Om lycka nu för tiden

Lycka är när man sömndrucken kliver in i badrummet, stirrar på sminkhyllan och konstaterar att ”JAAA, jag jobbar inte i butiken idag, hurraaaa!” och därmed slipper sminka sig.

width=670

Herregud, i normala fall mejkar jag mig 10-15 gånger om året, på sin höjd. Den här tillfälliga butikssatsningen gör att jag går i konkurs för fifan vad dyrt det är att hålla sig någorlunda beautiful. Hur sjutton har ni råd?

 1. Jag låter bli att sminka mig 99% av året. Blir enbart till fest nu för tiden. Det beror inte på brist på ork eller att smink är dyrt utan på att jag är så känslig i huden. Spelar ingen roll hur allergivänligt märke jag väljer, blir ändå en massa exem och andra hudbesvär. Och då är jag ändå noga med avsminkning och eftervård. (Och nej, jag är överdriver inte avsminkning och eftervården så att det skulle vara orsaken ;-D)
  Förr brydde jag mig inte så himla mycket men nu börjar jag känna att det hade varit skönt att kunna snygga till sig lite oftare. Jag får väl fortsätta att leta i djungeln av märken och sorter.

 2. Mona, din kommentar, vilken jag publicerar här ovan, visar din sorgligaste sida. Ok, ip-adresser går att spåra? Du är ju bara oäkta och ytlig i alla fall och vad värre är så ser du ner på människor som den översittare du är. Om du tror att du är mer begåvad än andra bara för att du sover i dyra lakan så är du ännu mer osäker än vad jag hittills fått uppfattning om. Stackare! Och du vågar väl ändå inte publicera detta, fegis!

  1. Hörru du, nur räcker det med skit från dig. Jag tänker inte publicera fler kommentarer från dig och vet du varför? Jag har nämligen en mycket dålig egenskap: jag tycker FRUKTANSVÄRT illa om korkade människor. Adjö

   1. ..och till er andra som undrar: det här är nån som är sinnesjuk på riktigt och som kommer med helt sjuka kommentarer. Jag publicerar alla kommentarer på min blogg, men när det handlar om idioter så tar jag mig friheten att säga tack, men nej tack.

    1. Du får mer än gärna gallra bort den typen av kommentarer.
     Tycker det dessutom säger det mesta om den som skriver när man skriver som anonym och inte vågar stå som sig själv för det man säger.

    2. @Jäpp: Stör Monas blogg dig så mycket så borde du sluta läsa den. Det är en av alla fördelarna med att bo i ett fritt land. Man måste inte läsa något man inte tycker om.
     Det händer att Mona uttrycker en åsikt som jag verkligen inte håller med om (bland annat politiskt) men det ger mig inte rättigheten att göra personliga påhopp.
     Av din kommentar att döma, så bär du på en stor mängd ilska och förakt. Min önskan är att du får hjälp med att bearbeta detta så att du kan komma vidare i livet. Det måste vara fruktansvärt att ha så mycket hat inom sig. Tänk på att så mycket aggressioner kan påverka blodtrycket och faktiskt orsaka stroke och hjärtinfarkter. För din egen skull så kontakta vårdcentralen och be dem kolla upp ditt blodtryck. Be samtidigt om en remiss för samtalsterapi. Det är uppenbart att du är i behov av hjälp. Du behöver inte må så här dåligt, det finns hjälp att få.
     Ta hand om dig själv, fysiskt och psykiskt, om inte för din egen skull så för dina nära och käras skull.
     Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart.

    3. Sortera gärna bort skiten! Vi som känner dig och Maken vill läsa roliga inlägg och kommentarer. Och inte skit från några bitterfittor som kan hålla till någonannastans.

  2. Hemska människa håll käften! Jag känner Mona och hon är en de mest naturliga, omtänksamma och underbara människor som finns. Likaså hennes man! Vet inte vad jag gjort utan dem vid mer än ett tillfälle i livet. De finns där med alls sin omtanke när de behövs.

   Vet inte vad du fått din uppfattning ifrån, men du har med all säkerhet inte träffat Mona. Så gör dig själv en tjänst och försvinn ut ur våra liv. För vi som läser Monas blogg gör det för att vi tycker att det är roligt och givande inte för att visa vår bittra, människofientliga sida som du gör. Så kryp ner i det hål du kom ifrån och visa inte ditt fula tryne här igen!

 3. Sminkar mig själv vääldigt sällan, dock har det blivit mer nu när jag börjat jobba igen efter mammaledighet. Skulle vilja köpa upp ett litet lager från Face men där säger min ekonomi och dumsnålhet ifrån. Sminket har ju lixom ett bäst före datum…

  Kollar din blogg fleeera gånger per dag men är sjukt dålig på att kommentera. Får skärpa till mig!
  Tack för många skratt!

  Kram Nina

 4. Tja inte vet jag hur andra gör men jag är ju så vacker att jag behöver inte sminka mig brukar bara göra det ibland för att se ut som alla andra å låta dom få synas en dag eller två!

 5. Jag hade gärna sminkat mig varje dag om det inte varit för att jag är så in i helvetes jävla morgontrött. Dom 5-9 minuterna det tar har jag bytt mot extratid i sängen. Plus att skita i frullen gör att jag får drygt 20-25 fler minuter bland dun.

  Och,,, så tycker jag att varför måste jag lägga på en mask för? Jag tycker att jag är både fantastisk och enastående utan foundation, puder, mascaror och annat. Men så sitter jag ju faktiskt på ett litet kontor utan att träffa allt för mycket folk på dagarna, folk som jag ”måste” vara snygg inför.

  Men jag fattar vad du menar. Och det finns faktiskt budgetalternativ som är precis lika bra. Så det är inte priset som är avgörande utan tiden.
  Hur orkar folk stå där varje dag!? Jeeeesus, det tar ju massa viktigt SOV-tid.

 6. Jag behöver tack och lov inte sminka mig. Ärjobbklädseln något som ser ut som en pyjamas (jobbar för landstinget) krävs det mer än smink för att se snygg ut… dessutom är jag sjukt lat. Har noghaft mascara tvågånger sedan sommaren. Det enda tråkiga med detta är att jag ärurusel på att sminka mig de gånger jagvill göra det…..

 7. Jag älskar smink och tycker det är oerhört roligt! När jag är ledig från jobbet kan jag sminka mig bara för att…Men vissa dagar finns det inget bättre än att glida runt i mjukiskläder, osminkad och håret i en slarvig tofs. Dessutom är jag övertygad om att du ser lika bra utan smink som med.

 8. Så rosa, så vackert, så underbart! Vi har ett badrum som är helt vrickat och inte alltför tjusigt. Förvisso är det ljusblått kakel som man skulle kunna leva med men det mörkblå plastiga vidriga golvet och de tre(!!!!) nougatfärgade dörrarna in i badrummet får mig att vilja kräkas. Jag har förvisso dolt den ena dörren med vitt draperi och halva den andra med en byrå men det är ändå hemskt!
  Jag vill ha mer rosa, skall vi byta? 😉

 9. Jag vet!!!!!!
  Mannen blir galen varje gång han öppnad min del av badrumsskåpet för det är så mycket grejer där. Vad han nu har där att göra…
  Men jag kan berätta att det krävs ganska många dyra burkar för att hålla stilen i min butik… i min ålder… och en jättestor beautybox fylld med smink.

 10. Köper produkter från apoteket, fantastiska produkter till superpriser! lägger kanske 200 kr varje kvartal på makeup och då sminkar jag mig varje dag.

  Var lite prestigelös så ordnar det sig och ät bra så behöver du inte så mycket smink.

 11. Jag sminkar mig enkelt och snabbt till vardags: lite foundation för att inte se så vinterglåmig ut, mascara och läppstift – that’s it. Kan inte ta mer än max tre minuter.

  Dyra produkter köper jag inte heller. Är mycket nöjd med märken som L’Oreal etc.

  Håret däremot tar längre tid. Önskar jag hade det så enkelt som du, som bara kan sätta upp det. 🙂

 12. Sminkar mig inte heller speciellt ofta. Finns lixom ingen vits med det när jag är lyxhustru och bara är hemma. När jag ska ut på nåt roligt kan det vara skoj med lite smink. Köper inte nytt speciellt ofta, men köper det jag vill ha. Behöver inte vara dyrt.

 13. Och det hände sig vid den tiden…..att min dotter gick en sminkutbildning.
  Behövde en modell till ”slutaudition”
  Valde sin mor.
  Som ALDRIG sminkar sig.
  Lång historia kort:
  JAG blev offentligt uthängd av Olle (ja THEE OLLE en chefssminkör(heter det så?) som ofta skymtar förbi i kändissammanhang på TV), med orden:
  ”Det finns inga fula kvinnor, bara lata. Här ser ni ett tydligt exempel”
  (För övrigt var han supertrevlig!)

  Min dotter fick för övrigt högsta betyg, inte så svårt kanske med tanke på utgångsläget…
  Idag?
  Är fortsatt lat, trots att dottern kärleksfullt & i all välmening överöser mig med faoundajschöns, applikejschöns, krämdelakrämersch.
  Tänker som så att det liksom kvittar.
  Om hundra år eller så.
  Lat sa Bill.
  Lätt säjer jag.

  Bör kanske tillägga att jag har all respekt för alla som uppbådar orket i ”smetapådjungeln”.

 14. Oj då och jag som sminkar mig varje dag förutom om jag är i stugan eller bara ensam hemma…men om man köper smink från H&M som faktiskt är bra och drygt så kostar det inte så mycket…Btw så äääälskar jag ditt sminkbord. Skulle passa så bra hemma hos mig där det är lite gammaldags stil som gäller..;)

  1. Åh, tack. Jag har köpt det på Formex av en utställarkollega. Tror hon har kvar: http://www.keyexab.se, även om jag inte hittar den på hemsidan. Är du jätteintresserad så skriv att du undrar vad samma hylla som Mona har, kostar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..