Me and my tits

Köpte nya behåar igår och my sweet Lord vad boobsen blev happy. Som om de kom hem liksom. Alltså brudar, tjejer och kärringar; de flesta av oss går ju omkring med helt fel behå så när man går till ett proffs så blir skillnaden enorm.

Igår var jag wild´n crazy och köpte en variant som gör bopparna mindre.

width=300

Nä, jag är inte felvaggad. Jag ville ha nåt som verkligen tryckte upp och in dom och hittade en behå där även axelbanden i ryggen, sitter längre in, för bättre stöd.

Jag har handlat behå:ar på det här stället i många år men sedan min operation för snart två år sen så har jag inte velat investera i några nya då det tar ca 1,5 år innan kroppen har landat och man har ”gått ned klart”. Om inte annat för att just dessa kostar skjortan och lite till.

Så jag får f-n en chock när jag kommer hem och tittar på storleken. 75G. Det måste ju vara nåt fel. Alltså, jag kan ju köpa 75 (för er män så är det omkretsen runt kroppen, bokstaven är själva kupstorleken) eftersom jag hade 95 förut, men G!! Hur f-n gick det till.

Eller så har de börjat med alfabetet baklänges.

 1. Men kupstorleken är väl ”skillnaden” mellan omkretsen under brösten och omkretsen precis på brösten, därför behöver man väl större kupstorlek om man minskar från en stl 95 till en 75.

  1. Va, är det så? Då fattar jag. Jag har en bloggläsare som tillverkar behå:ar så jag gissar att hon kommer slajda in här och förklara läget för oss!

 2. Grejen är den att för varje storlek du går ner i omkretsen, måste du öka en i kupa för att ha samma storlek. Så dessa storlekar har samma kupa, bara olika omkrets…

  90 C = 85 D = 80 DD = 75 F = 70 G = 65 H

  Alldeles för få som har förstått detta, och alldeles för få som kostar på sig bra bh från butiker som kan tala om vilken storlek de ska ha…

  Näe, jag säljer inte bh 🙂

 3. Ja, jag fick också en sån där smärre chock efter operationen =) Har aldrig fått en sån storlek på kupan förr, inte ens när jag vägde 120 kilo….

  Tydligen kan man minska omkretsen och ”öka på” kupan eller tvärtom för att bh:n ska sitta som den ska.
  Tog ett tag innan jag fattade hur det funkar och nu kan jag leta upp det som sitter perfekt på egen hand.

  Ha det godis, Mona ♥

 4. Skulle lätt klara mig med plåster istället för BH efter min viktnedgång på 30 kg… På ngt beklakandsvärt sett försvan vissa kvinnliga former!
  Typ bröst och höfter känner mig typ som en 15 årig kille, funderar på att shoppa löstuttar att lägga i BH:n för att ha ngt under kläderna, jag menar tanter och farbröder lägger löständer vid sängbordet nattetid, så varför inte lägga brösten där nattetid 😉

 5. Tycker det är vanligare nu med större kupstorlek då man har lärt sig att bh ska sitta åt runt om. Jag har både handlat F,G,H Beroende på modell Helt crazy med H, men den sitter perfekt 🙂

 6. Hej!!

  Vad jag skrattade när jag läste detta, för 2-3 år sedan tröttnade jag på att ALDRIG hitta en bh som satt 100%.. så jag gick till NK´s underklädesavdelning och fick proffshjälp, då fick jag nästan samma svar som dig, 70G!!! Jag höll på att svimma, 70 hade jag inte använt sen högstadiet och G??? Allvarligt??!! Killen vart ju glad o skröt i säkert 1 år om att hans tjej minsann hade G kupa, haha!

  Men nu till saken, jag köpte aldrig bh´n på NK eftersom den billagste dom la fram kostade 799kr, vilket jag tycker är waaaay too much. Så jag hittade Samiras på götgatsbacken. När jag kom in genom dörren så tittade hon på mig, tog fram 4 bhar(i 70G, hon också) och jag köpte 3 av dom på en gång. De satt perfekt, var jättesnygga OCH kostade 300kr styck. Perfekt!
  Nu handlar jag bara bhar där!

  Välkommen till G-klubben =D

  //Jessica

  1. Jag handlar oxå bara på Samiras, men mina brukar kosta mellan 600-1400… har aldrig hittat ngn som passar som kostar bara 300 🙁

 7. Frida har rätt 🙂
  Eftersom jag är (som du, hehe) en som gillar att ha rätt så var vårt gnäll på din BH vid TomTits besöket befogat alltså 🙂
  Skitsnyggt med rätt bh, nu är den biten lika snyggt som resten!

 8. Det Frida skriver kanske kan stämma. Jag har mindre omkrets men större kupa ju mer jag tränar och går ner i vikt. Märkligt. Men fantatiskt skönt att hitta rätt storlekar. Fattar bara inte varför det ska kosta så in i hoppsan.

 9. Välkommen till F/G klubben….tog tid för mig innan jag hittade rätt i bh djunglen, hittade aldrig något snyggt eller bekvämt, men så köpte jag en Marlies Dekkers bh , underbart sköna och skithäftiga ….kolla in min sida jag har lagt upp lite av mina MD byar där !!!

 10. ja du, jag ser ju att mina bröst krympt rätt rejält när jag tappat 46 kilo o passerat målvikten (de är numera rynkiga tanttuttar) o det bekräftas väl av att jag har samma kupstorlek fast jag minskat vidden med 20 cm. Hade 95 E/F o har nu 75 E. Hittade jättebra o billiga russinkassar på bonprix där jag även handlat massor med kläder på senare tid b.la mina knallrosa jeans som alla älskar.

  Fö så skulle jag få rosa arbetsbyxor i julklapp av en vän o hon beställde på nätet för 799 + frakt men innan hon hämtat ut paketet så upptäckte jag att Jula säljer sådana för 299 *tipsar andra sämre bemedlade*

 11. Jupp, bokstaven är skillnaden mellan omkretsen under tuttarna och största omkretsen över tuttarna. Nu har jag det bara i inches i huvudet, men har för mig att om skillnaden är 1′ så är kupstorleken A, skillnaden 2′ så är det B osv.

  Själv har jag 70G, 65H ibland. Stört stora. Har två BH’ar från Mellbin men även en handfull från Change! Testa där, de är lite billigare och de brukar också vara väldigt bra på att hjälpa! Fast nu var det några år sen jag handlade BH’r… Pojkvännen tjatar att jag måste köpa nya efter jag gnäller på att jag behöver fler… men jag avskyr att pröva >.<

 12. Hahahahha jag känner igen mig var själv o investerade i en ny bh efter min gbp op som jag gjorde i sep-10 så det behövdes så att gå från 105 B till 90 E???????fatta smalare runt om o större bröst???????? skitmärkligt men men????man får väl va nöjd då…maken som va med vid inköpet noterade att expediten hade en bh strolek på 75 G…..karlar säger jag bara…. kram o lycka till med nya bharna kram sanna

 13. Efter mina -100kg så hänger det rätt bra här med. Jag borde kanske gå till en BH-butik jag med.

  Ett problem bara. Jag är man. 😉

  Vore iofs intressant att se deras reaktion.

 14. Jodå, mindre omkrets = längre in i alfabetet! Själv gått från 95D till 65G…oavsett så är det värt varenda krona att hitta en affär som säljer bra BH:ar i rätt storlek. Min favorit är Change i Täby C, fantastisk personal med glimt i ögat.

 15. Ingen operation, men en liten viktnedgång, vilket resulterar i no bubbies- jag e glad att det står B i kupan fortfarande när måttet runtomkring krymper;)
  le och var glad Mona:)
  Kram Carina

 16. Mona, var inte rädd för den grå tröjan. Bh:n gör halva tröjan.
  Sätt på den nya, minimizer-bh:n i 75 G och prova igen. Det blir säkert en helt ny tröja nu.
  Vi är gärna smakråd.
  🙂

 17. Jag som inte någonsin kommer ha dina problem med bh, eftersom jag kan gå på barnavdelningen och leta AA-kupor (eller gå på ica och leta plåster för den delen;o) , måste få ge en komplimang för blusen – skitsnygg!

 18. insåg idag att jag har blivit utsatt för Mona-påverkan.. Plötsligt säger jag; jag är minsann inte helt felvaggad, och kunde för mitt liv inte komma på vart jag hade hört det.. tills jag gick in här för att få mig en dos av Monas universum :p haha

 19. Det kan dessutom skilja rätt mycket mellan modeller på BHar. Har ni vägen förbi London rekommenderar jag innerligt Marks & Spencers assistans med BH-utprovning, damerna i butiken vid Marble Arch är mycket duktiga. Priserna är dessutom VÄLDIGT bra. Första gången kom jag nog ut med tio BHar. Slängde massor när jag kom hem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..