Om när man ska vara semikulturell och bullmorsa

Igår jobbade jag bara 6 timmar och sen hämtade jag talibanen kl 14.00 för att möta upp Tina/Syster Lycklig och hennes två systersönder på Arkietekturmuseét i Stockholm. För att gå på pepparkakshusutställning.

Jag och talibanen satt i foajén och väntat på Tina. Kan ni tala om för mig vem som har gjort dessa stolar?

width=670

 Jösses så bekväma de var.

Men det var utställningen vi var där för att kolla, så då gjorde vi det.

width=551

Helt otroligt hur man har gjort den här ”kartan”.width=670

width=670

Jag tycker att ni ska ta och notera detta pepparkakshus. Noga. För Tina somliga i sällskapet fick blodad tand.

Så vi drog till finvillan i en annan finhood. Den där ni vet, som jag ska flytta in i en dag. Måste bara få iväg packet som bor där först.

Och ska man baka pepparkakor så är det ju bra om man kan sätta på ugnen.

width=670

Jag är van vid en inbyggd snikugn så det här var överkurs. Hur mycket jag än stirrade på den, så fick jag inte igång den. Men Tina var van, så hon fixade.

Under tiden så gick jag på toa.

width=577

Och drömde om fint toagolv. Eller ja, sånt här vill jag ha i hallen. Grå/svart. Det vill inte maken. Är någon förvånad?

Den här gästtoan var precis i min stil.

width=577

Jag tycker såna här fönster är fantastiskt vackra.

width=670

Men nu var det dags att gå tillbaka till köket.

width=670

Nämen hoppsan, lite rollspel här i hushållet ser jag.

width=670

Alltså. Jag är begåvad med många goda egenskaper och kvaliteter. Är en jefel på att baka bland annat. width=670

Så länge det inte handlar om pepparkakor.

Vi hittade inga formar, bortsett från en stackars ensam kanin och minihäst, men tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Så jag gjorde en båt.

width=670

Okej, den kanske inte blev så bra.

Så då gjorde jag nåt jag har erfarenhet ifrån, hehe.

width=670

Ett par tuttar.

Jaja, men om ni tycker att jag suger på att baka pepparkakor så ska vi ju inte snacka om somliga andra som skulle bygga hus. Redan här borde man ju ha anat resultatet.

width=577

Ja. Som sagt. Hon är duktig på att driva sin och syrrans butik, och hon ska nog fortsätta i den branschen tror jag visst.

width=670

En rivningskåk från norra Indien.

Och medan Tina står och ska limma ihop huset, alltså vid spisen eftersom hon rör om det smälta sockret i stekpannan (och jag står 2 cm ifrån henne) så pratar vi. Och pratar. Och pratar. Plötsligt känner vi båda att det börjar sticka så ända in i helvitti i ögonen och vi skriker rakt ut: ”PEPPARKAKORNA FÖR I HELVETE!”

width=670

Jag var tvungen att lägga en normal intill så att ni skulle förstå vidden av katastrofen. Men vi var skitsmarta och skyllde på barnen. Som tidigare lovat att vara ugnsvakter, men som för länge sen, innan plåten åkte in, drog upp på rummet och lekte. ”Vadå, ni var ju ansvariga ju!”

Men dom gick inte på det.

width=577

Okejra, ett rosa, indisk riviningskåk. Tina har lovat ett av barnen att hon och han ska bygga en riddarborg i helgen. Ehh, lycka till säger jag.

Vi var så slut efter det här så det blev till att ringa efter en pizza. I det här hushållet så lagar man för övrigt inte så mycket mat. Därför finns det plenty av menyer från lokala restauranger  i lådorna här.

width=577

Tänk om man kunde få äta restaurangmat varje dag. Pizza är väl kanske inget jag skulle äta så ofta, men det finns ju andra hak.

width=670

Tinas pizza och min pizza. Jag åt halva, sen tog det stopp.

Talbanen däremot, hon var i sjunde himlen: pizza på en tisdag…

width=577

OCH äta framför tv:n.

Det var min tisdag det. Som hela dagen bestod i att godkänna era kommentarer. Och det var ett rent nöje. TACK allihopa. Verkligen. Det är bara maken som är stensur. Han ville inte att jag skulle skriva om det av hänsyn till talibanen så nu pratar han inte med mig. Tönt. Fast, om vuxna vid hennes skola, som läser det här, låter det gå ut över henne så säger det mer om dom än om mig.

 1. Ja jeflar vad jag garva här på bussen. Kan behövas eftersom busschauffören inte gör sig någon brådska. Och gissa vem som redan är sen….
  Tack för din blogg och att du bjussar så hejvilt på dina bravader.

 2. Koolt med pepparkakshus! (dom på utställningen…hrm) Jag har samma problem när jag ska baka pepparkakor. Det går fan inte! Kanske finns någon pepparkakskurs att gå?
  Det kan väl inte finnas föräldrar som går till personangrepp på andras barn för något som föräldrarna gjort!? Okej att vi lever i en något skev värld men någon gräns finns väl?
  Hur som så kommer det komma fram till talibanen förr eller senare ändå.

  1. Vet du, jag tror att du har rätt om att det kommer komma fram, MEN: jag är helt säker på att hon kommer vara rätt cool när det kommer till det och vet du varför? Jag noterar att inte en enda av de över 200 kommentatorerna fördömer mig eller skriker elaka saker. Hade det varit för 10 år sen så kan du slå dig i backen på att det hade låtit annorlunda. Synen på erotkbranschen har förändrats mycket. Det finns en hel del skit, och det ska man aldrig sticka under stol med. Men precis lika mycket skit finns i exempelvis modebranschen, men det talar man sällan om.

 3. Halloj, är som du vet ny på din blogg som jag redan blivit beroende av, perfekt sätt att börja dagen med. Apropå makens oro, det finns inte på kartan. Du är så cool. Kram!

 4. Tipsa Tina om att bygga riddarborg med sockerbitar ! Panduro hade beskrivning i sin tidning för några år sedan.
  Hel borg med torn som fick tak av guldpapper format till strutar. Helläcker !

 5. Måste säga att charm ersätter mycket och i Indien är husen charmiga. Förra året bakade jag med det engelska barnbarnet. Ett svenskt hus skulle det bli. Det slutade med att vi använde superlim för att få väggarna på plats.Måste ha varit en felkonstruktion i byggsatsen jag hade mig i resväskan

 6. Har börjat läsa din blogg, varje dag. Underbar läsning som ger igenkännande och skratt. Kurs i pepparkakshusbygge det vore något. Jag tror pepparkakbaks lycka eller olycka beror mest på degen.

 7. Det är en Charles Eames Chair, den finns att köpa för 700 €. Tänkte tipsa om hängbröst också, eftersom det återigen varit upp på tapeten;) Jag har köpt ”hängbröst” i silver, det är örhängen, utformade som bröst, med eller utan piercing. Jag har inget med med det hela att göra, så min ”reklam” är helt personlig nu såhär i julklappstider. Gå in på silverbröst.se, örhängena kostar ca 400 kr.

 8. En sak, som jag INTE kan förstå, är varför din man inte bara låter dig få fria händer i huset. Du har ju uppenbarligen sjysst smak och det enda han verkar göra, är att påbörja och sen aldrig avsluta (jag skulle flyttat för länge sen!!). Så, svar på detta, maken?

   1. Haha! Mona, kan du LOVA att du kommer ihåg det när det kommer en blå liten peugeot i dina hoods, som kanske inte kör så JÄTTEBRA (har preciiiiis tagit körkort) och att INTE hänga ut den, som du ibland gör. Jag är nämligen LIVRÄDD för det, varje gång jag kör i Bromma, vilket jag gör väldigt ofta på väg till jobbet, haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..