Modiga män

Igår var jag och lämnade lite grejer i vår ena videobutik. Precis då kom vår leverantör av godis och läsk. Det är ett av Sveriges största företag inom segmentet.

Som TUR är så går det inte att köra in varupallarna i just den butiken varför man får lasta av och bära in allt från gatan.

Jag noterar butikschefens och chaufförens slit och går fram för att hjälpa till. Precis då hoppar chauffören en halvmeter och skriker rakt ut. Ett avgrundsvrål. Jag blir rädd av skriket och hoppar till. Den manlige butikschefen gör samma sak.

Och ser man på.

width=670

 En stendöd mus.

Och jag hör chauffören: ”Åh fy fan, fy fan, FY FAN vad ÄCKLIGT!”

Sen, utan att tänka sig för så fortsätter han: ”Asså, det måste vara från lagret, dom har lagt ut massa råttgift så den här måste ha fått i sig det och dött in action, FY FAN.”

Och där står jag och undrar om vi ska fortsätta att beställa från dom, eller om jag ska springa och handla en blöja till chauffören.

 

 1. Hehe stackarn! Men har du tänkt på konsekvenserna av att förstärka normen att män ska vara modiga och inte får skrika, bli rädda, eller sjåpa sig? Så länge du hade tyckt att det var ok att en kvinna betedde sig likadant borde du hålla samma standard för männen.

  Ha det fint!

  1. Så sant kära du. Jag tänkte på det. Och det var snarare ovanan att se en man så rädd som jag reagerade. Och för att jag själv inte är ett dugg rädd.

 2. Hahahahahahaha, tack för morgonens garv :). Skönt att få när man ligger o snörvlar i sängen med feber. Men byt inte leverantör, de här gör ju något åt problemet iaf. Hade ju varit värre om ni hittat en levande mus bland chipsen liksom ;).
  Ha en bra dag 🙂

 3. Det kom in en mus utifrån i vår gammla bostad… Sambon ringde i panik till mobilen, jag och tjejkompis kom hem på 5 min!
  Finner 190 cm sambo tillika väktare, hundförare och ordningsvakt stående i soffan med en bandyklubba i handen och de båda tjänstehundarna spanade efter musen…

  Tjejkompis gjorde värsta ravelli kastet tog musen med händerna och bar ut den!

  Att jaga efter bus m.m bekommer honom inte men en mus på 1 hg fick honom att gå upp i atomer 😉

 4. Det är visst nåt speciellt med män och möss…. Det där med innebandyklubba känner jag mycket väl igen… Nu för tiden vill jag inte ha blodfläckar på tapeten (som det kan bli när mannen sular in den lilla lilla musen rakt in i väggen med innebandyklubban) så jag tar musen med ett glas. Levande. Sen går den en snabb död till mötes, men mannen tittar inte på…

  /Lillianna

 5. Hahahaha!! Tack för dagens första skratt!! Herregud, haha! Hade det varit jag hade jag stängt dörrarna, låst bilen och tagit tuben hem! Är skit fjompig för allt som är mindre än en linjal. Idiotiskt? Ja, men kan inte hjälpa det.

 6. Ahh sà det är ingen skröna att det kan vara ràttgift pà cola burkarna? Ska fortsätta att torka av dem ordenligt innan jag dricker (en vana jag haft ända sen jag första gàngen hörde om möjligheten, men utan foto den gàngen…).

  Möss är jag inte superförtjust i, men hàller med nàgra av de tidigare inläggen – hade det varit en stor spindel i stället…. Eller kackerlacka… rrryser… fick tillräckligt av bàda sorter under min resa.

 7. Hahahah, spring och handla en blöja du! Det ser nästan ut som att musen har gränslat lådkanten och dragit sig fram med frambenen.

 8. He he, jag hade nog också tyckt att det var lite äckligt faktiskt.

  Jobbade i en klädesbutik en gång och fann en död kackerlacka i ett ihopvikt par byxor. Kollegan vägrade sen packa upp kläder och valde en annan syssla.

 9. Vi bor på landet o jag har hittat en död fladdermus i tvättkorgen b.la. Det bekommer mig dock inte, är inte rädd möss, spindlar, getingar eller ormar men jag tycker uppblåsta ballonger är väldigt otäcka 🙂
  Sambon krossade kupan på vår antika emaljerade stallampa som vi hade på bron när han rev bort en bräda o såg EN geting. Jag suckade o klättrade upp i bikini beväpnad med en sprayburk o ”karlsäkrade” situationen o dränkte getingboet där det då kryllade av de små liven.

 10. Tack för Dagens skratt =)
  Är på dåligt humör och behövde verkligen något att skratta åt !

  …………. trött på chefen och framför allt hans mamma som styr och ställer , chatten på FB funkar inte, min nya Iphone suger – måste ha högtalaren på för att HÖRA när någon ringer och vill prata samt fruktansvärt trött på maken som alltid tror han kan bestäma här hemma. Vadå du kanske är lagbas på jobbet men inte här! Brukar jag ¨vråla¨åt honom. Inte särkilt moget av mig…
  Jobbar mellandagarna i en butik som inget säljer …. och blir a-lös fom 1 Januari för att nämnda butik slår igen pga dålig lönsamhet….
  FAAN vad det suger ibland 😉

  Så jättetack för att jag fick mig ett gott skratt =)

  1. Åh vad jag känner med dig! Läser för övrigt på en branschsida på nätet att det blir ännu värre för detaljhandeln efter jul. Och som grossister känner vi också av det: många kunder går i konkurs, lägger ned eller cancellerar sina ordrar. Tänk om folk kunde förstå att det enda sättet att ta sig ur det här är just att konsumera.

   Jag håller tummarna för att du får ett nytt jobb snart. Och att maken kammar till sig.

   1. HEJ =)

    Skämdes lite och tänkte att jag kollar om jag kan ta bort mitt gnälliga inlägg.
    Och då har du svarat !
    DET värmer… TACK 🙂
    Hoppas också han gör det, men men
    kan gamla hundar lära sig sitta?
    Jag får nog välja själv hur jag vill fortsätta.
    Fast det är klart mellan varven så är jag ju ff efter 30 år KÄR i karln 😉

 11. Ja jösses, möss som är så söta. Hade det varit en spindel däremot *ryser*. Bodde ett tag hos svärmor (innan killen & jag hittat en egen lägenhet), där bodde det en liten söt mus under spisen. Vi kallade den för Musama. Den fick bo kvar ett par veckor tills värmen kom tillbaka. Sedan fångades den in och släpptes ut.
  Man skrattar lätt åt någon som är livrädd för något som man själv tycker är harmlöst, utan att tänka på att den personen kanske garvar läppen av sig åt något som man själv är rädd för.
  När allt kommer omkring så är vi alla rädda för något.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..