinkan åka in och ut ur kylen ett par dagar. Stressa inte ihjäl dig, Mona. Det är det inte värt. *Kramar*.

 4. Guu så skönt att höra att det är fler än jag som blir ilsk när jag har för mycket omkring mig! 🙂 Jag känner så igen mig i dig även om jag inte jobbar lika mycket som du verkar göra. Min man är dock inte lika förstående så jag förstår din reaktion. Det är ju precis det man vill höra 🙂
  I övrigt ligger jag typ efter med allt i år. Men ärligt talat så försöker jag tänka är julen är ju egentligen bara julafton och bara barnen får julklappar så får det bli som det blir med det andra. Skippar julstädningen och köper färdig skinka, sill och julgodis mm. Det blir ju jul ändå! Tycker du verkar vara en toppenkvinna och jag älskar att läsa din blogg. Tack för din ärlighet och god jul på dig!

 5. Min käre nät solstråle. Kan ju uppmuntra dig med att jag sjunkit till den nivån att jag inte ens kommer hinna/orka att fixa julskinkan i år. Löste det genom att ta hem den från jobbet. Hämtas färdig fixad och griljerad från jobbet. Så långt har jag kommit i mitt julstök….
  Blir till att stressa runt med alla andra den 23:de!

 6. Inte ens i närheten av klar – har aldrig i mitt vuxna liv varit så sen som i år…

  Men jag skyller på GBP:n o att det där med julmat o julgodis inte alls är lika intressant längre…

 7. Är inte klar alls o jobbar hela veckan, var förbi Bromma blocks o shoppade lite i din affär, så det blev ngr ”check” idag…
  Tack igen för många skratt!!!

 8. Här är man inte klar med nåt. Jobbar och har inte hunnit köpa julklappar ännu.
  Så får väl försöka hinna det nån kväll i veckan.
  Men lugn, det blir jul ändå:-)

 9. Är i stort sett klar med allt (Men så jobbar jag på kontor med fasta arbetstider…) och hade jag bott granne med dig hade jag redan stått vid dörren med julsvabben, skinkan och klapparna åt dig.. Hur som helst Mona.. Julen kommer ändå! Mat finns färdig att köpa på ICA, varför inte beställa en färdig jultallrik?? Hos oss i Nerike finns massa fina alternativ.. (Jo jag tänkte tanken för inte sjutton äter man all julmat man står och fixar??) Vad gäller paket så vill de stora barnen helst ha pengar och talibaner blir oftast glada bara det glittrar:-)

  Önskar dig åtminstone en timme av julefrid!

  God Jul Mona!

 10. Hahaha! Han hoppas nog att få krypa på! 😀
  Eller så ville han helt enkelt bara vara gullig.
  Det där fenomenet ”vi” betyder jag, används här hemma oxå!
  Fy faen vad sne jag kan bli på det där. Plus att hans jobb är ju mycket jobbigare än min anställning plus mamma 24/7!!

  Ehh, jag har typ ALLT kvar att göra! Nä, fixade dom flesta julklapparna idag. Annars är det iofs julpyntat här hemma men, har jag slagit in julklapparna? Nix
  Lagt in sillen? Nix
  Köpt skinkan? Nix
  Köp någon julmat överhuvudtaget? Nix
  Tagit in granen? Nix

  Listan kan göras mycket lång!
  Men det blir så när man har noll jul feeling.
  Plus att jag jobbar, direkt efter jobbet raka vägen till dagis för att hämta mina troll på 2 & 4 år… (borde säga det mesta 😉 )
  Hem, laga mat, och vad är klockan då? För mycket! Önskar mig fler timmar på dygnet.
  Så ha absolut inte dåligt samvete! Du är inte ensam och du hinner 🙂

 11. Visst är de lite rara ibland, makarna! Synd bara att det inte är så ofta…
  Mycket, mycket kvar att göra här också, men jag jobbar inte ens hälften av det du gör så det ska väl gå att få ihop allt till slut. Kom ihåg att det mesta går att köpa färdigt. Aldrig i livet att jag skulle stå och koka skinkan själv när andra har gjort det bättre! Bara griljeringen kvar. Du kommer säkert att få ihop till en strålande jul du också!
  (Fråga Talibanen vad hon tycker är allra viktigast, och gå efter det. Då blir det kanske inte så mycket som behöver göras.)

 12. Men vad gulligt av honom! 🙂

  Men jag förstår verkligen inte hur du orkar jobba som du gör heller.
  Butiksjobb till jul är kul men sjukt stressigt.

  Själv är jag klar med sill, köttbullar & julgodis. Och åt just årets första skinkmacka. 🙂
  Julklapparna var klara i förra veckan och har redan börjat delas ut.
  Men så är jag ju arbetslös också…

  Styrkekram i julstressen till dig!

 13. Jag är inte ett dugg klar. Har ej börjat. Du har iallafall köpt en klapp till maken. Har ingen julfeeling you know. Min GBP kan vara en liten orsak, liksom att äta ett helt julbord år ju inte att tänka på(försökte förra julen och dumpningen fick en ny bisats/betydelse i SAO). Är ledig torsdag och fredag och då jäflar skall min granne Bromma Blocks få påhälsning. Har du otur hälsar jag på dig oxå.

  Kram från Trött, överarbetad karriärskåt (förlåt, ambitösskalldejuva)trebarnsmamma in the Bromma.

 14. Jag jobbar natt hela veckan lång, 8 dagar i sträck. Har visserligen gjort julgodis och griljerat skinka men jag har ju, till skillnad stackars dig, haft hela veckan ledig innan. Men fira julen? Nja, jobbar ju… Får lite mat hos ett par vänner innan jobbet och det är jag supernöjd med denna jul. När det var dags att söka för semester på jobbet inför julen så hade jag inte blivit opererad än och visste inte hur jag skulle känna denna stora mathögtid, så jag valde att jobba. Med facit i hand hade jag hellre följt med till systern min och hennes familj som bor i Norge. Men men…

  Önskar dig en alldeles underbar jul!!

 15. Min spontana undran får bli om vi verkligen måste ha den här himla julen varje år?? Är den så himla kul egentligen? Alla verkar ju helt sönderstressade, många vill verkligen inte umgås med sina anhöriga osv. Nej en helt vanlig LEDIG helg vore kanske bättre 🙂

  Tack för ordet och tack för att du finns Mona 🙂

  1. Tack sjävl Cissi! Jomen så här är det: jag kan tänka mig att resa bort varje jul, men maken vägrar. Dock kommer det att bli så, så snart talibanen fattat att det är roligare med solsemester. Jag bidar min tid liksom..

 16. Julafton? På lördag?
  Livet har lite annat fokus just nu.

  Mamma är så pass förvirrad att hon inte får lämnas ensam. Pappa lät sig idag, äntligen, övertalas av läkaren. Hon läggs in imorgon.

  Barn, skolavslutning, skjutsningar, insamlingar, kalas, julbord, tvätt, städning, slutspurt på jobbet…

  Vad vi gör på lördag, var vi är, vad vi äter, det får vi nog ordna med på fredag. Då vet vi kanske besked.

 17. Jaha damen ska inte stå i butiken imorgon…hmmm så synd då jag som hade ett ärende i stor staden ¨tänkte svänga förbi och muntra upp damen med ett finbesök men så bidde det inte…nehe

 18. Jag har löst det hela hur bra som helst. Slutar 19 kvällen före. Lite mys hemma med sambon på kvällen och julafton åker vi till hans mormor. Vi har hjälpt henne handla idag och sen behöver jag inte lyfta en pinal till. Kommer till ett färdigt julbord och allt annat som behövs för en skön jul.

  En rutin som slipats till perfektion! Pröva den nästa år, väldigt skönt och avslappnat!

 19. Man väljer väl det som man själv tycker är roligast 🙂 Lussekatter bakade till första advent och första omgången julgodis snart uppäten. Men ingen julstjärna hann upp i år, ingen julstädning och inga tomtar än. Julgranen väntar i förrådet och förresten måste det nog köpas nytt pynt. Men det är ju flera dagar kvar…

 20. ursäkta? klar?

  jag har köpt prinskorv. det är det enda jag är klar med.
  blir stressad som fan det är min första jul som vi har hemma hos mig, så jag har ingen aning om hur stressad jag bör vara.

  men jag är ju ledig 23:E tror jag, så jag hinner väl med o fixa alla julklappar och grejja med maten torsdag kväll och fredag. visst?:D

 21. Japp. Allt är klart! Granen står klädd, skinkan är griljerad, paketen lackade, julgodiset är inne på sin andra runda och julstämningen är på topp!! Lutar mig tillbaka och njuter för fullt. Sexar med maken och allt är frid och fröjd! NOT!!! Hjälp det är ju för f-n julafton på lördag och jag går fortfarande runt i min höstjacka och stressar! Vad hände liksom?!

 22. Jag…. barnen undrar varje dag när vi ska börja fixa inför julen. Det undrar jag med.

  Vi delar på julbordet med syster och våra föräldrar men just nu känns det mest som ett skämt – TROTS att vi fick allt som går att köpa färdigt. NÄR ska vi hinna göra det? Middagarna äts numera vid 21-22 liksom.

 23. Färdig? Inte ens börjat… adventsljustakarna i fönstren satte mannen upp, den med 4 levande ljus står kvar i skåpet. Julgranen kom upp igår – mannen valde och högg – ser för emlig ut! å mina nya kulor från Sia gör att grenarna snart går av…
  Mat? asch, det jag inte hinner finns på Ica! Å oj, vad mannen protesterar över det!
  I kväll var det julfest med jobbet- kan ju inte låta bli att gå när man är chef. I morgon träder nattskiftet in för att hinna med allt. Jobbar till fredag, men har fördelen att vara ledig över julhelgen. Om inte larmet går på skolan…

  1. Typ 2825 pickadoller, vet inte om vi har några kvar på lager för de säljer som smör. Är du intresserad på riktigt så kan jag fråga dottern, som är logistikansvarig.

 24. Hahaha, vore jag gay skulle jag stöta järnet på dig!I l hjärta din humor värry much. Inte en endaste liten julklapp inhandlad, två julstjärnor uppsatta i fönstren på måfå, inga planer på när julgransköp och alla sjuttioelvatusen klappar ska inhandlas, julskinkan är lika djupfryst som alla oupptäckta mammutar och julkorten ligger kvar i plasten de låg i när jag köpte dem i början av november. Julstämning? Joråsåatte..

 25. Jag har all tid i världen, jag har tvingats ta tvångssemester, då jag har för många sparade dagar. Jag har det mesta klart, som jag vill ha klart, jag ids inte göra allt som ska göras. Jag lärde mig det då jag bröt armen förra årets jul, och året innan det blev jag påkörd, det blev jul iallafall vare sig jag gjorde nå´t eller inte. Och ingen skulle mått bättre om jag gick omkring och kände mig som en dålig fru eller mamma. Vi känner ingen stress med familj och släkt, då våra föräldrar är döda, så det blir min familj och min singelbrorsa som river loss julen här

 26. Nej du söta Mona, jag är långt ifrån klar – jag har tagit hand om alla tanterna och farbröderna på äldreboendet där jag jobbar hela helgen… Tomtarna är på plats – imorgon tänkte jag hitta en fin julgran (my god vad jag gick igång på alla dina lådor med kulor förresten…) Resten tar vi som det kommer… Men vad tusan – det blir jul ändå – det blir det varje år!

 27. Hej!

  Förstår att du är trött av allt ditt jobbande!

  Tycker synd om dig när du inte hinner äta heller/äter choklad istället. Kan du inte ha nödmackor/yougurt/keso i väskan så du har något ätbart när det kör ihop sig?

  Sen undrar jag bara hur det går med försäljningen av det där 5000 tomtarna ni hämtade på Arlanda… Kram

  1. 6000 tusen bäby, 6000…och tackar som frågar för det går skitbra!

   Jag brukar käka Keso. Mitt problem är att jag glömmer ta med mig. Eller så ligger det i handväskan hela dagen och smakar skit när jag väl ska äta. Vi har ju inga kylmöjligheter i den här tillfälliga butiken. Brukar har såna där bars du vet, men tycker dom smakar skit. Mitt nyårslöfte är att skärpa mig ordentligt på den fronten!

 28. Jag har semester, tvångssemester, då jag har för många semesterdagar sparade. Så jag har all tid i världen att göra allt möjligt, men jag ids inte, jag gör bara det jag vill! Just nu bakar jag saffransskorpor t ex, det blir ju mättande på julaftonen….not. Jaja det blir jul vare sig man vill eller inte. Det lärde jag mig förra julen då jag bröt armen och julen innan dess då jag blev påkörd. Vi har ingen släktstress heller då våra föräldrar är döda, det blir vi i familjen och min singelbrorsa som river loss julen här hos oss. Ingen blir glad av att jag eller någon annan kvinna går omkring och känner sig som en dålig fru eller mamma, det blir det det blir, och alla får vara nöjda med det! Helt enkelt!

 29. Men…haja. Julafton är SÅÅÅÅÅ 1900-tal.
  Inte en chans att jag städar, pyntar eller fixar över huvud taget om jag inte har lust. Och i år har jag inte lust. Om någon annan i familjen skulle ha något att invända mot detta (vilket jag har svårt att tänka mej med en son i Peking, en i Eskilstuna, dottern i Tulinge och Mannen totalt ointresserad) så får de fixa själva.

  Jag spontanshoppade en asdyr lampa på Svensson för nån månad sen, den får bli hela familjens gemensamma julklapp.
  Julmat har vi avskaffat för flera år sen, när ungarna var stora nog att välja själva ville de ha allt från raggmunk till saltgurka, absolut inte någa korvar eller köttbullar. Och eftersom vi inte slaktar nån gris till jul behöver vi inte äta ohälsosamma mängder fläskkött.
  Vi åker hem till svärmor och äter middag, dricker lite glögg och umgås. Sen åker vi hem när vi har lust. Klart!
  Så sluta stressa. Skit i att alla andra gör det. Capisce?

 30. Ehh.. Om jag är färdig? Inte mycket inte, försöker förtränga att julafton är på lördag och att det inte är så många dagar att spela på kvar. Men jag har iallafall börjat köpa julklappar:) Pynt och mat får jag lösa nattetid, hörde något om att mannen skulle hjälpa till innan han somnade i soffan men jag tror att jag får göra det själv. Mindre sömn, mer stress och en hyperaktiv terrorist. Vem sa att julen skulle vara mysig? Aja det löser sig, det gör det alltid! God jul! Kram

 31. Jag har julstjärnan i fönstret. Thats it. Fredag natt till lördag kommer jag att ha full rulle här efterom 3 åringen förväntar sig att julen kommer hit också. Jag har fan inte julhandlat än ens en gång. Tack o lov att ica har öppet till 22.. Så du är inte ensam i stressen inför jul, belive me.

 32. Ja, jag jobbar också alla dagar och på torsdag har vi öppet till 22.00 i butikerna här i stan, julklapparna som skulle skickas till barnbarnen är inte ens inhnadlade än. Gubben jobbar borta i veckorna så det blir inte mycket hjälp där heller…

 33. Visst är det härligt att känna sig uppskattad!?

  Färdig med allt? Nä, och då behöver jag bara bekymmra mig om vörtbrödet som jag lovat svärmor. När fan ska jag göra det? När ska julklapparna slås in? Kan man outsourca det?

  Som jag brukar säga: Det är inte lätt när det är svårt, men det är skönt när det går!

  Tack för en rasande trevlig blogg!

 34. Hm, eftersom jag ÄR en tant så började jag shoppa julklappar på försommaren o så fortsätter jag att hamstra. Är en sådan ärketant att jag har ett papper jag skriver upp vad jag köpt till son/dotter/sambo o eftersom sambon kan läsa det så skriver jag i ”kod”. Det händer att jag kliar mig i huvudet när jag försöker komma på vad jag menar. T.ex. ”utslagsplats” = tee = engelska för t-shirt eller ”pippi” som i långstrump = sockar. Har hållit på så här i många år o fascineras över hur ”vanliga” människor stressar sista veckan/dagarna.
  O eftersom vi hade julafton i lördags så behöver jag inte få ångest över att handla julmaten. Upptäckte dock för några år sedan (barnen var utomlands även den julen) att om man åker på affären sent den 23:e så är det praktiskt taget folktomt, skinkorna är nedsatta till halva priset o man slipper trängas. Det är värt att vara uppe halva natten för att griljera skinka, rulla köttbullar o annat bara jag slipper trängas på affären – tenderar till att bli lite aggressiv då…

 35. All mat finns att köpa färdig. Affärer har öppet ända in i mål!
  Ungdomarna vill ha pengar så att de kan köpa sina saker på rea.

  Här hemma bönas och bes det om julgranar och pynt. Vi säger ” vänta till på torsdag” – då tror jag vi kan hinna. Kanske.

  Torsdag skriker de hjärtskärande! Jag tänker ”ni är ju ändå aldrig hemma” men förstår att det kan väl vara mysigt att komma hem frampå småtimmarna och ha julgranen tänd….

  Nåväl, jag kör tors-lördag.
  Så vi är minst 2.

  Kramiz

 36. Har köpt amaryllisar och hyacinter; räcker det för julstämning? Nähä, det säger kidsen också! Ett himla tjat om julpynt här i huset.

  Kan man inte införa samma regler som för OS? Bara jul vart 4:e år? Skulle passa mig utmärkt!

  Och självklart har man olika uppsättningar julgranskulor; men allt det är ju kvar sedan jular utan barn och katter… Då hade man ju tid att ägna sig åt sådant.

  God Jul till dig och din familj; fortsätt att liva upp vår tillvaro här i mellanmjölkens land.

 37. Köp färdig och var stolt över det! Skit i att ha ångest över att du inte gör eget julgodis. Det blir sällan lyckat utan äckliga klumpar som man ändå slänger till fåglarna i januari, eller hur?! Åk och handla aptidigt på fredag när endast tomten är vaken eller en och annan pensionär. Som jag förstått så fixar din mamma maten men det som skall handlas gör du typ kl 07. Skriv en lista och splitta den med yngsta dottern så får hon hjälpa till att handla. Den äldsta och hennes kille, ger du en annan lista med övrigt som behövs handlas. Någon djäkla anledning måste det finnas att man skaffade barn, eller hur 😉 GOD djävla JUL, Mona!! 😀

    1. HAHAHAHAHHAA, fy fan,, jag skrattade så datorn halkade ned mot golvet, och jag räddade den med en utspark av låret och då välte temuggen på bordet!

 38. Här är en till som inte fått till julen… en adentsstake i köksfönstret och några hyacinter, och vi har bestämt oss för att hoppa över allt vad julmat och godis är eftersom vi är bortbjudna på julafton. Vi orkar inte fixa med det i år. Klapparna är på g, jag har 5 kvar att fixa och bokat onsdag kväll till det…

 39. Det kunde varit jag som skrev det där inlägget.. Fy vad jag är trött på att jobba 15 timmar/dag. Är självklart också egen företagare, men i smyckesbranschen. God Jul!

 40. Klar?
  Gör man inte allt den 23:e?

  Och du…talibanen har rätt, det är bara småbarn och skoteråkare som har overall. Stora barn har ju jacka och täckbyxor 😉

 41. Jag börjar ana en ny födkrok när jag läser alla kommentarer här.. ”Instant jul”, man säljer ett paket som inkluderar städning, julpyntning och -mat, leverans precis före jul.
  Synd att det bara är jul en gång om året 🙂

 42. Här är vi inte heller klara. Jag sliter med inlämningsuppgifter jag vill ha klart i god tid, så julen blir lidande. Det blir den i och för sig ändå, för dan innan jul drar jag till utomlandet i två veckor med min familj. Sambon stannar hemma med katterna och njuter av lugnet. Vår jul firas på torsdag, och vi kommer köpa allt färdigt. Dock ej köttbullar, hatar färdiga köttbullar, så då skiter vi i det! Halleluja!

  Vore det inte för svärmor som oinbjuden, förlåt: OVÄNTAT dök upp andra advent skulle vi inte ha nåt pynt över huvud taget. Nu kom hon med hyacinter, klagade på bristen på ljus i fönstret och sa ”Ni fick ju julgardiner av mig i julklapp förra året, VAR ÄR DOM DÅ!?”. Haha. Älskar svärmor. Egentligen. Jag lovar.

 43. Nä, här är det lite kvar att stå i, men vi kommer inte att vara hemma på jul och det vi ska ha med oss hinner vi förhoppningsvis fixa klart på fredagkväll. Vår jul suger i år, ja jag vet att jag ältar men jag tycker det är skit! Visst, sonen får några julklappar av oss och han kommer säkert att få desto fler av morfar och farfar men det är inte roligt att behöva vända på varenda krona för att kunna handla mat. Vi har aldrig haft det så här illa innan! Skitjul!

     1. Nej, det finns inget bot men jag dör inte heller. En del lever ett helt liv utan att veta att de har sjukdomen, en del går det bara utför för hela tiden, en del blir sämre och sedan bättre och sedan sämre igen innan det bara går utför. Munter prognos, NOT. Jag har klarat mig bra, jobbat heltid osv men sedan mina två vistelser på sjukhus har det bara gått utför och jag undrar om det någonsin kommer att blir bättre…?

 44. Hahaha! Jag skulle btw bli svinarg om min sambo (numera, iiik! :D) skulle börja skratta åt mig när jag är arg. Men det kan ha och göra med att det var ett trick pappa använde på oss när vi var små och arga. ”Du får inte skratta! Du får INTE skratta! Sluta skratta!” och då började man ju skratta. Men man var ju arg!

  Av samma anledning tycker jag att ”sudda, sudda bort din sura min” är en av de mest avskyvärda låtarna någonsin!

  Tur att jag är arg rätt sällan i alla fall…

 45. Jag sitter mitt uppe i tentaplugg, har 5 timmars tenta som avser halva höstterminen. Din blogg är ett välkommet och uppskattat inslag i min frustration.
  Med detta vill jag säga att jag förstår dig!

  Jag _älskar_ verkligen denna blogg! Du är lite av en hjälte för mig.

  Nu kör vi ända in i kaklet för nu är det snart jul!

  //Jessica

 46. Japp, det mesta klart och full koll på resten!
  Älskar julen! Vi är alltid hemma och de som vill träffa oss får komma till oss på julafton, jag åker inte en meter för att hälsa på någon under julen. Barnen älskar att var hemma och resten av släkten älskar att slippa göra något! I år är det dock ett litet aber, yngsta barnen är 13 år och vill inte ha jultomte längre….svikare!!! Så Tomten kommer inte i år…. Jag är dessutom kontrollfreak så jag göra allt utom julskinkan själv. Men jga älskar det och stressar aldrig och ja, jag jobbar heltid ;o). Städningen brukar jag dock ta väldigt lätt på, det syns ändå inte i mysbelysning, eller hur?!

 47. Jul???
  Jobbar i butik, du vet. Till 20:00 varje kväll. Har jul i butiken men inte ett dyft hemma. Ledig på julafton (mot att jag jobbar på nyårsafton) samt på juldagen då vi har stängt. Annandagen drar rean igång och sen kommer alla ryssarna. Pustar ut i slutet av januari.
  Mamma min, lagar all julmat.
  Å så är det varje år. För det är nu pengarna skall in. Men hej vad fel det går i år, då hela helgen regnade bort för oss butiker i innerstan.

 48. Ja, det är väl inte så kul att höra. Men allt är klart utom skinkan! 🙂 Känns riktigt bra. Alltså tom alla julklappar. Men det är nog rekord av mig tror jag! Lycka till! Allt ordnar sig. Och Gog Jul

 49. En kvinna spelade golf, då hon råkade spela ut bollen i skogen. Hon gick in i skogen för att leta rätt på bollen, då hon hittade en groda, fångad i ett nät.

  Grodan sa till henne: “Om du befriar mig ur nätets fångenskap, skall jag uppfylla 3 önskningar åt dig.”
  Kvinnan befriade grodan.
  Grodan sa: “Tack, jag glömde dock att nämna att det finns ett villkor. Vad du än önskar, kommer din man att få samma, men tiofalt mer.”
  Kvinnan sa: “Det är okay.”

  Som första önskan ville hon bli den vackraste kvinnan på jorden.
  Grodan varnade henne: “Glöm ej, din man blir genom denna önskan den vackraste mannen på jorden, gudomligt vacker, kvinnor kommer att hänga som klasar omkring honom.”

  Kvinnan svarade:
  “Det är inga problem, för jag blir den vackraste kvinnan på jorden, så han kommer endast att se på mig. Så blev det. Hon förvandlades till den vackraste kvinnan på jorden !!!!

  Den andra önskningen ville hon använda till att bli den rikaste kvinnan på jorden.
  Grodan sade: “Tänk då på att din man blir den rikaste mannen på jorden, och han blir 10 gånger rikare än du.”
  Kvinnan svarade: Det är okay, ty det som är mitt, är även hans, och det som är hans, är även mitt.” Så kom det sig att hon blev den rikaste kvinnan på jorden !!!!

  Nu frågade grodan henne vad hennes tredje önskan var, och hon svarade:
  “Jag vill ha en LÄTT hjärtinfarkt “

  Och sensmoralen av denna saga? Kvinnor är smarta individer !!!
  Om du är man, råka aldrig i luven med dom, speciellt inte din fru!!!

 50. jag har precis ALLT kvar.. utom sönernas julklappar då men enligt UPS är de kvar i Köln pga dåligt väder..? så det kanske blir nödshopping i Täby centrum på lördag. Jobbar hela veckan och är dessutom svinförkyld med feber så jag går på droger och envishet. Ner med julen säger jag!

 51. Pyntat? Maken har tagit fram två adventsstakar. Bytt till julgardiner i köket? Icke. Det är fortfarande de gula gardinerna i tulpanmönster som hänger i köket. Så skulle jag kunna fortsätta länge…

  Det som är klart är gravlaxen (som jag inte äter själv) och några julklappar samt listan vi ska handla efter någon kväll denna vecka.

  Plus att jag ska köpa mig en julklapp och ge kvittot till Maken så får jag igen pengarna 😀 Tyvärr gick han inte med på att låna mig sitt Visa-kort med tillhörande kod…

  Det blir nog bra när julen är över!

  Har ingen större lust att fira jul…

 52. Nej gumman du är inte ensam!

  Här går det i slowmotion….
  Julklapparna är klara iallafall.

  Vi har utförsäljning i butiken. OM den går bra får du ledigt i mellandagarna sa chefen. Då det bara är jag som arbetar där så kan jag påstå att det GÅTT BRA.
  ( jag har ju koll)
  Vad fick jag i julklapp ….
  …. inget mer än en skrift från hans mamma: jobba i mellandagarna.
  Tack så jävla mycket för den uppskattningen 🙁 NOT

  Då jag är en känslomänniska så kan jag säga att detta har fått mitt humör och mitt självförtroende att sjunka till botten ! (just nu iallafall)
  Känns inte så kul att fixa och dona just nu ….

  MENmen det går över. Snart är jag på topp igen.
  Det enda bra med att bli a-lös är att jag då slipper både otacksam chef och hans *** morsa 😉

  Önskar DIG och din FAMILJ en skön julhelg . Med lite vila och mycket god mat.
  Kramkram

  1. Håller med dig: hellre arbetslös än att jobba någonstans där man inte uppskattas! Jag hoppas att du får en riktigt bra jul och ett gott nytt!

 53. Är ensam med 5 ungar, arbetslös och har de 2 minsta på dagis 15h i veckan, om de INTE är sjuka då… så ska man hinna söka jobb o så… och så inga pengar till varken nytt pynt eller dyra julklappar… gick och handlade med tom barnvagn på Lidl igår, fick väl med mig hälften av julmaten. 1500 spänn, en fjärdedel av månadens matpengar… Inhandlade en 30cm minigran och hittade nån liten batteridriven ljusslinga att slänga i den. YES granen e klar, håll tyst ungar, nu har ni gran. Hittade 2 sladdar på vinden, tjoho, ljus i de två reastjärnorna från Indiska. Upp med dem i fönstret. Måste handla resterande julmat imorgon, SEN ska vi griljera skinka, koka kola, baka saffranskaka och sen orkar jag inte ett skit mer än plocka bort tvätten och dammsuga. Julklapp blir kryssning för hela familjen på Cinderella på sportlovet, inkl barnvakten Mormor, 2100 pickadoller, kan betalas i slutet av januari YES 🙂 PUSS PÅ RE 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..