Förlåt mig Semper

…men jag skulle aldrig i livet köpa era pepparkakor.

width=169

Spice up the packaging lite kanske..

 1. Kära Mona… Ser du den där lilla texten ”glutenfri” uppe i hörnet? Det betyder att det inte är vetemjöl i kakorna utan nått hopikok av majs, potatis och annat osmakligt. Det är det som gör att det smakar perkele.

  Men om det nu var så att du var glutenintolerant och dina tarmar skulle förstöras om du åt vetemjöl så är det liksom bara att tugga i sig. Eller ha ont i magen, få dåligt blodvärde, migrän och en massa andra konstiga symptom och till slut cancer i tarmarna.

  Så välj du kakor med vetemjöl Du som kan!

  1. Ahh, nu jag fattar jag. Men du, det var egentligen inte alls det som störde mig. För mig är Semper välling..och barnmat. Hade de satt ett annat märke, vad som helst, så hade jag inte reagerat över huvud taget.

 2. Som glutenintolerant uppskattar jag verkligen att de finns! Och att butiken du handlar i frontar dem – det hör inte till vanligheten. Du noterade kanske inte att de är just glutenfria – lite sprödare och mer lättkrossade än vanliga och i stort behov av stadig förpackning. Ungefär som du och jag 😉

  1. ”Ungefär som du och jag!” Hahaha, den var bra.

   Men du har rätt, hade ingen aning om det. Bra som fan med glutenfritt, men Semper vinner inte mitt hjärta där. Varför kan inte Annas och de andra stora bagerierna göra glutenfria?

   1. Kanske för att de skulle behöva avsätta en maskin och/eller lokal till enbart produktion av glutenfritt? Det är troligtvis svårt att diska en bakmaskin så noga att man är helt säker på att inga spår av mjöl finns kvar i maskinen.

 3. Men..alltså..
  F.Ö.R.P.A.C.K.N.I.N.G.E.N!
  Jag såg det var glutenfritt, det må så vara men en pepparkaksförpackning..och andra..kan man göra mer tilltalande ÄVEN om den riktar sig till glutenallergiker.
  Eller har Semper monopol på glutenfritt?

  Förpackningen lockar inte till köp. vore ja lutenalleriker så är det snudd på att jag skulle skippa pepparkakorna.
  Men thats me.
  🙂

 4. Själv behöver jag dom för min mage mår inget vidare av gluten men jag tillhör dom som faktiskt tycker att dom är goda.. Knapriga och lite hårdare än vanliga smuliga peppisar.. Perfekta till en bit ost.. Men det är ju jag det:-)

 5. Anledningen till att inget ”vanligt” bageri bakar glutenfria pepparkakor är att deras bagerier är nerlusade med vetemjöl. Det går inte att baka glutenfritt i den typen av bagerier, det krävs en från början vetemjölsfri lokal.

  Men det finns ju andra aktörer på den glutenfria marknaden, de är bara inte lika stora.

 6. Det är superdupernoga, får inte vara nå vetemjöl eller annat glutenmjöl i luften. När jag var liten (fick konstaterad celiaki aka glutenintolerans när jag var strax över ett år) fick jag inte äta vete, korn, råg eller havre. Nu är havre ok, men det ska egentligen vara ”rent” havre, dvs havre som dels inte odlats nära t ex ett vetefält och dels inte behandlats i samma maskiner som vete, korn och råg.

  För mig är semper glutenfria produkter, inte barnmat:P Köper mjöl, pasta och ibland kakor från dem:P

 7. Hemsk förpackning, och innehållet är ännu värre!
  Min dotter är glutenintolerant och jag köpte dessa till henne.. Men dom åkte i korgen illa kvickt! Buäh.. Äckliga!!!
  Tips.. Finns att köpa glutenfri pepparkaksdeg.. Gör egna! 😉

 8. Apropå gluten…Jag, en stackars magsäcksopad kvinna älskar pepparksksdeg och kan op till trots kasta i mig en hel del innan jag måste sova i soffan. Hehe. Iälläfäll, så köpte jag glutenfri pepparksksdeg förra året och om jag säger så här: uuuuääääääöööööeeee fy fanninen vad uuuäckligt!
  Du föressten, tänkte på karlar och sex…min kan gapa å skrika å vara hur otrevlig som helst och blir SÅ förvånad när man inte vill ligga på…!!!! Psykologi mannen, sura karlar får inte ligga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..