Och nu ska jag för er berätta…

Jag har en jävla dåre som förföljer mig här på bloggen. Eller ja, jag har två stycken, men det är om den ena jag nu ska skriva om. Bloggen är ju konstruerad som så att JAG godkänner alla kommentarer. Hittills så har jag varit noga med att aldrig ta bort det ni skriver, men har nu kommit till en punkt där jag tydligen måste redovisa en del av mitt liv för att idioten ska lägga av. Så håll i hatten:

 

Jag har jobbat i erotikbranschen.

Japp.

 

Nää, inte framför kameran. Och inte bakom heller.

 

För ungefär 10 år sen så ägde vi ett företag som d i s t r i b u e r a d e filmer (alltså, vi köpte f ä r d i g a filmer) och sexleksaker. Och man kan säga precis vad man vill om den branschen, men jag hade sjukt kul. Låter ju inte så seriöst att säga så kanske, men ”vanliga” människor därute har ingen som helst aning om hur branschen funkar egentligen.

 

Alla filmer vi distribuerade gick genom Statens Biografbyrå. Det vill säga: de censurerades…om så behövdes. Vilket det aldrig gjorde eftersom vi inte köpte in den sortens film.

 

Varför gjorde vi det då? Jobbade i branschen alltså.

 

Maken har ett långt förflutet inom den vanliga videofilmbranschen och blev erbjuden att ta över ett företag som tappat marknad i Sverige. Vi byggde upp företaget från noll till att sälja det vidare till ett börsnoterat konglomerat (företag men massor av andra företag)  för nästan 10 år sen.

 

Ja, börsnoterat. Då förstår man att det inte var nåt källarföretag. På omslagen av våra filmer (på dvd-fodralet alltså) så syntes aldrig något annat än nakna bröst. För vi hade som policy att ska vi vara i den branschen så ska det vara classy. Ja, hur illa det än låter för er oinvigda.

 

Vi växte med en enorm fart. För att vi var seriösa. Och insåg att ju större vi blev (70% av marknaden i Skandinavien) desto mindre yta fick de oseriösa hos videobutikerna. Det var också vår plan.

 

Vi gjorde många människor besvikna i den bemärkelsen att när de (oftast videobutikshandlare) var i Stockholm så ville det v ä l d i g t gärna komma och hälsa på oss på kontoret. Det var bara det att vi som jobbade där var i och för sig 90% kvinnor, men ”vanliga”. Med stora rumpor, hängbröst och slarvigt uppsatta hårknutar, jeans och tischa m.m. Som på en normal arbetsplats. Vi hade lika gärna kunna sälja kastrull-lock och det var inte förrän man kom in på vårt enorma lager, som man förstod vad vi jobbade med.

 

Så alla besökare, utan undantag, blev djupt besvikna över att vi inte öppnade dörren iklädda kaninöron och nätstrumpor. Japp, på riktigt så trodde dom att det var så vi jobbade för vi jobbade ju med erotik ju…

 

Eftersom vi betalade skatt, gick genom censuren: endast för att få godkända ”stämplar” för varje film för att undvika massmedias kritik och för att vi själva skulle känna att det var ”normala” filmer, så skevs det aldrig om oss i media. Vi var helt enkelt för rumsrena och tråkiga. Men never the less så fick vi, varje månad, förfrågningar om att medverka i tv-debatter och andra forum. Vi sa konsekvent nej tack eftersom vi insåg att man aldrig kan vinna en debatt i den branschen PLUS att vi ville inte klä skott för de oseriösa idioterna.

 

För 10 år sen bestämde vi oss för att sälja. Detta för att vi insåg att i och med internet så skulle vi inte kunna hålla kontroll över vad konsumenten köpte och vi förstod snabbt att alla avarter skulle kunna få utlopp för sina behov. Hela branschen skulle smutsas ned helt och hållet och det skulle bli svårare och svårare för oss att hålla det seriöst. Plus det faktum att jag var så sjukt trött på att ständigt och jämt förklara mig för allt och alla.

 

För en utomstående så är det jävligt lätt att rynka på näsan och ha förutfattade meningar. Tro mig, jag har aldrig någonsin stuckit under stol med vad jag har jobbat med, men det har varit ett evinnerligt jävla försvarande vid diskussioner.

 

Som varje gång man gick på fest.

 

”Vad jobbar du med?”

 

”Jag jobbar med erotik”.

 

70% av alla höll på att tappa glaset i backen och vände sig i avsky. 2 timmar senare så var 99% av dessa tillbaka, lagom på lyset, man som kvinna, med ett ”berätta mer!”. Sånt hyckleri så man blev kräkfärdig.

 

Men, som jag säger så har jag haft otroligt roligt. Och tro det eller ej: erotikindustrin kommer aldrig att försvinna och de finns dom som jobbar mycket seriöst i branschen och som försöker stävja de mindre seriösa. Även om det blir svårare och svårare.

 

Jag har den fullaste respekt för människor som känner avsky för branschen. För det finns mycket skit. Däremot så har jag mycket svårt att respektera de som tror sig veta hur saker och ting går till, och som dömer ut en för det. För de har verkligen ingen som helst aning.

 

Så du som skriver massa kommentarer om att jag är en hycklare, fuck you. Jag skäms inte ett dugg och kan svara på vilka frågor som helst. Och nu när du ändå har min uppmärksamhet så kan jag berätta den stora hemligheten: porrindustrin genererar inte så mycket pengar som alla tror, även om det var mycket på 80-90-talet. Så du kan sluta och oja dig över det tycker jag och kanske ta reda på fakta i stället.. Och hade det varit så mycket stålingar så hade jag inte bott i ett fullständigt renoveringsobjekt i ett förvisso rikemansområde, och haft en totalt demolerad hall samt ett kök från 80-talet, som håller på att rasa ihop. Vi jobbar 7 dagar i veckan, eller ja, maken gör det alltid, jag gör det just nu, för att få allt att gå ihop och för att bygga upp en framtid. Jag har aldrig i mitt liv jobbat så mycket som jag gör nu. På gott och ont.

 

Eftersom jag, som sagt, har det här puckot som sitter och skriver kommentarer, och som började redan i slutet av den gamla bloggen, så kände jag att det var dags att berätta om det här. Vilket jag hade tänkt göra förr eller senare ändå. För det är nämligen inte alls någon hemlighet som jag på något sätt försöker dölja även om det snart är 10 år sen jag bytte bransch.

 

Så hejdå ni som gillat mig men som nu blev kräkfärdiga. Det är lugnt, jag är van. No shame on you.

 

Och hej på er alla ni nya (och gamla) som inte bryr er.

 

Japp, det var rivstarten för den här dagen det.

 1. Då har jag lärt mig massa nytt. Tack för det! (inser att det kanske ser ironiskt ut men det är verkligen inte så jag menar). Hoppas du får en bra Lucia.

 2. Jag stannar kvar och bryr mig inte det minsta. Blir däremot kräkfärdig av människor som njuter av att förfölja andra på nätet…fega jävlar! Oops, måste jag oxå lägga pengar i talibanens burk nu?

 3. Heja Mona
  Du är bara för underbar, jag tycker att det är synd att du drabbas av dessa avundsjuka människor. Forsätt som du gör, ser fram emot lite nostalig historier från den tiden. Kram Tarja

 4. Heja dig Mona! Jag gillar dig och du förgyller klart vardagen med din blogg. Tycker inte du behöver förklara dig eller försvara dig. Synd att gnällspikar och surtanter ska göra att du känner så. Fortsätt vara dig själv så kommer i alla fall jag fortsätta läsa! Är mer bekymrad över att din make stökar till hemma hos er än om du sålt erotik-filmer. Haha.

 5. Än är inte den siste idioten född, tyvärr. Mot ondska är det svårt att försvara sig – men jag tycker att ditt inlägg ovan är kanonbra. Vi vill inte gå miste om dina blogginlägg så tack för att du orkar fortsätta dela med dig av ditt liv och alla dråpliga situationer du hamnar i. Även om jag inte kommenterar ofta så läser jag troget nästan varje dag. Tack Mona och ha en fortsatt skön Luciadag. Kram!

 6. Vilken jobbig människa! Förstår inte den oginhet som måste genomsyra den som orkar hålla på med att racka ner på andra på det här viset? Det är inget annat än ren avundsjuka, och jag tycker faktiskt på något sätt synd om henne/honom, som inte har bättre för sig, än att tro de måste upplysa oss om ”vem du är egentligen”?! Det vet vi ju redan – världens bästa Mona! Du skall inte behöva gå i svaromål gentemot någon, men jag är övertygad om att ingen (mer) bryr sig om det här inne. Du är bäst, jag läser varje dag (även om jag är kass på att kommentera), mig tappar du aldrig! Massor av kramar!!

 7. Hey, det är väl upp till dig själv att bestämma om du vill berätta eller ej. Låt ingen idiot komma och förklara för dig vad du ”måste” göra. Vi som har varit med ett tag gilllar dig och hur du skriver så skit i om du inte kan göra alla glada.

 8. Det enda som upprör mig är att folk antog att ni skulle springa omkring i sexiga outfits på jobbet! Så länge det man jobbar med är lagligt och man gör det av egen fri vilja så tycker jag att folk ska strunta i vad man håller på med.

 9. Arbeslivet handlar väl om att tillfredställa behov?!? Sen vems de är spelar väl ingen roll. Alla går igång på nåt! Ljusstakar eller mjuka bröst, fina tänder, bra artiklar eller som i mitt fall stora härliga byggnader i betong…not så sexy.

  Lämnar dig inte.

 10. Jag bryr mig inte det minsta om att du har varit i erotikbranschen.Jag bryr mig om HUR människor är som personer inte vad de har för yrken.(Undantaget är väl yrkesmördare och diktatorer men som tur är så är det ont om sådana här i krokarna)
  Sådana människor som spyr ut galla över andra med motiveringen ”Du tror att du är så mycket bättre än andra” är de största hyklare som finns.
  ”Don´t let the idiots drag you down to their level, they will beat you with experience”.
  Kram Mona!

 11. Starkt skrivet!

  Alla människor gör precis vad de vill med sitt eget liv. Jag dömer absolut inte, tycker snarare det är spännande att höra om detta eftersom det är så oväntat. Ja jag kanske är fördomsfull, men det var inte vad jag hade väntat mig. Oavsett vilket så blir jag kvar på bloggen, du ger mig ju så många härliga skratt och är en så härlig och stark person. Spelar som sagt ingen som helst roll vad du har gjort, gör eller kommer göra, det är ju dig jag läser om… :)) Och GILLAR!!! :)) skit i alla andra trångsynta idioter!!

 12. Morrrrning,

  Härligt att få börja dagen med ett ‘gapflabb’ sorry.. kanske inget att flabba åt, men jag är ju inte din yngsta bloggläsare om man säger så, och förundras över hur fasen orkar folk…smått sjuka är de, eller jävligt avundsjuka och så ser de ut som fan (oftast)…mooooaaah….och totalt misslyckade i övrigt.
  Vet inte hur jag halkade in på din blogg för ett tag sen, men jättekul att läsa.
  Avundsjuk är jag förresten också, hela tiden på det mesta..men dock inte missunsam…en jäääävla skillnad.

 13. Kommer ALDRIG att sluta läsa din blogg ! Helt underbar ! Har letat mig bakåt i tiden och läst bloggen innan du började vara med här i Familjen ! Skrattar oftast så jag kiknar! GO GIRL !!!

 14. Det var väl inget att hetsa upp sig för?! Förstår inte hur vissa tycker sig ha rätten att sätta sig till doms över andra!

  Hoppas att du får en härlig Lucia! :o)

 15. Heja Mona, och till den förbaskade gnällspiken som ondgör sig över ditt förflutna kanske skulle börja med att skaffa sig ett liv! I luv y!

 16. Jag läser bara ett, par, tre bloggar. Din är en av dem! Du är jättebra och rolig! Och vem av oss har inte ”lik” i garderoben (om detta nu är ett ”lik”).
  Kämpa på! Min dag känns i alla fall mindre stressig efter att läst om din dag.

 17. Bryr mig faktiskt inte det minsta om vad du jobbat eller jobbar med.

  Men du har en av Sveriges roligaste bloggar som du ska vara mycket stolt över tycker jag! Skit i surtanterna och kör på!

  Kram Ullis (ny läsare sen du kom till Bloggfamiljen)

 18. Intressant… Inte så intressant att läsa ett blogginlägg som känns framtvingat men hur tänker den här människan som ”stalkar” dig? För det första: AVUNDSJUKA! Du har the guts och uppenbarligen har inte den här människan det! Vad är det för fel med njutning? Dom flesta har väl sex? Sen går det att diskutera seriösa och mindre seriösa inom den branchen. Stackars sate som uppenbarligen har ett så jävla tråkigt liv… Kanske dags för den här människan att söka professionell hjälp?

 19. Jag är någorlunda gammal läsare och jag är kvar.. Jag känner väl spontant att det inte spelar någon som helst roll att du och maken arbetat med den typen av företag. Och jag undrar varför människor blir förfärade, jag menar alla vet att filmerna finns i butik och det är nog många som sett både en och två filmer för att ”hotta” upp livet. Så att någon fixar så att de finns är självklart.. Nu när inte ni gör så gör någon annan och när de slutar börjar en ny och så vidare.

  Nu hoppas jag att du får en bra dag, trots rivstart och att du hinner se något Lucia tåg under dagen!

 20. Oj, så chockerande 😉 Jag jobbade på Erotikamässan för ett gäng år sen… Det måste nog förresten varit under den tiden du oxå ”var i branschen” 😉

 21. Varje mynt har en baksida, alla har nåt i ryggsäcken de är mindre stolta över. Jag tycker inte din bakgrund i erotikbranchen är nåt du ska lägga i skämssäcken. Vad man än gör, så länge man har en god tanke och respekt för individen ska man hålla huvudet högt.
  Bitterfittor kommer alltid att finnas, de där lata som jobbar stenhårt på att sänka andra för att de inte har förmågan att göra nåt bra av sitt liv. Vi kan skåla för de fattiga stackarna som stod sist i kön när förnuftet delades ut.
  Njut av varje dag, stå för den du är och var stolt över alla gapskratt du förmedlar varje dag.
  Vi sitter här vid våra datorer och blir lika glada varje gång ett nytt inlägg poppar upp.

 22. Jösses… Fördömande människor som sitter bakom en skärm och inte har bättre för sig. Vad FÅR de allt ifrån kan man ju undra?
  Till syvende och sist så dör vi allihop och förmultnar (även om jag vill tro att man blir en fjäril med glitter på…) så vad sjutton har någons arbetsliv och livsval med saken att göra liksom? Livet är större än så, som de flesta av oss också vet.
  Så jag förstår att du blir kräkfärdig på såna där spån!
  Lätt att säga, men läs inte de där kommentarerna. Flytta dem till någon arkivmapp och fortsätt bara vara den underbara person du är.
  Så får du i alla fall MYCKET roligare än den som skriver såna tramsiga kommentarer!

  Heja dig och glad Lucia på dig!

 23. Jisses va besviken jag blev när jag läste inlägget!! Hade hoppats du hade varit framför kameran 🙂 Det hade varit skvaller det!!
  Skämt åsido så är det bra att du lägger alla kort på bordet för då har de avundsjuka ingenting att bråka om och 99 % av dina läsare bryr sig inte om vad du gjort. Kram

 24. Vem bryr sig om vad du/ni jobbade med för 10 år sedan?! Det spelar väl ingen roll, jobb som jobb. Skit i alla puckon som skriver här för att de är avundsjuka och kom ihåg att vi andra älskar dig och din blogg!

 25. Men vad trött jag blir på avundsjuka puckon utan eget liv!

  Även om du hade jobbat framför eller bakom kameran hade jag gillat och respekterat dig lika mycket för du är en fantastisk fin människa med stort hjärta och rättspatos!

  Sträck på dig och var stolt!

 26. Jösses, säger som nån annan här, den sista idioten är tydligen inte född… men ORKA sitta och bry sig och kommentera hur nån annan lever liksom? Snacka om att man har för lite att göra och ett boring liv.

  PÖSS på dig Mona! Du rockar! Tycker det bästa med dig är dina egna kontraster – allt från Ullared till Sidenlakan liksom, det bevisar bara att du är människa på insidan precis som alla (nåja, dom flesta av oss utom gnälltanten) andra. 😉

  Lite Mona-humor om dagen är bra för magen!

 27. Förstår mig inte på en del folk…. Är det månne avundsjuka??!! Du skriver sååååå jäkla roligt o bra att det är en fröjd att läsa din blogg!!
  Ler stort åt Peters kommentar!! ;))
  Kram, kram o ha en härlig dag!! 🙂

 28. Du jobbade – o gjorde det uppenbarligen bra!

  Det hade väl varit en annan femma om du satt o stal pensionspengar från gamla, eller byggde upp pyramidverksamheter…

  Ni gjorde rätt för er, oavsett bransch – o att ”sälja sex” är ändå världens äldsta yrke – oavsett i vilken form det utfördes…

  Skit i avundsjuka svenskar o folk som tror att ”de vet” – skulle man plocka fram deras lik ur garderoben skulle det nog blir svårare för dem att stå rakryggade i slutändan….

 29. Kör på som vanligt Mona! Vem bryr sig, alla får göra och jobba med vad de vill. Inte katten ska man bli stämplad för vad man jobbar med. Hur vore det att plocka bort lite av denna ytlighet i vårt land! Lusssekramar till dig!

 30. Idioter som hänger kvar och läser trots att ”du är så hemsk” får vi försöka glömma bort 🙂 Slår vad om att han/hon säkert kollat på porr någon gång också. Du är toppen Mona!

  1. ..och vet du vad det roliga är: jag och maken tillhör garanterat kategorin som tittat minst på p-rullar i det här landet! Vi hade t ex rättigheterna för en svensk ”kultfilm” som heter Fäbodjäntan. Den har ingen av oss ens sett..

   1. Jag har sett den. Och den är urusel, vill jag minnas. Jag undrar om inte de som anklagar dig för hyckleri kanske ska rannsaka sig själva lite. ”Den som är utan skuld kastar första stenen…”

 31. Herregud!! Visst har vi kommit in i 2000-talet??

  Jag har aldrig förstått de som ”hakar upp sig på bloggar/bloggerskor” och känner att de till varje pris måste trycka ned/dumgöra sig på någons bekostnad, eller exempelvis ”starta en tråd på familjeliv”…
  Skulle jag tycka att du var en hycklare, eller på något sätt inte gilla dig eller vad du skriver – då är det enkelt, jag skulle helt enkelt sluta läsa bloggen – problemet löst som man brukar säga!!

  Hoppas du får en underbar Lucia! och en God Jul för den sakens skull.
  Kram

 32. Jag känner så väl igen det där med fördomar. Jag har jobbat inom samma branch, med filmer och leksaker på ett företag som hade 2 anställda och 2 ägare. De byggde upp det ifrån grunden och det gick riktigt bra. Men oj vilka fördomar folk hade. För att inte tala om kunderna som kom in i butiken (de hade både butik och internetbutik och homeparties). De trodde att de på fullaste allvar hade rätt att säga vad som helst till mig, eftersom att jag jobbade inom den branchen.

  1. Kunde inte sagt det bättre själv. har följt din blogg i många år, det ska allt väldigt mycket mer till för att jag ska sluta läsa här. Bloggen förgyller min dag!

 33. Heja Mona. Jag är sjukt imponerad av Ditt slit o din drivkraft. Sen spelar det väl ingen roll inom vilken bransch man är entrepenör. Huvudsaken är att man behandlar folk med respekt. O efter att ha följt din blogg i över 2 år är jag helt säker på att du gör det. Du verkar så himla omtänksam o dina anställda o dina vänner. Så skit i alla ogina stalkers o fortsätt köra ditt eget race.

 34. Skulle vilja komma med en bitsk kommentar om idiotier, men vad ska man säga …? Annat än att det ska mycket mer till än ett förflutet i erotikbranschen, för att jag ska sluta läsa din blogg?

 35. Hej!

  Halkade in på din sida av en slump för några veckor sedan och har läst dagligen sedan dess. Först tänkte jag ytterliggare en blogg som alla andra, men oj vad jag har ändrat uppfattning…. Du skriver ärligt om hur livet är, upp och ner, humorn är fantastisk! Det spelar väl för katten ingen roll vad du jobbat med. Det händer ganska mycket skit i världen, tänk om klagopersonen kunde lägga lika mycket ork på det då kanske världen kunde se lite annorlunda ut!

 36. Härligt inlägg. Nu måste du lägga till kaninöronen om en del av ditt varumärke där i din banner… Den där stalkern har ju inget att hämta eftersom utpressningsämnet inte är särskilt upprörande alls. Vilken dj*a tönt…
  Sköna kommentarer från dina läsare får du också.
  Gomorgon o lucia på dig, Mona. Du är en härligt stark tjej!

 37. Alla arbetar väl med vad de vill, utan att det angår någon annan, så länga de inte skadar någon.
  Det gäller väl egentligen hela livet – så länge man inte skadar någon är det man gör OK.

 38. Tänk, jag blir aldrig besviken när jag klickar in på din blogg! Du är så klok och rolig.
  Jag läser ett gäng bloggar varje dag och din är den första jag klickar in på. Den är alltid underhållande.
  Inte för att jag fattar hur du hinner blogga men bäst är du!
  Heja dig!

 39. Ja, om det där är något att uppröras över tror jag inte att det är många här i landet som går fria.
  Undrar vad hen som kommenterar så dumt själv har i garderoben.

  Du är bra!

 40. Jag gillar dig Mona, med eller utan kaninöron.
  Och porrfilm har vi väl alla (eller de allra flesta av oss) kollat på nån gång. Jag har i alla fall gjort det.

  Du har verkligen inget att skämmas för. Skäms istället på idioten som får dig att känna att du behöver skriva detta inlägg, även om det var lika roligt att läsa som allt annat du skriver.

  Kram på dig och trevlig Lucia!

 41. Tycker det är så himla trist att man ska behöva försvara vad man har gjort i sitt liv framför totala främlingar. Komiskt är ju att den där personen som skriver dessa hatfulla inlägg, fortsätter att läser din blogg???? Om man nu stör sig, varför fortsätter man att läsa den personens blogg då? För att sprida hatet? Att förstora upp negativiteten ännu mer?? Fattar inte.. om man stör sig, sluta läs! Jag tycker i alla fall du är rolig att läsa! Jag gillar dina inlägg tokmycket! Jag har inte läst dig innan du kom hit, så jag är glad att jag hittat en ny favorit!! 🙂 Keep on keeping on! Fuck the haters! Haha!

 42. När jag såg hur många som kommenterat blev jag överväldigad och tänkte ”Inte kan lilla jag säga något som redan är sagt?”
  Och jag kanske bara upprepar för jag har inte läst alla kommentarer.

  MEN jag läser dig i princip varje dag och i princip varje inlägg och jag gillar, skrattar, dissar och tycker att du ska fortsätta skriva med den stil du har.
  Du stiger i min aktning (du låg redan högt från början) när du blir lite mer personlig som till exempel du blev här.

  Så Tack!

  1. Tack själv. Från hjärtat. Jag visste att kvaliteten på mina läsare är mycket hög, men blir ändå förvånad över det enorma gensvar. Varje gång jag ser att jag fått en ny kommentar, så tänker jag : ”nu kommer det” Kommentaren från de som är skitförbannade och äcklade på mig.

 43. Hej Mona! Du gör mina dagar, din humor och skärpa är outstanding! Tack för att du delar med dig av ditt, uppenbarligen innehållsrika & snurriga liv! Krama sig lite nu & bara gå vidare i dina sjukt snygga blommiga stövlar!

 44. Haha, personen i fråga kanske fick ett mindre classy jobb på ett av de oseriösa företagen, och därigenom anser sig ha rätten att döma och klanka ner på dig. Hur kan personen annars ha så mycket information om hur det går till? 😉

  Nej du, så lätt blir du inte av med läsare. Förmodligen inte idioter heller. Men fortsätt vara den Mona vi alla älskar (och uppenbarligen hatar, avundsjuka är så bitter och ful)!

 45. ehh är det fullkomliga idioter som förföljer dig? Du får väl jobba med vad du vill och den som rynkar på näsan har säker en del skelett i sin garderob.

  Keep going Mona du är en skön kvinna. Jag visste inte om din blogg förrän du kom till Bloggfamiljen och nu kan jag inte vara utan din blogg. Jag bara älskar den.

  kram
  Lotta

 46. Tror kanske vi ska komma ihåg en liten detalj hær, det ær ju allt du har gjort och gør som gør dig till den roliga, snurriga, hæftiga brud du ær! Så keep on going, jag har i alla fall skitkul nær jag ær inne och læser din blogg!

 47. Härligt skrivet!
  Tror din läsar dåre kanske skulle försöka sig på lite extra krydda i livet 😉
  och sluta förpesta andras. Låter som att det är en äkta bitter fi..a.
  Kram Tina 🙂

 48. Hm… *filosoferar* …sluta läsa din blogg pga det här??

  Jag gillar den verkligen; humor och allvar och ljusår från min egen tillvaro. Läsningen är alltid en liten trivsam stund på dagen, som jag verkligen uppskattar. Låt oss anta att jag starkt ogillar porr-/erotikbranschen (nä, jag har egentligen ingen genomtänkt synpunkt på det) och därför nu slutar läsa bloggen. Medan du skulle fortsätta skriva lika underhållande, tänkvärt och med samma härliga distans till dig själv och fortsätta njuta av det, så skulle JAG däremot ta ifrån mig just den här ljuspunkten.

  Slutsats: Det verkar ju ganska dumt att jag skulle straffa mig själv för något DU höll på med för tio år sen… 🙂

  Stalkers och halvprofessionella näthatare kommer antagligen som ett brev på posten när en blogg blir så här välkänd. Men stå på dig, vi andra är ju så många fler och vi går ingenstans!

 49. hahaha – ingen kul typ – men du ska inte tro att du blir av med just mej genom att berätta din ”chockerande” bakgrund som seriös å hårt arbetande företagare (whats new?) låt ”skiten” rinna av dej – kanske det kan bli en blogg att garva åt 😉 skåltamejfan

 50. Jag som jobbat inom äldrevården har garanterat sett fler bröst, snippor och snoppar än vad du såg där på lagret. Konstigt att ingen reagerar så när jag berättar om min tidigare karriär?

  Älskar din blogg, att du har jobbat med att distribuera filmer, vilket ju är vad det handlar om, avskräcker inte mig det minsta! 😉

  Kram

 51. Men det där liknar ju utpressningsmetoder, vad skall dåren komma med nästa gång? Du har ingen skyldighet att redovisa ditt tidigare liv. Stå över detta bara, tysthet och ignorans är bästa vapnet. Funkar finfint på gubben också 😉 muggarna var toppen, btw.. Tur jag köpte 6 ist för tänkta 2! Och du såg inte alls illa ut osminkad 😉

   1. Fegade ur ju….! 🙂 Fick hålla god min när du tipsade om nya hemsidan, ”jaså, jaha, vad bra, har du adressen..?”

    Moahaha, visste jag ju redan! 🙂

    1. När kommer din web-butik igång Mona? Jag älskar de fina sakerna du visar upp i din blogg, men bor alldeles för många mil bort.

 52. Mona, jag läser din blogg varje dag och är urdålig på att kommentera men nu ville jag bara säga att det är dagens höjdpunkt att läsa dina inlägg! Jag har lagt in dig som favorit på min jobbdator så ibland undrar kollegorna vad jag håller på med när jag helt plötsligt brister ut i ett gapskratt! Kram

 53. Godmorgon Mona. Jag blir inte alls sur för att du jobbat med erotik. Jag har själv många gånger funderat på att starta eget med en webbshop med leksaker att förgylla sexlivet med.

  Men… det kryllar av nätbutiker och jag har inte riktigt kommit till skott för att ta fram ett bra koncept.

  Dock gillar inte jag porrfilm och jag tycker inte riktigt om män som tittar på det heller och det finns ju en anledning till det… precis som allt annat…

  Jag tror dock att ni gjorde rätt som sålde, för erotiken på nätet är enorm.

  Förövrigt, jag jobbar 15 timmar i dag, först som vikarierande lärare och sen som vikarierande redigerare.

 54. Den som förföljer dig var nog en stor kund hos er. Hon/han kan nog inte komma över att ni sålde ert företag:) Nu laddar dom nog ner från internet istället:)

 55. Hej, som så många före mig så läser jag dig varje dag, skrattar så jag nästan gråter ibland. Så härligt att du ger svar på tal att du vågar stå på dig och berätta saker och ting! 5 stora plus till dig!

 56. Jag stannar och säger: orka bry sig! Alla har vi ett förfllutet, bara man kan stå för det man gör är det ok. Spotta och gå vidare.

 57. Men suck att vissa bara orkar hålla på.Och vad för pengar? talibanens svärburk då eller?
  Va fan spelar det för roll va du och maken gjorde för tio år sen?
  Gå vidare för fan. Och gå ut och tjäna dina egna pengar istället för att försöka sno av dom som jobbat/jobbar hårt för sina.

  Å nu börjar historien om maken å den uppblåsbara Barberan klarna mer å mer…ha ha ha ha ha

 58. Själv har jag jobbat på systembolaget i min ljuva ungdom och därmed bidragit till samhällets problem med alkoholism..

  Jag kanske måste göra offentlig avbön??

  För att inte snacka om alla som arbetar på ICA och COOP och där säljer tobak!! Gud förbjude.. Häng dom högt..!! Tobak och de sjukdomar som rökning ger kostar ju samhället multum..

  Och bilförsäljare… Miljöförarnas miljöförstörare!!! Eller den krake som tvingas köra lastbil.. Snacka om att paja miljön

  Begravningsentreprenörerna ska vi inte tala om.. Gissa vad som händer i jorden när våra kroppar multnar.. Vi med massa penicillin och tandfyllningar i oss.. Bort med dom med!

  Nej ta oss för Guds skull tillbaka till det gamla Viktorianska 1800 talet så moralpanikkärringarna får frid i själen

  1. Pangis, allt är ditt fel alltså.

   Monas porrande är ju ingenting jämfört med dig. Tänk hur mycket pengar DU kostat oss stackars ynka vanliga skattebetalare genom att skapa fler alkoholister som lever på socialbidrag och behöver vård.

   Hahaha!

    1. Nej förresten.. Inte repet då hamnar vi ju i jorden efteråt och skapar massa miljögifter.. Göm oss på lagret till Monas gamla butik i stället.. Verkar trots allt mest miljövänligt och inte kostar vi skattebetalarna ngt heller:-)

     glad Lucia alla!

 59. Vad du har för jobb nu eller vad du jobbat med spelar absolut ingen roll.. Din blogg är så himla rolig, sann och läsvärd. Du förgyller tillvaron för många människor i detta avlånga land..
  Skitsnack och dumma kommentarer handlar bara om ren och skär avundsjuka, dessa människor har alldeles för lite saker som sker i livet eftersom de lägger sig i en annans liv.
  Önskar dig en trevlig dag!
  Kram

 60. Jag fattar inte hur någon kan lägga energi på att försöka ”svartmåla” dig. Jag tycker du är toppen, en person som verkligen lyckas på riktigt att vara ”på riktigt” Min spontana reaktion är att det måste vara någon som känner dig sen tidigare. En sån som andas genom skithålet, skit in-skit ut. Sådana personer förändras sällan själva och kan därför inte acceptera förändring hos andra.

 61. Tänkte rent spontant ”Jaha, och sen då?!”. Där det finns en efterfråga finns det en marknad att mätta … så enkelt är business-konceptet! Kolla skvallerpressen i Storbritannien – den är dock betydligt smutsigare än det du sysslat med tycker jag 🙁

  Egentligen är det synd om dessa små människor som måste bege sig på bloggare, självklart till 99% anonyma. Jag har uttrycket ”Tyst som en mus i vardagen blir en djävel i cyberspace” – och ju fler jag träffar desto mer säker blir jag på att det är sant.

  Men du är bäst Mona 🙂 Älskar ditt tempo och som boende i ditt området och shoppandes på Blocks ser jag dig ofta! Ska bara hinna stanna till och säga ”hej” också … en vacker dag …

  Keep up the good work – mig blir du inte av med så lätt 😉

 62. Hej ! Är ny på Din blogg och tycker det är bland det bästa jag läst! Att det finns nötter som stör sig på Dig, mig eller andra kommer vi väl aldrig ifrån? Superbra av Dig att ”blotta” sådana typer! Du förgyller min dag ! Keep on !!

 63. Men seriöst….hur orkar folk?????
  Jag gillar dig och för mig kvittar det vad du gjort innan….och nu med egentligen.
  Jag gillar skarpt sin humor och hur du ‘ser’ och ‘bemöter’ världen 😉 du förgyller dagarna med dina träffsäkra inlägg!Sluta för guds skull inte blogga!!Kram o god jul på dig Mona!!!
  Mia

 64. Vad trött man blir på folk som tror sig vara så mycket bättre än alla andra! De människorna har säkert inte fått nåt sen jorden skapades ungefär, och är avundsjuka på ditt liv som det är fart i!

  Shit, själv har jag sålt sexleksaker på homepartyn och det var det roligaste jobbet jag har haft! Och det finns dom som tror att jag låg på bordet och demonstrerade dom på mig själv, hur det funkade, och tycker att dom har rätt att se ner på mig för det! Suck säger jag bara! Det var precis som vilket plastparty som helst, bara med mer skratt i!

  Nä, jag älskar att läsa din blogg, den brukar få börja min dag! =) Och även om du skulle ha haft kaninöron och nätstrumpor, så hade ingen haft rätt att döma dig för det! (Jag hade i alla fall läst din blogg!)

  //Karin

 65. Jag har jobbat som grafiker i erotikbranschen i 5 år (nu är det visserligen flera år sen jag slutade) och kan inte annat än instämma i ALLT du beskriver.

  Den första frågan jag fick när jag sa att jag jobbade på ett erotikförlag var om jag varit med i nån film. eeeh. NEJ. Sen ville alla besöka kontoret, och som du beskrev- där sitter vi vanliga tjejer med hängpattar och hängrövar, utan kaninöron och nätstrumpor. (till besökarens besvikelse…)

  Men fyfan så roligt jag har hade när jag jobbade där!

  Du växte ännu mer i mina ögon när du berättade det här! <3
  GO MONA!

 66. Jag kommer nog aldrig sluta läsa din blogg, inte så länge som du fortsätter skriva så underbart som du gör 🙂 Kommer inte heller att sluta rekommendera den till mina vänner.
  Du är toppen!

 67. Erotikbranschen har även haft mig som aktör i form av hempartyförsäljare av sexleksaker. Ett vansinnigt kul jobb (och lättsålda produkter får jag erkänna!) som jag snart kommer återuppta då det visar sig att en ”tant” med lite egen livserfarenhet är den absolut bästa personen för ett sådant jobb.
  Som du själv skrev så är det ju absolut inget att skämmas för vilken bransch man jobbar i bara man kör seriöst fullt ut!

 68. Du gillar att vi kommenterar så då gör jag det nu även om jag inte har ngt smart alls att säga om ditt inlägg mer än att – sex är inte så himlans farligt 😉 Kram på dig! 🙂

 69. P.S
  Jag har dessutom gjort en Gastric sleeve och gått ner till normalvikt, och det har folk haft (en jävla massa) åsikter om också. Du växte i mina ögon efter du berättade om din operation också, så dig lämnar jag aldrig! <3

 70. aaaaaaah men förlåt för det som komma skall:
  Men jag blir så förbannat jävla trött på idioter som inte har vett nog att ha lite koll på sin omgivning.

  Men vem fan bryr sig om vad du gjorde för 10 år sen? förra året? eller igår?

  *Jo de gör vi, de kan ju va nån rolig indienresa eller nån bajshstoria eller makens shopping som kommer fram*

  vad jag menar är, som du nog förstår att vem fan bryr sig?

  SJälv tyckte jag det lätt riktigt spännande, intressant och att ni som vanligt, hade sunda tankar. Det var också därför ni hade 70%. Det är därför som ni är så framgångsrika idag.

  Erotik, det är väl bara härligt?!!

 71. Så länge men inte lever på/för att skada andra så struntar jag helt i vad folk jobbar/ har jobbat med.
  Alla erfarenheter i livet, bra som mindre bra, är det som gör en person till den de är nu och det är ju personen inte deras jobb och tidigare erfarenheter som jag är intresserad av.

  För att bli av med mig får du nog byta karriär till yrkesmördare och ha mig på din ”hitlista”.

  Starkt av dig att berätta när du inte är säker på hur reaktionen blir.

  Kram

 72. Du är toppen och skriver helt underbart! Jag förstår inte att människor orkar bry sig om saker som inte rör dem. Tycker du verkar otroligt driven och duktig och vad sjutton spelar det för roll inom vilket område du har jobbat. Man får väl arbeta med vad man vill, ellerhur?! Fortsätt skriva och underhålla oss, vi alla som gillar dig! Önskar dig en fin Lucia! kram towe.

  p.s. Jag var seriös i mitt erbjudande om du behöver design hjälp!

 73. Jag läser din blogg varje dag, ofta flera ganger. Kan inte se vad som skulle ändra pa det 🙂 Dessutom är jag ocksa en hemsk människa som jobbar för ett stort oljeföretag. Bra pengar är det dessutom. Ojoj…

  Keep up the good work!

 74. Asså, jobbade han Jonas för er med att göra omslagen till filmerna? Typ två meter svarthårig och blek snubbe som skejtade.

   1. Hmmm, det var en snubbe, i min ålder, som jag hängde med förr. Han jobbade med DVD omslag, eller vad fan det heter. Aaaah ja. Det var då det.

 75. Har inte typ alla en vibrator av något slag i byrålådan?

  Karin Nilsson och den här ny-gamla Idioten får ju ta och skärpa sig. Du är väl för fan människa lika mycket som alla andra?

 76. Men herregud….lite ”PÖRR” är väl inte så farligt! 😉

  Har läst din blogg sen du kom hit till Bloggfamiljen men faktiskt aldrig kommenterat…men nu var jag ju bara tvungen!
  Kommer garanterat att fortsätta läsa din underhållande blogg…TACK för att du förgyller min vardag!
  KRAM!

 77. Hur orkar nån bry sig?! Din blogg är den roligaste av de bloggar jag läser varje dag…..jag håller just på att få maken att läsa den också, men jag tror att han tycker det e lite för igenkännande att se kvittona från när din man handlat.
  Du är den roligaste Stockholmare jag vet, är du säker på att du inte är från Göteborg?!
  Keep up the good work

 78. Men kära Mona,
  hur skall jag komma över denna chock? Jag som är en moralens väktare och som aldrig har tänkt en ful tanke, sagt ett fult ord, sett något naket, druckit något starkt, gått mot rött ljus, lurats, hädat eller på något annat sätt avvikit från den rätta vägen……

  Låter det som jag? Eller som något jag skulle vilja vara? Njae…. skulle inte tro det. Tycker det är mer renhårigt och ärligt att tjäna sina pengar på den division av erotikbranschen ni verkade inom än att ex.vis sälja pensionsförsäkringar, sitta i ledningen för en bank eller vara aktiemäklare… fast det är ju bara min personliga lilla synpunkt.

 79. Hej Mona!
  Inte skrämmer du bort oss så lätt,din blogg är alldeles för underhållande för det.
  Tusen tack för alla dagens höjdpunkter-läsa dina inlägg.
  Ha en forstsatt bra Luciadag.
  Kramar Heléne

 80. Jag har följt Hannahs blogg en längre tid, men nu när jag är mammaledig och har lite tid över så började jag kika runt bland de andra bloggarna här på Bloggfamiljen…och akta dig vad såld jag blev på din blogg! Har aldrig läst någon blogg där innehavaren bjuder på sig själv så fullständigt som du gör, man får en feel-good känsla som håller i sig hela dagen efter att ha läst det du skrivit! Det känns aldrig konstlat när du är farten, så fortsätt som du gör och skit i vad dessa moraltanter skriver. För det måste ju vara riktigt snustorra kärringar som lever otroligt innehållslösa liv som förfärar sig över att du har varit i en sådan skamlös bransch =)

 81. Jamen *gäsp* liksom… Alla har vi naturligtvis ett helt snövitt förflutet med spindelnät i svärburkarna & är tvungna att stå upp hela tiden så inte vingarna skrynklas?
  Fy sjutton vilket trist liv det måste vara att va Troll…

 82. Och?
  Läser din blogg varje dag och det här förändrade ingenting.
  Fick heller ingen annan syn på dig än jag hade innan.
  Jobb som jobb, vem bryr sig.
  Kram på dig Mona och ta det lugnt och jobba inte ihjäl dig.

 83. En dag utan Monas universum är en dag som inte är hel. Och vad skulle väl vara så hemskt med att ha jobbat med det. Har en hel del bekanta som varit på andra sidan kameran och idag skulle du inte tro det. Fortsätt att vara den stolta kvinna du är och utkämpa dina kamper om lite bättre dagar. Själv kommer jag inte släppa den här bloggen i första taget.

 84. Du är en underbar tjej och jag älskar dina bloggar så go on, du fyller tydligen ett behov för den här idioten ,blev kanske inte lika roligt nu när du öppna dig, nej oss blir du inte av med så lätt.Kramis.

 85. Jag är en av dina relativt nya läsare, hittade dig när du flyttade hit till bloggfamiljen. Du skriver världens roligaste blogg, å mej skrämmer du inte bort med ditt ”skumma” förflutna *asg* Men orkar folk på riktigt bli upprörda över detta? Hoppas du får en härlig dag!

 86. Och??? Jag förstår inte varför du ens ska behöva skriva det inlägget??? Förklara dig för någon tokig, avundsjuk, torr kärring vad du gjort i ditt yrkesliv. Bitterfittor finns överallt!!
  Ha det nu bäst på Lucia dagen!!
  Kram

 87. Nämen usch å fy!…för den som håller på att jäklas alltså! 🙂
  Skit i såna där rötägg Mona!
  Låt dem göra bort sig själva!

 88. Inte för att jag är någon moraltant eller säger att jag inte har sex, inte det men jag kan ändå känna att jag aldrig skulle kunna jobba i en bransch där människor inte kan står för de de gör! eftersom ingen då du ex var bortbjuden sa ”vi använder leksaker ibland” eller vi kan sätta på en film då och då så känns det liksom inte ok och jag skulle aldrig kunna jobba så. Jag vill sälja eller göra saker som folk kan vara stolta över och våga prata om annars skulle det kännas märkligt………… men det är min åsikt. Förstår inte varför ni inte startade något annat om det inte bara var för att tjäna massor av pengar? Jag kan inte låta bli att tro att ni trodde det fanns mer pengar att tjäna. Att skapa ett börsnoterat företag tycker inte jag slår högre, det betyder bara att man bestämmer mindre själv och måste ta hänsyn till aktieägarna, visst renhårigt men hur då ? ingen berättar att de handlat hos er? många gör reklam med ”vi skickar neutrala paket när du beställer, ingen kommer se vart det kommer ifrån”. Om jag beställer sådant kan jag stå för det och prata om det annars ska jag låta bli!

  Fick upp texten jag citerar ovan när jag klickade på en banner just nu för att kolla vad du skrev om. Jag har kul utan leksaker och film!

  1. har du Helene å jag läst samma text? är det ”Och nu ska jag för er berätta…”??? inte pratar nån om bokföring på mina bjudningar eller löneprogram – vad jobbar du med? 😉

  2. Helt klart är att vi startade det för att tjäna pengar. Vi skulle hålla på i två år och bestämde oss från dag ett om två viktiga saker: 1) allt måste gå genom censuren som en säkerhetsåtgärd, både för vår egen skull och för kundernas. 2) Inget annat än bröst, fick synas på omslaget.

   Två år gick och vi kunde inte sluta eftersom vi hade så vansinnigt kul. Det låter helt absurt men vi har rest mycket, varit på många, många mycket speciella mässor, träffat oerhört roliga människor. På den nivån vi befann oss så såg man inte till de som äger så kallade porrklubbar och sånt. Det är svårt att förklara men man kan kanske jämför det med NK och Lidl. Alltså, inget ont om dom, men du kanske förstår. När man är på en högre nivå i branschen så är det inte tu tal om att man träffar massa crack-horor och liknande människor. Det är fullskaliga businesswomen och folk skulle bli mycket förvånade om de visste hur många slipade affärskvinnor det är bland de största så kallade porrstjärnorna. Självklart finns det en baksida i branschen, som i alla branscher. Men allt man hör är inte sant. T ex tror alla att knark är mer vanligt i porrbranschen, men då kan jag berätta att det är mer vanligt i modebranschen än i p-branschen. Men det skrivs det sällan om…

 89. Vilken rolig historia!

  Tråkigt att någon förföljer dig. Jag får en känsla av att någon till och med hotar dig. Stå på dig!

 90. Du har jobbat med erotik, häftigt! SO F*CKING WHAT?! Det spelar väl ingen roll? Du är den du är och du är en helt underbar och fantastisk människa och jag har dig som förebild. En dag vill jag också kunna balansera familj och jobb som du lyckas med. Att du sedan är egenföretagare och jag socialarbetare är en annan femma (med det sagt att du jobbar förmodligen väldigt mkt mer än vad jag någonsin kommer göra efter min examen).
  Vem den här personen än är borde inse att den inte får ut någonting av det den håller på med. Stå på dig och skit i personen även om det kan vara svårt i vissa lägen. Att du gick ut och berättade det här tycker jag är sjukt intressant och roligt att få veta, men ingenting som du egentligen behövde dela med dig. Känner lite att du kände dig tvingad till det pga den här personen. Blir det för mycket hade jag tagit det vidare till polisen, om de kan hjälpa. Måste kunna räknas som trakasserier eller stalkning – som numera är en lag!
  Ta hand om dig på Lucia-dagen!
  KRAM

 91. Men det där visste vi ju redan och inte gillar vi er mindre för det……Har man varit med både före och efter vet man vem ni är på insidan! Det äör det som räknas!

 92. Ja jissus det finns människor till allt. Jag har haft eget företag och haft Sex-partyn och demat massageapparater och försäljningen gick strålande.

  Blir jag en sämre människa för det, nej knappast 🙂

  Det samma för dig Mona, du är den du är oavsett vad du arbetar med. Håller man sig inom lagar och regler och dessutom har en classy stil, så vem har med det att göra.
  I Sverige är första frågan när man träffar någon:

  – Vad jobbar du med ? Vad har det för betydelse, kan man ju undra ?

  Sista idioten är inte född ännu, tyvärr. Det kommer alltid att finnas människor som bara måste ha märkliga synpunkter på hur andra lever, så är det bara.

  Din blogg bjuder på så mycket värme, skratt och omtanke så den kan jag inte vara utan 🙂
  Men idioter klarar jag mig väldigt bra utan.

 93. Du har jobbat i branschen, några av oss (det större antalet skulle jag tro även om ingen erkänner det) har någon gång i sitt liv tittat på det du har sålt eller använt sig av det i sänghalmen. Det gör ingen av oss till sämre människor.
  Vi ska vara snälla mot varandra, inte hela tiden leta ”brister” och hota varandra och hela tiden tro det värsta om folk. De personer man inte gillar kan man väl hålla sig ifrån istället, så blir världen roligare att leva i!

 94. Stalkers kan du inte anmäla dom? Men jag antar att dom kör med hide ip. F-n vad tröttsamt med sådana m-skor. Men du, va’ bra att du har låtit oss veta, jag bryr mig inte det minsta eftersom jag är vuxen och vaccinerad. Precis som alla andra 1000 kommentarer innan mig. Go Girl Go!

 95. Jaha. Och nu blev jag avundsjuk. Är man en tant som jag är det här nog det närmaste man kommer porr. Men jag ska berätta för maken och med din tillåtelse kanske han kan få fantisera om dig i kaninöron?

  * ser plötsligt lördagen i ett nytt ljus*

  Tack! <3

 96. Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat (jag är en smygare:)
  Du är hysterrisk rolig! Jag är kvar iallafall 🙂 Och förresten, hittar du en sponsor till din resa så kan du väl ta med en liten göteborgs familj. Vi e på 😉

 97. Ja jösses, det finns verkligen folk till allt! Eftersom du inte kandiderar till statsministerposten(än iaf :D) så känns det ju ganska irrelevant vad du jobbat med för tio år sedan, och det var nog ett intressant och roligt jobb verkar det som 😀
  Ja, nu läser jag här istället för att passa på att rusa till banken och sedan köpa en lunchmacka medan folket på stan verkar ha försvunnit

 98. Har ju förstått att när man har en blogg är man allas egendom. I ditt fall lite mer som har klättrat på listorna. Jag har aldrig ens tänkt tanken på vad som finns bakom din blogg. Jag har läst det du skrivit och roats. Skulle jag roas mindre när jag nu läst om din bakgrund? Självklar inte i mitt fall. det som är så tragiskt är att man kan dra upp hur du lever. Jag struntar i om du bor i en koja eller ett slott. Det påverkar ju inte innehållet i bloggen. sen att du kan göra med än mig pga ekonomin det är ju inte ditt problem. Antar att du som andra företag har låg timpenning om du börjar slå ut hur mycket du jobbar. Snyggt skrivet blir det inte en knäpp på näsan då vete gudarna. Dags att anmäla i så fall?
  Kör på jag blir kvar men tänker inte lämna någon åsikt om vart jag står i ämnet. Känns inte relevant

 99. Ähh så tramsigt…lite porr på lika villkor har väl ingen dött av..Jag själv var allvarligt inne på att tillsammans med en väninna starta en affär med sexleksaker för endast kvinnor..nu blev det inget med det men ändå. Varför ska man skämmas? Så länge porrfilmerna är ”rumsrena” på det sättet att det inte innehåller våld eller barnporr så är det väl en film som alla andra.. Sen om man inte vill skylta med det öppet..det är väl upp till var och en..

 100. Har egentligen inte så mycket att tillägga efter att ha läst igenom de övriga kommentarerna, det mesta har blivit sagt redan…
  Men du får komma med något ”värre” än så här för att jag ska sluta läsa din blogg 😉 Sparar alltid din blogg till sist när jag läser igenom min blogglista, för då vet jag att jag går ifrån datorn med ett leende på läpparna (vågar jag skriva något så intimt och ”porrigt” som läppar?!? 😉 ). Respekterar dig ännu mer nu och tycker det är så häftigt att du bara genom detta inlägg tar tillbaka makten från dessa svaga människor som vill dig illa. Hoppas de läser och inser vilket enormt stöd du har av oss alla här! De har verkligen gett sig på fel människa, don´t mess med VÅR Mona!!! Kram på dig!

 101. Okej? Varför ska man tycka illa om någon på grund av något sånt? Hade du sagt att du var anställd av brasilianska staten till att skjuta gatubarn, då hade jag lämnat denna underbart roliga blogg för gott – men vad för hemskt finns det i att hjälpa människor få ett bättre (sex)liv? Stå på dig, finns som du säger ingen skam i att jobba inom erotikindustrin!

 102. Jag tror att jag dööör!
  Sluta aldrig blogga och kolla bara gensvaret i kommentarerna! Var inne tidigare idag och läste inlägget men hann inte svara. Då var antal kommentarer typ 38! Du ser ju hur det ser ut nu! En enda neggo kommentar har jag läst!
  Vem bryr sig som sagt om du och maken har distribuerat filmer… Det är 10 år sedan. Folk som inte tycker om vad du skriver, då får man väl sluta läsa? Väldigt enkelt i min lilla värld!
  Du skriver den roligaste bloggen som jag har läst och du kan inte sluta att dela med dig av din hektiska vardag!
  Trevlig lucia! Kram

 103. Jag älskar din blogg och det du skriver för att du är du. Det är dina erfarenheter i livet som har gjort dig till den du är idag, utan dom skulle du ju inte vara den Mona som så väldigt många av oss uppskattar och tycker om. I mina ögon blev du bara ännu bättre!

 104. Jag kan inte förstå vad det är för fel på en människa som känner sig tvungen att följa (och ständigt kommentera) en blogg som tillhör en person de inte gillar.. Det är så oerhört sorgligt och beklämmande.

  Kan du inte IP-banna dem för att slippa se och känna att du på något sätt måste stå till svars? Vi är ju här för att vi gillar dig och de som inte gör det kan ju snällt hålla sig borta.

  Nu först gick ljuset upp!! Vad är det för en läskig typ som rotat fram den informationen om dig och hur?! Vilken stalker..

 105. Tro mig , det är mycket värre att vara skitlik en hobby-porris filmstjärna som höll på för ca tio år sedan… När folk frågar vad jag gjorde egentligen för 10 år sedan å jag svarar sjuksyrra, så tittar de skeptiskt på mig med rynkade ögonbryn och säger ” Ahhhaaa du ! ….

 106. Mona, människor är som porrfilmer – det finns de som är av bättre kvalitet och de som inte ens borde släppts på marknaden….. Sex säljer så har det alltid varit och kommer alltid att vara – så länge alla är med på det och gillar läget så är ju allt toppen! En bra porrfilm vara lite krydda emellanåt när det börjar gå på rutin….

  Mona for president! ;o)

 107. Visst finns det en del skit i sexindustrin (framförallt i den biten där man säljer faktiskt sex), men man är mer än lovligt naiv om man tror att sexindustrin någon gång kommer försvinna. Lika bra att vettiga människor jobbar där då! Och den genererar ju om inte annat en del jobb.

  Jag har en bekant som jobbat med att sälja telefonsex, och bloggade samtidigt. Hon behövde arbetslivserfarenhet för att komma in på psykologiprogrammet. Sen sammanfattade hon bloggen i en bok som är riktigt läsvärd, Phonefucker heter den. Läs den!

  http://blogg.aftonbladet.se/malincollin/2007/09/553083

  1. HA HA, älskar detta!! Arbetslivserfarenhet för att komma in på psykologlinjen! Måste läsa boken! För övrig Mona, who gives a shit vad du sysslade med förut, skit i stalkern!! You rock, så är det bara!

 108. Internet är dårarnas fristad, det är bara att acceptera, haha!

  Hur som helst! Jag tror inte det är många av dina trogna läsare som kommer att lämna dig på grund av detta, förhoppningsvis ingen. Samhället kryllar av sex och sexanspelningar, vad spelar det för roll att du sålde lite porr för 10 år sedan, jeeezus vad känslig man kan vara!

  Älskar din blogg Mona, du är, som vanligt, fantastisk!

 109. Jag instämmer med alla andra kommentarer…så tråkigt att folk ska klanka ner på sådant som de inte har något att göra med. Jag läser din blogg varje dag och den är såååååå underhållande, Det skulle vara jättetråkigt om du la ner skrivandet för att en människa tycker illa om att du för 10 år sedan sålt erotikfilmer . God jul och gott nytt år önskar en nöjd läsare 🙂

 110. Hej Mona. Har läst varje inlägg sedan du blev medlem i ”familjen” . Varje gång jag kollar googel reader hoppas jag att du gjort ett inlägg då jag verkligen gillar att läsa om dit hektiska liv som mordern och hårt arbetande kvinna, mor,fru och vän. Önskar jag hade ett så spännande och händelserikt liv.
  Jag är tacksam att du delar med dig av dig själv och du skriver bra.
  Vad du gjort tidigare spelar ingen roll för mig och du skall inte behöva försvara dig för det.
  Förstår mig inte på hur människor orkar läsa och kommentera bloggar eller i forum när man inte gillar det man läser. Så till de som inte gillar det ni läser lägg tiden på nått ni tycker om så kommer ni må bättre själva.

  Fortsätt skriva o förgylla för oss vanliga svennson om ditt kaotiska liv som egen företagare. Jag kommer fortsätta läsa dina inlägg.
  GO Mona Go.
  //Ulrika

 111. Hej hej!
  Jag är en av de som inte bryr mig om den saken, diggar dig fortfarande 🙂

  Ha en fin Lucia, hoppas allt går bra med ert jobbande!

  Kram kram

 112. Din blogg är överlägset bäst, och vad du än har gjort eller tänker göra så lovar jag fortsätta läsa, du förgyller min dag!!
  Kraaam/annamariabahia

 113. Hej! Ja det mesta är redan sagt, många kloka kommentarer finns det här :-), men jag ville bara säga att du är bäst precis som du är! Jag fortsätter självklart att läsa din blogg!
  Norrlandshälsningar till dig.

 114. Har lite ha och kännsla. Bryr mig inte ett dug om det där så länge du skriver bra och roligt. Och det verkar som de flesta tycker samma sak 🙂

 115. Hej Mona, jag kommenterar nästan aldrig men har läst din blogg i flera år, VARJE DAG, tycker det är den bästa bloggen som finns! Det här gjorde dig bara mera intressant 🙂 Du är grym!! Kram

 116. Kunde inte bry mig mindre. Jag kommer fortsätta läsa din blogg, skratta åt dina tokigheter och kanske uppröras lite ibland när jag inte håller med. Men hey du kan ju inte vara lika perfekt som jag =)

 117. Men på allvar…..spelar det någon roll vad du jobbat med förut???????? Så länge det inte är olagligt så spelar det väl inte någon roll vad man jobbar med. Man måste ju tjäna pengar på något sätt.

 118. Hej Mona o alla andra!!

  Jag blev singel för drygt två år sedan o har nu börjat längta efter ett förhållande igen.
  Jag har därför gått m på en seriös dejtsajt. En av de som de gör reklam för i tv o tidningar.
  I fredags fick jag första förfrågan fr en gift man om att bli hans älskarinna. Igår den andra. Ingen av männen vill skilja sig o säger sig älska sin fru.
  Det de är missnöjda m är deras sexliv o fruns ovilja t erotik av olika slag.
  Nu tycker jag som de flesta andra att otrohet är fel m jag kan tycka att om vi låg mer o kanske tittade på erotik mer så mindre skilsmässor.. Det kanske skulle öppna upp för kommunikationen i relationen o männen o kanske även kvinnor skulle slippa leta efter älskarinnor o älskare..
  Det här är bara min tanke o jag är feminism m jag gillar erotik.. Så bra av er att jobba med det, inget att skämmas för 🙂

 119. Go girl, din blogg är den bästa av dem jag läser. Ser att jag har en namne som är bitter, därför lägger jag till en bokstav till……

 120. Hihi:) Jag har också arbetat med erotik. Som erotikförsäljare av div leksaker och annat smått och gott. Som du skriver, vissa har svårt för detta andra tycker det är kul. Nu har jag gett mig men det berodde endast på tidsbrist. Och du, skit i gökarna, de kan hänga sig.

 121. ámen fi fan Mona!! Rock on! Alla jävla viktigpettrar borde se till å sopa rent framför sin egen dörr först! De e ju dom som har problem och inte du. Ge dom mitt favoritcitat: Some people just need a high five. In the face. With a chair.

  Sluta aldrig å skriv som du gör! ( har följt dig länge, men suger på att kommentera) de första jag gör när datorn åker på e att kolla in på din blogg, sen är dagen räddad! Tusen tack för alla goda skratt som du bjuppar på!

 122. orkar inte läsa alla inlägg, men hallå att folk orkar bry sig..so what??? jag tycker du skriver väldigt underhållande om ditt liv o blir för det mesta alltid glad o får maånga goda skratt av att läsa din inlägg…struntar fullständigt i vad du jobbat med o vad du kan tänkas jobba med i framtiden herregud vi lever ju på 2000 talet…kram

 123. Att ni har arbetat med erotik är väl inte så konstigt? Vad spelar det för roll? Idioter finns det massor av men du har väldigt många snälla läsare så skit i idioter och full fart framåt bara!

 124. Jag hatar att skriva ”offentligt” och brukar därför aldrig kommentera men nu måste jag . Alla har väl gjort något dom är mer eller minder stolta över men det är ju det som tillslut format oss till den vi är i dag. Din erfarenhet från bla porrbranchen formar Dig till den varma goa Mona Du är. Kram

 125. Märligt vad en del alltis ska ha åskikter om vad andra gör, tycker hur de lever eller klär sig. Jag har ögonen på mig från vissa, det vet jag och de skulle inte försitta en chans att hugga. För min del spelar inte det någon roll att ni varit distributörer för porrfilm. Hade du däremot kommit ut som bordellmamma med människohandel som sidekick hade jag nog tackat för mig….
  Jag gillar detta jag fick på Facebook tidigare i höst och som du skulle kunna skicka till den som gör livet surt för dig:

  Pratar du bakom Min rygg – betyder det att Jag är längre fram än du….
  Kommenterar du MITT liv – betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt….
  Har du tid att leta efter MINA misstag – betyder det att du är avundsjuk…
  Fortsätt du med detta så lever JAG livet undet tiden

 126. Eh, jag kanske är lite blåst men jag fattar verkligen inte vad det har för någon betydelse överhuvudtaget att du jobbat med det tidigare, jobb som jobb, är ju inte som att du jobbat som lönnmördare, professionell mobbare eller gud vet vad och faktiskt verkligen medvetet gjort andra illa. Däremot kan jag tänka mig att det var en intressant erfarenhet på många sätt, och då inte enbart för att det var inom den branschen… Du får nog försöka med lite mörka hemligheter istället om du ska lyckas få dina normalt funtade läsare att överge dig..! 😉

 127. Det ska mer till än så där för att du ska bli av med mig!! 🙂

  Däremot blir jag lite lätt skrämd av att någon trakasserar dig, till den personen vill jag bara säga: VET HUT!!!!!

 128. ett jobb e ett jobb e ett jobb liksom. Spelar väl ingen roll vad du gjort tidigare eller vad du gör nu eller vad du kanske gör längre fram… Jag går då ingenstans!
  Du ÄGER som mina barn skulle ha sagt.
  Kram

 129. Som jag sagt tusen ggr förr: Man slutar fan aldrig förvånas över människor.
  Vem orkar bry sig? Eller ja, tydligen någon, men inte merparten som du ser.
  Tror säkert det var både spännande o roligt o lärorikt att jobba i den branschen.

  Du är grym! Mig blir du heller aldrig av med. 😀

  Kram!

 130. Mona, idioter kommer alltid finnas och det är så enkelt att kommentera anonymt och inte behöva stå för sina åsikter.
  Min åsikt är att det säger mer om dem än om dig!
  Med vilken rätt kan man döma en annan människa? Ingen rätt alls.
  Ta vara på dig, sträck på dig, stolt och vacker!

 131. Det var ingen ”Big deal”, tycker jag. Ett jobb är alltid ett jobb,och nog finns det många ”värre” jobb än det där. Konstigt med vissa människors dubbelmoral. Strunta i dom,de det är deras problem i så fall. Kram!

 132. lite porr skadar väl inte nån..inte du heller. Pryda tanter o gubbar som inte får sig nåt, borde slänga iväg litet tack eller åtminstonde hålla inne med sina ”¨åsikter” man kan inte gilla allt alla andra säger,men innan man dömer:kolla i sin egen mjölpåse, nåja den är kanske inte sådär ren o oskyldig ialla lägen..
  Du rockar, underbara Mona, du är en härlig person,med eller utan porr ha ha ha

 133. Hej Mona,
  Har aldrig kommenterat men vill gärna nu. DU ÄR ETT MODIGT FÖREDÖME för alla oss som vill men inte riktigt vet hur… Jag älskar att läsa om ditt ”kaosiga” liv som egen företagare och är nyfiket avundsjuk på det livet. Jobbat i porrbranschen – kalas tänker jag. På era villkor och med era riktlinjer för vad som är ok då spelar det ingen roll vilken bransch tänker jag! Men erfarenheter som ni säkert har med er nu har det säkert gett.
  Själv ”karriärkvinna” som jobbar massor – älskar det på en nivå. Tänk att ha möjlighet att lägga allt det jag har på något eget… Det svindlar men kittlar! Fortsätter läsa och drömma ett tag till. Tack för det!

  1. Tack Anna. Jag önskar att jag hade tid att tacka alla och envar här, men det går inte.

   Och du, sluta inte att jobba. Det är inget nöje att vara egen, tro mig. Såvida du inte har en affärsidé som är omöjlig att misslyckas med. Utan att du behöver jobba ihjäl dig.

 134. Men att någon orkar…
  Och exakt vad är fel med porrbranschen? Man blir fan jävligt less på alla hycklare, förmodligen är det så att de som är mest emot egentligen är de som använder den mest.

 135. Alltså Mona. Tänk nu på en sak: Vi som läser här, vi gillar DIG för den DU är. Märks inte det lixom???
  Och varför måste vissa (dumhuven) ALLTID vara elaka mot andra människor och envist truga med sina åsikter? Vad är det för fel att glädjas med andra? *skakar på huvudet*.
  Mona, den tjejjen jag träffade i soffan och drack vin med, hon är DU, och DU är goast, med ett stort hjärta. Glöm inte det. =) God jul på´rej!

 136. Mona, jag tycker du ska skriva ett inlägg om hur man tar bort/slutar läsa en blogg man inte gillar. Människan behöver uppenbarligen hjälp med instruktionerna…

  Visst har man genom åren läst bloggar som man inte tyckt om. Men det är ju därför man slutat, finns ingen anledning att slösa tid på sånt man inte gillar.

  Fortsätt du, och försök ignorera dessa personer. Det är din blogg.

 137. Började läsa kommentarerna, men det måste ha brunnit i kablarna… det är ju helt omöjligt att läsa så här många. Tog en del iallafall och håller med de flesta, du é bäst! kram kram

 138. Att människor orkar…har de inget bättre för sig i sitt liv att spy galla över din blogg och inte göra sin hemläxa? Varenda kotte vet ju att det inte tjänas stora pengar i erotikbranschen, inte längre i alla fall. Och som att det faktum att du jobbat i erotikbranschen skulle skrämma iväg dina läsare…hahaha, personen i frågan har VERKLIGEN inte gjort sin hemläxa där för då hade han/hon/detet sett på de kommentarer som vi läsare skriver till dina blogginlägg att sånt inte skulle bekomma oss ett skit.
  Jag säger som många andra här, om man inte tycker om det du skriver och det liv du lever, varför då fortsätta läsa din blogg? Fortsätt i samma stil Mona, vi läsare backar upp dig i nöd & lust 🙂

 139. Äh, big deal! Tycker det lät som ett ganska skojigt jobb, och jag tror du skulle ha rockat nätstrumpor och kaninöron btw 🙂

  Jag gissar på att denna person som trackar dig förmodligen var en av era största kunder och egentligen är besviken att han/hon inte kan handla av er längre.

 140. Alla kan ju inte älska alla här i världen…..Jag fortsätter iallafall att läsa om dig o dina bravader. Kan bara inte förstå hur du hinner med allt!?

 141. Mona. det har jag vetat hela tiden vad du jobbat med tidigare. Men har jag lämnat dig ? NOPE!!
  Sen vad jag tycker om den branchen är nåt helt annat ,)

  Ringer dig någon dag.

  Kram i massor

 142. Avundsjuka, bittra och dömande människor måste vara bland det värsta som finns.
  Försök skaka av dig vad denna människa skriver. Du underhåller oss på ett underbart sätt!
  Jag kommenterar allt för sällan men läser dig jämt.
  Hälsningar från Shanghai

 143. Du, det spelar ingen roll för mig heller. Fattar inte varför vissa bara måste jävlas med andra. Live and let live, säger jag!

  Och du behöver verkligen inte redovisa, förklara eller ursäkta dig för oss. Du väljer själv vad du vill dela med dig av, det som du inte berättar, har vi inte med att göra.

  Skickar en kram jag med.

 144. Jag, som alla andra här, struntar blankt i vad du har gjort tidigar för du är ju helt enkelt BÄST. Satt dock och funderade lite på vad som kan göra att någon skriver en massa elakheter som har med ditt tidigare jobb att göra. Själv är jag en person som inte är speciellt förtjust i sex. Eftersom jag är gift får jag förstås ”ställa upp” emellanåt och det är ju urkorkat. Måste lösa den ekvationen nån gång för jag känner att det kanske sabbar vårt äktenskap annars. Men vi har försökt i många år och inte hittat nån bra lösning och just nu orkar jag inte, så det får va ställa upp-läge ett tag till.
  Sett ur det perspektivet kan jag bli riktigt förbannad på hela sex-branschen. Jag känner mig, djupt inne (och med mitt eget medgivande), utnyttjad av maken och tror att många i branschen blir det också. Kan ju vara så att den som skriver elakt har upplevt något liknande och har valt dig som nån sort soptunna att ösa allt sitt egna ”må dåligt” över.
  Men som sagt, sex säljer och det kommer alltid att finnas en marknad för det.

  1. Mycket intressant svar måste jag säga, för jag tror att det är vanligare än du tror. Ur alla aspekter. Och jag håller med om att det finns många som blir utnyttjade. Men oj om folk visste hur många så kallade normala, som söker sig till branschen av exhibitionistiska skäl.

  2. …du skriver att du inte är intresserad av sex… det kan faktiskt bero på en så ”enkel” sak som att du har för låg testosteronhalt! Tycker du ska kontakta din gynekolog o diskutera detta – de kan ta ett blodprov o kolla det. Lycka till!

 145. Jag hänger kvar här, det ska du veta! Jag bryr mig inte för fem öre! Du är den bästa starten på morgonen och det bästa avslutet på kvällen!

 146. Är ganska ny med att läsa din blogg, har följt Matbloggen och när du hamnade här så började jag läsa den, så himla roligt och du bjuder verkligen på dig själv. Kommer att fortsätta läsa och förundras över hur folk är, men som sagt det är ju inget att bry sig. Fortsätt skriv, du förgyller tillvaron.

 147. Fan jag trodde du skulle släppa värsta scoopet. De där var väl inget. Klart man har tittat på porr i sina dar, och JA även som vuxen. Har även nån leksak här hemma som används. Kanske inte ska skriva att jag har 2 barn åxå, kan bli rabarder då!

  Kram på dig Mona, fan nu ser jag bara dig gå naken i kaninöron. Men för livet, hahha!

 148. Mig slipper du inte, även om jag är dålig på att kommentera.

  I övrigt har det tagit slut. Hemma denna vecka. När står du i Bromma, torsdag em eller fredag? Är du där och jobbar, tänkte jag komma förbi, tror jag. Om inte för något annat så för att ge bästaste Mona en stor kram!

 149. Har inte läst igenom kommentarerna då det var en hel del, men vad jag förstår av lite snabbläsning så tycker dem flesta precis som jag att det inte har någon som helst betydelse.
  Dessutom tror jag att denna person som trakasserar dig egentligen inte bryr sig ett dugg om vad du har eller inte har jobbat med, det är bara en ynkrygg som tar ut alla sina bekymmer i livet genom att spy galla över dig.
  Nejdu, Mona, så lätt blir du inte av med oss läsare!

  1. Förresten hade jag tyckt det var skitroligt, i alla fall till en början, när ”dem-där-med-näsan-i-vädret-människorna-som-sätter-störst-värde-på-vad-du-arbetar-med-och-inte-på-dig-som-person”-personerna att helt enkelt säga ”Jag jobbar med porr” och sen ge dem det största leendet någonsin och bara vända på klacken. hehe

   1. Lyckas visst dåligt med att kommentera, sorry att det hamnar härunder. Men just det du beskriver låter inte som något moraliskt förkastligt förfall i dagens samhälle direkt. Så länge det handlar om vuxna människor och fri vilja förstås, utan för mycket konstigt inblandat. Då finns det myyyyycket värre saker i världen att hetsa upp sig över. Kollade just Ceausescu i Rumänien på TV. Gråter fortfarande över de gräsliga barnhemmen där/deras människosyn osv osv, blÄ.

 150. Bra inlägg!
  Spelar ju så klart ingen som helst roll vad du har jobbat med tidigare, säger som många här att mig blir du inte av med så lätt (nu när jag har hittat hit).
  Kram!

  1. Men nu var ju detta ett 2 år gammalt inlägg 🙂

   Så inte konstigt du läst det tidigare om du hängt här tillräckligt länge 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..