En talibans önskelista

Man vet att man har jobbat lite för mycket när barnet önskar sig en glad familjejul…För övrigt är det Star Wars som gäller för den här damen: megalego och videofilmer.

width=670

För övrigt undrar jag när jag ska få tid över till att handla julklappar. Det är ju inte direkt så att den 24 december är en nyhet varje år, men likförbannat så är jag ute i sista minuten.

 1. Men hur härlig är hon inte som önskar sig en god familjejul och att pappa ska sluta svära för gott?! 🙂 Hade jag inte haft foglossningen from hell så hade jag kunnat bli din personal julklappsshopper 😉

 2. Jamen så SÖT hon är, Talibanen! Det där om pappa är ju för underbart! Men det är klart, lite för mycket jobb har det nog varit.
  Känner igen det där med julklapparna, stressar alltid runt i sista minuten. Maken ska vänta med att handla sina tills han får lön. Den 23 dec. Lycka till säger jag!

 3. Fick min sexåring att bryta ihop igår, hon pratar om att önska sig en kanin av tomten varpå jag svarade gör inte det, du får ändå ingen för pappa är ju allergisk.

  Då börjar hon storgråta och det visar sig att jag bara lyssnat med ena örat, för hon har redan skickat listan till tomten… Maken sejfar upp med att tomten har koll på allergier så det slutade någorlunda väl.

  Nu vill hon istället ha en landsköldpadda och jag hade inte hjärta att säga tvärt nej.

  Hjälp!

  1. Nämäää: köp en dvärghamster. Skräpar inte ned, luktar inte illa och lever cirkus 2 år. Plus att hon kan gosa med den. Perfekt.

     1. Hamster, vi har ju såna där zu-zu pets eller vad tusan de nu heter :O

      Hon vill verkligen ha något att gosa med men ärligt, klart hon kommer tröttna. Och så tänker jag att de kan rymma. Hua. Blev så tagen på sängen av de stora tårarna så jag tror jag alldeles för snabbt målade in mig i det berömda hörnet.

      Skulle gärna ha en sköldpadda men
      de är inte billiga att köpa…

      Vandrade pinnar verkar grymt, får dra och kolla på såna!

     2. Men du, hur gammal är hon? Talibanen är 8 och har varit extremt duktig med sin hamster. Hon leker med henne varje dag och ser till att matskål och vattenskål är påfyllda…

   1. Ok, you got me thinking. Har även fått napp på att ärva en gratis ny bur med tillbehör.

    Om någon sitter på särskilda skötselråd vore det bra innan jag överöser närmsta Zoo med mina frågor?

    Ska man inte ha två för sällskap t.ex? Jag måste få stenkoll innan vi tar ett beslut här.

    1. Dvärghamstrar ska generellt inte vara två i samma bur. Undantaget om de vuxit upp tillsammans. Det kan bli fighter på liv och död och sånt vill man ju helst slippa. Dvärghamstrar sover rätt mycket på dagarna men inte som vanliga hamstrar (heeela dagarna) utan i vårt fall vaknar dne när vi kommer från jobb och skola och sover resten av tiden (kanske springer lite i sitt hjul på nätterna men inget som stör oss). Djuraffärerna brukar vara jätteduktiga så att med en lista dit låter jättebra!

     1. Köpte en idag! Fick informationen att de inte alls ska vara två (eller fler) precis som du säger och tvärtemot vad hamstersidor på nätet skriver!
      Spelar ingen roll om de är syskon, när könsmognaden slår till blire fajt!
      Jäkligt skumt att det rekommenderas annorlunda på sidor som borde vara trovärdiga men vad tusan.
      Nu sover hon (dvärghamstern) i sin nya bur i ett eget rum på övervåningen dit barnen aldrig går och får plockas upp om ett par dagar. Så lagom till julafton ska ju sexåringen kunna hålla i henne!

   2. Visar dig att pappan i familjen kommer hem med samma idé! Dessutom finns en splitterny bur med inredning vi får ärva.

    Tanken är då att köpa en varsin så att inte 3,5-åringen känner dig utanför (och ja livet är inte alltid rättvist men denna unga dam har fått glo hela hösten på sin storesyrra som får gå i nollan, spela i ett fotbollslag och ha gymnastiktävling så någon måtta får det vara med ”vänta tills du är sex år!).

    Däremot, kan det funka med två i samma bur? Får ta med min frågelista till zoo, sedan är planen att låta dem bo i sin nya bur i hemlighet i vårt sovrum fram till julaftons morgon.

    Tusan Mona, du har tamejtusan räddat julafton för oss!!

    1. *sin.

     Och att vi tar hem dem några dagar innan julafton så borde de ju hunnit vänja sig vid sin nya bur/miljö och det är lagom att lyfta upp dem och kela?

  2. Tipsar också om dvärghamster! Vi köpte en efter stort övervägande och vår 8-åring har otroligt nog inte tröttnat utan byter mat/vatten/städar bur/leker med den söta lilla rackaren även 4 månader efter att den flyttade in här. Jag säger som Mona, den luktar absolut ingenting, lever inte alltför länge och klarar sig själv en helg om det skulle behövas=det perfekta husdjuret för oss. 🙂

 4. Efter ett katastrofalt firande hos min mor som ansåg att hon inte hade plats med en gran utan klädde in sin fikus(!!!) med julbelysning önskade sig min yngste son julgran flera år i rad…

  1. Skrattade högt åt ”klädde in sin fikus” när jag visualiserade en fiolfikus i juldräkt även om det säkert var en benjamin 🙂
   Sista året i lägenheten hade vi inte heller plats för gran så julklappsutdelningen fick ske på golvet i sonens rum runt en 15 cm hög pappersgran…

  1. Nä! Skojar bara, jo men hon är så trött på att vi jobbar varje dag och inte har ”familjetrevligt” som hon kallar det för..

 5. Och exakt varför kan jag inte logga in och kommentera för? Men det gå väl lika bra såhär.
  Men är det bara mitt mammahjärta som hoppar till? Barn är det underbaraste som finns!
  Sen skulle man kunna tolka det som att ni brukar ha MMA matcher på julen. Men det är ju knappast troligt.

    1. Jag vet vad du menar.
     Först står det att man är inloggad sen ska man kommentera å då är man inte de längre.
     Sen när kommentaren blivit publicerad så var man visst inloggad iaf.
     Konstigt!

 6. Mycket bra skrivet av dotra. Hon är inte så tokig hon heller. Nej, fy för djur. Har haft både häst och katt som vi har avlivat och det var inte kul. Dom ska ju skötas också. Jag har bara 2 klappar kvar att handla. Resten köpte jag för 1 månad sedan, så skönt. Det ända som är på to do listan är att JAG ska fixa julgranen i år. Han jag bor med kom hem med en gran förra året som såg förjääävlig ut rent ut sagt. En pinne i mitten och typ 4 grenar. Jag började nästan grina, ett jävla LIK hade han kommit hem med. Så i år så sa han att nu får DU fixa granen för min dög ju inte. hahaha. Så nu är jag lite på hugget. Ska fan fixa en disney gran till varje pris. Annars får jag väl köpa 2 granar och hugga av den ena grenarna och limma dit dem på den andra. Undra om någon skulle märka det?

 7. Barn är så brutalt ärliga 😉 Mina önskar nytt jobb åt mamma och pappa, så de kan vara hemma som förr … Jag arbetar kvartalsmässit och då är det jordens arbetsbörda inför årsskiftet. Maken trimmar mobila nätverk och tydligen vill A L L A surfa runt under jul/nyår ?!? Så vi arbetar lite i skift medan vi försöker kommunicera julklappslistor …

  Vad f-n tog tiden vägen :O

 8. Jag förväntar mig ett besök av dig Mona! Jag kan ge superbra tips, maila mig så fixar vi ihop en bra lista till hela släkten och så ber jag personalen (är ledig nu någon dag eller så) lägga undan så är det fixat in no time!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..