Vart tog gårdagen vägen?

Var som bekant på uruselt humör i går morse, tack för alla kommentarer  (jag måste lära mig att sluta att bry mig), och den enda fördelen med det humöret var att jag jobbade som en gnu på kontoret. Fram till lunch. Sen kom ett kundbesök. Kvinnan som kom hade med sig ytterligare en kvinna. Eller tjej. Jag tyckte att jag kände igen henne och till slut ramlade poletten ned: det var ICA-Cindy. Trevlig var hon också.

Sen tog jag en present från lagerhyllan. Ja, fördelen med att vara grossist inom presentartiklar är att man inte behöver gå ut på stan för att köpa presenter. Greppade en present, stack i väg till bageriet, köpte 12 lussekatter och åkte vidare till vårt lokala Bilia.

Maken hade ju schabblat till det med att beställa sommardäck istället för vinterdäck, och vår servicekille löste problemet. Som han alltid gör. Har en lampa pajat, så behövar jag bara sladda förbi, så byter han det. Gratis.

width=300Fast, han kanske borde börja ta betalt för det så att de kan laga klockan, som stannade i somras. Hur som helst så gick jag in och lämnade presenten och bullarna.

Varför är all text plötslig blå för?

Sen vidare in till Gamla stan för att lämna varor till en kund. Precis när jag satte mig i bilen och skulle åka, så kom jag på att jag nog ska investera i min boppar. Somliga här fick ju för sig att jag har hängbrön när jag hade på mig en tröja härom sistens. En tröja som jag köpte i två varianter. Och never ever kommer använda igen.

Så jag gick till hovleverantören av stadens tuttkassar:

width=300För säga vad man vill om H&M, Twilfit och de andra, men de funkar inte om man har shitloads av tuttar. Då kan man inte ha några vanliga hängmattor från andra, så det är Gustaf Mellbin som gäller för min del. Jag får äta blodpudding resten av året helt enkelt.

När jag ändå var där så tog jag mig tid att knalla runt lite.

width=300

Himla fint det är där hörrni. Det enda som störde mig var kullerstenarna. Jeeezuz vad jobbigt det är att gå med klackar.

width=169Jag försökte hålla mig på den där platta delen. Hur gjorde alla ladies:arna här på 1700-1800 talet?

När jag funderar som bäst så kastar sig någon runt halsen på mig. Det visar sig vara en kär vän. Väldigt kär. Hon bor i Gamla stan och vi har i flera månader försökt få till det för att ses, men nåt har alltid kommit emellan. Vi står utanför en frisörsalong och hon ber mig följa med in eftersom hon ska klippa sig. Och nu händer nåt jävligt märkligt:

Jag står mitt emot henne och får plötsligt ett märkligt infall. Jag tar tag i hennes jacka och drar i sär. Samtidigt säger jag: ”får jag se!”

width=169Och mycket riktigt, hon är gravid. Jättemycket gravid. Och jag fattar ingenting. I synnerhet inte vad det var som fick mig att vilja öppna jackan, för magen syntes inte. Så. jäkla.skumt. Vi snackar om nån som jag inte hade förväntat mig bli gravid.

Glad i hjärtat åker jag vidare. Till vår ena videobutik på Östermalm. För att hämta sopor. Sopföretaget hämtar nämligen bara sopor före en viss tid varje morgon, och då är butiken stängd.

width=300

 Gissa vem som torskar på att hämta där en gång i veckan? Vecka ut och vecka in. I fucking hate it.

Jag sticker vidare till Syster Lycklig för att tanka lite well needed kompis-kärlek från Tina.

width=288

De har ju en webbshop och har specialiserat sig på snabba leveranser så de har häcken full. Jag bjuder in mig på fika och lite deep talk med Tina om viktiga saker. Då kommer ennes syster Anna och ger mig en present.

width=156En ljusstake från Westergaard & Kovacs! Hon har ett par stycken själv och jag har dreglat över dom varje gång jag varit hemma hos henne.

Så när jag åker därifrån är jag på skitbra humör. Inte ens den här losern, som höll på att preja mig vid omkörning, kunde få mig ur balans.

width=300Hur kan man sabba en BMW med en Tjacka-skylt? Well, tur att smaken är som baken.

width=300

Sitter i köer utanför NK och tittar på alla julklappshandlare och undrar när jag ska få tid över för det. Ringer hem till maken och föreslår att vi lägger fredagsmiddagen på restaurang i stället. Han protesterade inte så mycket kan jag säga.

Åker först hem för att ladda mobilen. Upptäcker att mina Ullareds-strumpor har gått sönder.

width=300

Ser ju fräscht ut. Orkar inte byta så jag och mitt hål i strumpan åker till den här restaurangen:

width=169

Mycket god mat. Jag beställer in en hamburgare. Här skulle jag berätta roliga saker om servitrisen, men nu blev jag så sur över att allt försvann, så ni får inte höra om det.

width=169 här mycket blev det kvar när jag var mätt.

width=300Japp, så här ser det alltid ut nu för tiden när jag äter på restaurang. I början blev jag tokig över att jag inte orkade äta upp allt man betalar för, men nu har jag vant mig. Är maten skitgod så ber jag om en doggybag.

Sen åkte vi hem och jag satte mig för att skriva en ”Dagen-i-bilder” men när jag var nästan klar efter 2,5 timmar, och tryckte på Spara, så försvann 97% av det jag skrivit. Man kan säga att jag blev aningens upprörd.

Och eftersom jag inte orkade skriva om allt, så körde jag en tråkvariant istället.

Jamen varför ska ni ha det bättre än jag liksom!=)

 1. I våran håla i världen finns en bmw med reg.nr:SNABB…Hade varit fränt om den satt på en gammal amazon eller nåt…Ang,TJACKA finns en misstanke om att även den bilen kommer från vår håla,vi har en karl som kallas så.Ex.festivalgeneral för gatufesten….Är det så får man skämmas lite…

 2. Ta några djupa andetag och så skriver du om servitrisen i ett nytt inlägg då du inte är så förbannad!!
  Har du sagt A får du säga B, nämlisch Mona! 🙂

 3. Ja, skriv om servitrisen! Ang BMW så sa min körskolelärare ”Akta dig för killar med BMW, dem ska du hålla dig LÅNGT borta ifrån!” 😀

  Och det suger att gå med klackar på kullersten! Det är kullersten på gamla KTH-området och såklart är det där jag hänger varje dag jag har klackar… och igår sprang jag fram och tillbaka över Hötorget typ tre gånger på tio minuter i klackar!!!

  Att texten är blå måste vara för att du kommit åt nån form av knapp eller funktion (duh!), går det att ändra färg på texten? Annars kanske det är nån form av bildtextfunktion, som är blå, som du råkat komma åt…

 4. Mja, skall man vara petig föreställer bilen vanlig gatsten. Och sånt lade man från början av 1800nåt. Innan dess var det väl lera, som inte heller var så kul att gå på.
  Kullersten är äldre, men ännu obekvämare. Tänk vilket jävla liv järnhulsvagnarna måste ha fört!

 5. Jag skriver alltid mina blogginlägg i ett dokument i Word som jag sparar med jämna mellanrum, sen kopierar jag och klistrar in i bloggen. Bara ett litet tips i all välmening ;-). För samma sak som hände dig har hänt mig ett antal gånger…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..