När man börjar dagen med dåligt humör

Lite allvar här. Jag har ju tiotusentals läsare och har förmånen att många av er har följt mig i många år. Det betyder också att ni vet att jag är en kommentatorsjunkie. Alltså, jag har svårt att blogga om jag inte får något gensvar från er. Vilket jag får och är exremt tacksam för.

Jag är dessutom en sån som vill vara omtyckt av alla. Big mistake att tro att man kan det. Problemet är att jag tar så jäkla illa vid mig när nån surkärring skriver nåt negativt. Måste träna på det där känner jag. DÄREMOT så har jag ingenting alls emot att man kanske har andra åsikter än jag, för det vore ju rätt tråkigt med bara ja-sägare överallt.

Men när människor skriver kommentarer utan att ha gjort sin hemläxa, well, då blir jag förbannad. Som Karin Nilsson. Hon tycker verkligen inte om mig. Men envisas med att läsa. DET har jag svårt att förstå. Sä här skriver Karin till mig, och notera hur hon inledningsvis gömmer sig bakom en tillgjord komplimang:

”ja inte för att jag vill dig något illa, du är rolig men börjar bli överdrivet tillgjord, men jag är imponerad över att du har tid att leverera inlägg och besvara alla kommentarer, men det är klart, prioriteringsfrågor. tror du är aningen hög på dig själv, och ditt aningen trista skrytande. men ibland är du ädel och ger ifrån dig något till någon fattiglapp. nej, aningen för vulgär tycker jag att du är, för att platsa i denna bloggfamilj. sorry, men så ser jag på saken.”

Och då svarar jag så här:

Bäste Karin. Att du beskriver den som får grejer av mig, som ”fattiglapp” tycker jag är jävligt nedvärderande. Att man inte tar sig råd att göra saker kan OCKSÅ bero på att man tvingas priorietera. Liksom, givetvis, att man har en väldigt tom plånbok.
Att du tror att jag är hög på mig själv och tillgjord visar att du inte har läst mig särskilt länge, för då skulle de VETA varför jag bloggar så mycket. Att du finner mig vulgär är subjektivt så det kan jag inte ha några synpunkter om.

Jag har ingenting alls emot kritik, men innan du kommenterar så se för fan till att du har på fötterna. Avundsjuka är sällan klädsamt. Alla är fria att ha sin åsikt. Liksom jag. Och det fina med internet är att du inte alls behöver hänga här inne och hetsa upp dig på mig, så vi säger väl så. Hej hej.”

Det här är ganska intressant. Jag minns när jag skrev några snälla saker om Hannah Graaf och Peter i början när jag kom hit, my godness vad surt det blev i ledet här. Då var jag plötsligt skitdålig bloggare.

Nä, man har svårt att tillfredsställa alla, dock är jag genuint tacksam över alla er andra. Visst, jag kanske inte är världens roligaste varje inlägg, men jag försöker i alla fall leverera.

Nu ska jag till jobbet. Idag har jag kontorstjänst. På riktigt.

 1. Hoppas Mona får en bättre helg än starten på fredagen! Med lite tur så kommer jag till din butik nästa fredag, hoppas hoppas!
  Kram hela dan

 2. Hej,
  jag tycker du är skön, visserligen sätter jag kaffet i halsen ibland men det är lika kul när man drar igång datorn på morgonen och medan alla program startas läsa ”senaste nytt”!

 3. Äh Mona, bry dig inte om de där surkärringarna! Din blogg är den första jag läser när jag slår igång datorn, innan jag läser på Aftonbladet vad som har hänt i världen. Säger inte det en hel del? Så det vore en katastrof om du någon gång slutade skriva mer. Så skit i de där och fortsätt underhålla oss andra!

 4. Äsch, du är ju bäst, klart att det svider i hennes ögon!! Jag gillar dig skarpt och gillar sättet du beskriver. Du är en av de bloggare som känns mänsklig, som inte målar upp en sagovärld utan visar hur livet ser ut! Love ya!

 5. Att hon orkar slösa sin dyrbara tid inte bara på att läsa utan också kommentera.Suck.. Det är bara att inse Mona, att man aldrig kan göra alla lyckliga. Slösa inte DIN dyrbara tid på energitjuvar. Må gott och slit inte ihjäl dig på kontoret.

 6. Ja, man kan ju undra varför det hängs här inne om man inte gillar det man läser… Men du Karin… Häng här inne, knip mun, vänta tills det blir bloggträff och du får träffa Mona… Ta dig tid till det Karin, ha lite hyfs i kroppen, hälsa trevligt, ta i hand med Mona, du vet som man vanligtvis gör… När du står där med Mona, så kommer du se hur fel du har om denna kvinna, hon må skämta och tycka om allehanda ting, men om du inte sett hjärtat genom inläggen, så håll i hatten när du träffar henne ”in real life”, för hon kommer att ta dig med storm!

 7. Är du riktigt säker som lillebror sa när han fick se en galt för första gången & blev ”ilurad” att den skulle vara pappa till de små söta griskultingarna i spiltan bredvid. I ditt fall, är du riktigt säker på att det är kontorstjänst?

 8. Åh vad tröttsamt det är med sådana kommentarer/personer. Varför läser de då?? En del människor lever för att gnälla. Kunde hetsa upp mig som tusan över alla korkade ”klaga bara för att”-kommentarer inne på min lokaltidnings webplats förut, men blev bara så jäkla arg, så nu ignorerar jag. Det går inte att förbättra. Allt som är bra måste trackas ned på, och du hör ju till det där som är bra Mona, så ignorera bara!!

 9. Mycket bra svar tillbaka till Karin måste jag säga. Internet har en stor nackdel och det är att så många finner det så roligt (?) att gömma sig bakom en skärm och skälla satan på andra som de inte ens känner. Mobba, frysa ut osv har blivit vardagsmat för dessa och vi som får ta emot det mår ju sådär… (har också fått mig rejäla skopor)

  Får önska dig en bra dag samt en trevlig helg.

  1. Jaa, så är det tyvärr. För min del gör det inget om du, Mona, låter bli att godkänna sån där rent elaka påhopp. Se det som digital renhållning. Tycker inte sånt ska få utrymme att andas en gång…Men det är otroligt snällt av dig att du är så storsint att du ens svarar. Så snäll är inte jag…Jag tänker mera -släpp en kundvagn på dem, ha ha ha, det där gjorde du kanoners…Att du klarade dig! Njut på det nu istället, det är det många härinne som också gör! Kram från Nettis.

 10. Mitt råd:
  Stay who you are….!!

  Just ditt sätt att skriva… på alla sätt… är anledningen till att jag stannar här, men erkänner att jag är USEL på att kommentera. Ska bättra mig… antar jag.
  Men du… bli inte nån du inte är i ditt skrivande, för då är du inte du längre… och vad är då Monas Universum?
  Du är bäst på att vara du och du är unik, som jag säger till min Dotra.

  Trevlig Helg.

 11. Den som tycker det är lyx att leva med sitt jobb 24/7 borde prova det livet. Visst har det sina förmåner, men det sliter något enormt både fysiskt och psykiskt. För att inte tala om vad det sliter på relationer med vänner och i den egna familjen. I bland fantiserar man om ett jobb där man gör sina 8 timmar (eller 16 för den delen) och sedan är man ledig med familjen.

  Heja Mona!!!

  (Om du vill gå det säkert att ordna så du kan få stå i butiken idag, det är säkert ingen rush alls. ;))

 12. Instämmer i kören – skit i grinkärringarna och fortsätt vara Mona! Du är bäst på det här – så är det bara. 🙂

  Vi som är här och läser GILLAR DIG. Det här är knappast nån söt liten familjeblogg, det här är verkligheten a’la Mona! Så dä så! 🙂
  Har man inte humor och ironiavkännare så bör man nog hålla sig till andra bloggar… hehe.

  KRAM!!!

 13. Avundsjuka och trista människor finns dessvärre över allt, jag kan ju inte förstå varför man läser en blogg man inte gillar ???
  Du är en pärla med roliga inlägg hoppas irrokänslan försvinner!! Kram till dig
  /Mia

 14. Det är som sagt lätt att sitta bakom sin skärm och säga dumma saker… Vill bara säga att jag gillar din blogg MYCKET! MEN när du flyttade till Bloggfamiljen blev du (eller rättare sagt ditt språk) mycket snällare OBS Tycker JAG. Men min egen privata amatöranalys sa mig att du nog hade en liten rosenskimrande smekmånad i starten, för nu är du tillbaka i det skrivande som jag föll för!!! 🙂 Vilken tur för mig att jag stannade kvar och fortsatte läsa!! 🙂 Hoppas du får en bra dag på jobbet oavsett om du har kontorstjänst eller stångas med polacker utan trafikvett 😉

  1. Mmm, du har rätt om det där med smekmånad. Jag var rådvill då jag inte visste om jag skulle köra på som vanligt, eller introducera nya besökare den mjuka vägen. Det var lite som: ska jag bara klampa in vid middagsbordet utan att presentera mig..typ. Men nu känns det som vanligt igen.

 15. Men herregudminskapare.

  Karin, uppenbart så läser du också kommentarena så jag kommunicerar med dig så här.

  Att vara egen företagare är på inget sätt glamoröst. Det är en kamp om ören varje dag. Vad är det du inte kan läsa mellan raderna?

  Tror du att Mona är en överklasskärring som delar ut lite saker hit och dit för att få komma till himlen när det väl är dags!?
  Om nu Mona hade varit så ruskigt rik (det är väl det du tror?) så hade kanske hon sett till att den där #%&* hallen (Ja, den hon skrivit om i 3 år nu) hade blivit renoverad av en skicklig hantverkare. Bara ett exempel…

  Om nu Mona hade varit så ruskigt,,, skrytsam. Då hade hon väl inte stått i sin tillfälliga Bormma butik varje dag? Utan anställt någon kostsam avlönad.

  Ser du Ge-Kås loggan i hennes header?
  Mmmm, precis. vad skrev hon igår om ljusstaken? Precis, nu slarvade du med läsningen.

  Ah, det är champagnen som stör dig?
  Men vet du vad, för att orka dra runt familj OCH business så behöver man unna sig lite lyx i vardagen ibland.
  Nej vänta här nu, du tror på riktigt att Mona dricker skumpa till vardags, att hon står med ett glas i handen när hon kokar snabbmakaronerna till Talibanen!? Skäms Karin, nu har du inte läst så noga igen.

  Det som stör mig allramest är att du skriver ”fattiglappar”.
  Hade det varit bättre om Mona behöll allt för sig själv?

  Att ha ett stort hjärta är inte straffbart.

  Karin, skäms. Som fan!

  1. Hehe, kan visserligen lätt tänka mig Mona med ett glas skumpa till snabbmakaronerna, men å andra sidan jobbar hon ju mycket på helgerna, så det passar sig utmärkt!

 16. Jag är jättedåligt på att kommentera, f’låt. Men du ska veta att jag ÄLSKAR att läsa din blogg. En daglig dos av Mona är ett måste för att jag ska ha en bra dag. Tycker det är bra att din ”smekmånad” är över här på bloggfamiljen för du är fullkomligt briljant när du får vara dig själv och skriva som gamla vanliga Mona. Eller jag menar ju naturligtvis unga vanliga Mona 🙂 Du har iallafall en stor beundrare i mig och jag borde passa in i din skara för jag heter Anna!

 17. Säg till när jag ska komma och prya i din butik. Enda sättet antar jag, för annars masar jag mig nog inte dit. Och du kan få gå på kurs hos mig i konsten att låta skit rinna av. Det finns så många som bryr sig om dig, tycker om dig så om resten av mänskligheten inte gör det, synd för dem. Ha en bra dag!

 18. …Det är tacken för att man bjuder på sig själv och sitt liv!!? Sura kommentarer från sura ”kärringar”? Fast bli inte irriterad, då ger du nog Karin det hon vill ha… uppmärksamhet. Ge henne inte det!! Kram på dig!

 19. Ingen i hela världen kan gör ett bättre jobb med att vara Du än Du!!!
  Du är en vanlig fast ändå ovanlig tjej som har en underbar humor o kan förmedla den här till oss, lite avis;) är jag, tänk om jag kunde skriva lika underhållande, suck. Kramar i massor till dig Mona

 20. Åh nej! Jag som precis övertygat sambon om att släpa med nyfödingarna till Bromma blocs med förevändningen att stora tjejen behöver nya skor och med baktanken att spana in din butik och så tänker du inte vara där! Buhu! Jaja, hoppas du blir gladare under dagen i alla fall. Sura människor är det inte mycket att göra åt, tyvärr, men de lider ju mest själva. Eller hur?

 21. Hittade till din blogg när du började på Bloggfamiljen och är nu beroende av min dagliga ”Mona-dos”. Har inte kommenterat tidigare men gillar din stil, rå men med ett stort hjärta.

  De som tror att ha ett eget företag betyder att man kan vara ledig när man vill och glida runt borde läsa din blogg – Välkommen till verkligheten!

  Undrar också varför man envisas med att läsa och kommentera en blogg man inte gillar, välj en annan blogg eller lägg tiden på något bättre.

 22. Ok,nu har inte jag någon blogg,så jag kanske inte ska uttala mig,men precis alla bloggare får skit för ingenting…det går inte att göra alla nöjda.Det ska tjafsas om precis allting…ord ska vägas på guldvåg enligt vissa.Så om man ska fortsätta att orka blogga så får man bara skita idet…SÅ SKIT I DET MONA…bara köööööör:)

 23. ÄLSKAR DIN BLOGG!!
  Men är värdelös på att kommentera, tyvärr ;-/
  Egenföretagare här också, gift med chefen (fast bara på halvtid…) japp, ser def en hel del likheter i våra liv!! OCH blir också vansinnig på ”mens-kommentaren” GAHHHHH!!

  Förstår mig inte på folk (eller fä) som hänger här fast de uppenbarligen bara söker efter nåt att hacka på – skaffa ett liv istället!!

  Nu ska jag ut i snöstorm (me like) för att bli vacker hos frissan (haha, vem försöker jag lura…) blir väl som vanligt lite på topparna 😉

  Ha en riktigt bra fredag och helg

 24. Skit i vad gnälliga människor säger – som du själv skriver: Det är helt valfritt att läsa din blogg. Stör man sig så mycket – sluta läs och gör något annat i stället!

  Själv drömde jag om dig och DrAnnika i natt. Du hade hemligheter på din dator som du skulle visa för Annika, men jag fick inte se. Jag blev sur på dig och hotade med att starta en blogg som skulle heta MONA och där skulle jag skriva en massa dumheter om dig. Fast inte på allvar. Jag skulle skrämmas lite, men du och Annika bara skrattade åt mig och gottade er åt hemligheterna på din dator. Hm. Dags att plocka fram den vita jackan med långa snören kanske…? 😉

 25. Mona!
  Skriv på du och skit i sura människor som inte har något bättre att göra om dagarna än att läsa bloggar som de inte gillar. Jag håller mig till bloggar jag gillar och som ger mig något. Som din. Ett skrattanfall (ofta på bibliotek eller andra, inte så väl valda, platser) om dagen håller doktorn borta. Eller nåt.

  Jag kommenterar nästan aldrig, brukar tänka att du känner vibbarna, men det kanske är svårt på 55 mils avstånd. Ska försöka bättra mig.

  Kramar från Karlskrona

  (Bra där att flytta fotbollsgrejorna till hans kontor, jag gör liknande hemma. Funkar bra!)

 26. Härliga Måna du är ju galet rolig och charmig. Bry dit inte om piss pottor. Dem finns överallt och förpestar vår tillvaro. Gäller bara att slå dem ifrån sig. Låt inte muppens kommentar påverka dig alls för det är det hon vill. Vinn över henne genom att totalt glatcha. Köss på dig

 27. Ledsamt att en grinig kvinna ska förstöra din dag. Nej bry dig inte, tänk i stället på oss andra tusentals läsare som läser och njuter av dina underbara inlägg. Keep up the good work!

 28. Fyy vad tråkigt att få så tråkiga kommentarer. Jag tycker din blogg alltid är lika rolig att läsa. Jag har visserligen bara hängt med i ett par månader men det är alltid lika kul att kolla vad du har skrivit eftersom du uppdaterar såpass ofta. Ibland har jag skrattat högt åt dina kommentarer och min man som sitter i rummet brevid med sin dator har frågat vad jag skrattar åt och då har jag läst upp valda bitar ur din blogg. Jag hoppas verkligen inte att dessa trista kommentarer gör att du väljer att sluta blogga. Du gör i alla fall min dag mycket roligare. Tack för underbar läsning.

 29. En spark i baken till dig Mona!! (Så du hajjar till och det sura försvinner!)
  Du är ju bäst!! 🙂
  Karin måste ha något problem som går ut över dig. Skit i kärringen!!
  Jag hoppas du får en fin helg med familjen.

  Du passa dig för polska maffian!! De är inte att leka med!

  Kram

 30. Fröken N i södern: Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv! Dubbelgilla till dig! Jag har följt Monas blogg länge länge.. Jag kommenterar sällan men njuter av vartenda ord och en sak är då säker vulgär är ett ord som ABSOLUT INTE platsar som beskrivning på Mona, inte heller är hon hög på sig själv!

  Mona har däremot en underbar förmåga att beskriva en tuff vardag med glimten i ögat och med en underbar humoristisk självdistans som jag avundas varje dag.

  Tänk om jag kunde formulera mitt liv på detta superträffsäkra sätt?

  Mona du behövs verkligen som en motvikt i bloggvärlden. Alla gillar inte att läsa om det vita och avskalade även om det är trevlig bloggar.

  F.ö så är en blogg en blogg och speglar knappast hela bloggarens liv eller hela människan bakom och det är något vi läsare måste ta med i beaktande när vi läser.

  Stå på Mona och tack för alla skratt du levererar.. du har räddat min dag många gånger ska du veta!

 31. Hej Mona! Jag är verkligen skitdålig på att kommentera, men det betyder inte att jag inte läser. Jag läser ALLT Du skriver och jag älskar det! You rock, girl!

 32. Hej Mona

  Min första kommentar hos dig, trots att jag last din blogg i flera ar!

  En av grunderna till att jag gillar din blogg ar att man far lov att inte vara overrens med dig i kommentarerna – alltsa, man far lov att kanske saga ifran om man tycker du tanker fel ibland, eller att man kan argumentera for andra sedan av olika saker. Och detta kan man gora utan att bli “pahoppad” av dig eller andra kommentatorer som tycker precis som du. Man kan diskutera flera sidar av samma sak helt enkelt och fa sin mening respekterad som sin, och det kanns inte som att man kan gora hos vissa andra “stora” bloggar. Sager man nat kritiskt eller visar att man inte ar overrens far man ofta ett helt gang med folk som tycker att man ar dum eller elak etc etc. Kanns det som iallafall. Och da tors man till slut inte saga nat, utan kommentarsfaltet blir ofta fyllt av massa hyllningar til bloggaren, utan att detta ar bloggarens fel. (Hoppas jag klarat forklara vad jag menar har nu)

  Sa kanns det inte har – och det ar sa skont tycker jag!

  Men sen sa ar det anda inte ok att vara spydig eller elak om man inte tycker som du heller, sa som Karin gor – Det blir helt fel och det star det ingen respekt av alls tycker jag!

  Det var bara det jag ville saga – keep up the good work! 🙂

  1. Tack för kommentaren Linn. Då har du säkert noterat att det ibland förekommer sjukt roliga ”inlägg” bland kommentarerna från läsarna ibland. Min all time favourite är när jag skrev om hängbröst i gamla bloggen. Vid såna tillfällen kan jag lätt byta ut min man mot alla läsare, för Gud som jag älskar er då!

 33. Du är ju bra som du är och den bästa blogg jag läst. Har följt dig närmare 2 år och aldrig tröttnar jag. Varför orka skriva skit, det är väl bara att låta bli att läsa. Och du, så j-a bra det där med den polska bilen. Keep on going!

  1. Vet du, man kan söka på ämnen i den här bloggen, så sök Gastric Bypass, eller vad jag nu döpte det till. Där kan du läsa om min resa från börjarn. Jag låg på 111 när jag började flytet och 105, tror jag det var, på op-bordet..Lycka till! (Går in och läser hos dig senare ikväll/helgen.)

 34. Surkärringar finns tyvärr överallt. Men här är det ju bara för dem att sluta läsa om de inte gillar dig eller det som du skriver. Får man lov att kalla dem för kärringjävlar så gör jag det?!! Vi andra gillar dig precis som du är, Mona.

 35. Men åh varför är vi sådana här….. Jag är precis likadan, kan få massa snällt sagt till mig men det som fastnar och gör ont är den den där enda dumma kommentaren eller åsikten.
  Antar att man blir irro och ledsen för att de har missuppfattat allt så in i bomben, att de dömmer utan att faktiskt veta. Jag tycker du är helt underbar och skrattar gott varje dag jag läser.

  Vi kanske lär oss någon gång när vi blir gamla och kloka.

  Njut av dagen, du är bäst

  M

 36. Ta inte åt dig Mona! Du skriver så otroligt kul och roar mig varje dag. Och jag är avis på både det ena och andra, men det betyder inte att jag missunnar dig, utan bara att jag vill också! Fast vissa grejer är jag glad att jag slipper (typ tomtarna) 🙂

  Och du Karin, lägg av! Läs inte här. Det är inte för dig! Så, sluta läs då!

  Och du Mona, TACK för att du skriver! Ändra dig INTE!

 37. Stackars stackars Karin vilket tomt och innehållslöst denna kvinna måste ha. vad kan det annars bottna i att man i sin tur försöker såra andra. nej nu bojkottar vi henne och hennes gelikar för dom finns lite här och var. Det är din blogg likväl som min blogg är min. vi skriver det vi vill i dom och vill inte andra läsa så får dom välja andra bloggar. Jag har ju läst hos dig i ca 8 månader och jag roas alltid. skulle det hända att jag inte tycker om ett inlägg så är det väl bara att hoppa över
  Säger Go Go GO

 38. Kära Karin Nilsson – get a life!

  Mona: Du är helt fantastisk på att skriva, och dela med dig av både roliga och mindre roliga saker i din vardag. Att säga att du skryter – som du säger har frk. Nilsson INTE läst din blogg särskilt noga. Den som inte fattar att du jobbar som en babian sju dagar i veckan och har slitit för att nå där du är idag – och fortfarande sliter, har allvarliga lässvårigheter. Förmodligen en trist person som höjer sin dåliga självkänsla genom att missunna andra deras framgång. Din blogg är den enda jag blivit riktigt addicted to, jag har följt dig dagligen i snart två år så jag känner ändå att jag har ett skapligt hum om det du skriver här. Du verkar vara en riktigt härlig människa att umgås med (har du vägarna förbi Partille/Göteborg) så hojta gärna till!) och som gärna delar med dig. Ja, Mona, jag uppskattar och beundrar dig. Både för att du är en sådan fixare och problemlösare. För att du verkar vara en sjuhelvetes bra mamma – hoppas jag blir som dig!
  Kort sagt Mona – du är min idol. Helt ärligt och genuint känner jag så. Jag hoppas din dag blir bättre from nu. KRAM

 39. Jag gillar din blogg o du verkar ha en sjuk humor, Men varför sjunker du till gnäll människornas nivå. Sluta kalla folk med fula namn gnäll kärring är onödigt bitter är vad tanten är. Hon mår nog inte så bra men hon har rätt till sin åsikt o hon gillar nog din blogg annars skulle hon inte läsa

 40. Jag är inne hos dig flera gånger per dag och fullkomligt älskar din blogg. Fortsätter inte du att vara som du är tror jag inte att bloggandet varit alls lika härligt att läsa och jag skulle säkerligen inte bry mig titta in så ofta. Så fortsätt vara som du är, är du snäll!! Kram Malin

 41. Hata slappfi**or!
  Men du, varför kommer man inte in på bloggfamiljen.se via iphone längre?
  provat i 2 dagar på 3 olika telefoner och det står ”Kan inte öppna sidan, Safari kunde inte öppna sidan eftersom servern slutade svara.”

  Vad ska man nu göra på väg till och från jobbet? ^^

 42. Kör på du som du brukar och skit i PMS kärringar.
  Jag för min del ”knarkar” (lånar ett av dina uttryck) din blogg och är beroende av dina skrivalster.
  Kommenterar gör jag typ aldrig. Fy mig. Men kompenserar med en liten ”kärlekspåse” de få gångerna vi ses;-) (två gånger hittills)
  Förresten… har du fått in nya frukostbrickor nu? Är ett par stycken kort. Kommer gärna förbi snart igen och kompletterar/handlar fler.
  Stor kram
  // Spicegirl
  Ps. Min ”Taliban” tog sitt körkort i måndags 😉 DS

 43. Vulgär? Hm.. tja, nä. Tror inte det är rätt beskrivning. Däremot är du roande och verkar ha en läcker klädstil de få gånger man får se något kontorsdressat 😉

 44. Kunde inte sagt det bättre själv Frk N! Jag instämmer i varenda bokstav! Surkärringar göre sig icke besvär här! Löv jo Mona!

 45. En doft av avundsjuka kan skönjas i Karins kommentarer…Tyvärr är det väl så ibland. Men Mona: För mig är du som Pippi Långstrump; du måhända ha en kappsäck med gullpengar men du har ett gott hjärta och bangar inte för att bryta mot konventionerna. Fortsätt på precis samma sätt och låt Prusiluskan förfasa sig på sin kant. Skål tamejfan!

 46. Inget att bry sig i, människan har för mycket fritid och en så pass tråkig inställning till omgivningen att hon försöker smitta ner andra!
  Ha en fin helg!

 47. Hej Mona, jag kommenterar sällan men är en flitig läsare sedan 2 år tillbaka.
  Jag tycker att du är en talangfull skribent som hittat din egen stil. Du är mycket underhållande!!
  Visst är det konstigt att en suris kan dra ner stämningen för en hel grupp men en glad typ inte alls smittar av sig lika lätt.
  skit i Karin nu.
  Kram från A-C

 48. Började läsa din blogg när du började här och har nu ett djupt beroende. Du e störtskön !!! Har varit ensamstående kommunalarbetare med tre tonåringar så d va la inte alltid så lätt så jag passar på att tacka dig för att du sprider lite guldkant på tillvaron för dom som inte har så fet plånbok…d e verkligen guld värt ! Sträck på dig och va den du är för du e bara bäst =)
  Delar med mig av två av ordspråken som jag tycker e kanon och försöker så gott d går att leva efter:
  ”Vill du inte ha mig som jag är så är det inte mig du vill ha”
  ”Bättre och dö som en levande än att leva som en död”
  Men om jag ska vara lite ”präktig” så hoppas jag att du kostar på dig en skön spahelg efter d mesta kanske har lugnat ner sig efter alla helgerna. Låt tonåringen ta talibanen och åk iväg och njut en helg med den hopplöse mannen =)
  Kärlek och respekt !!!

 49. Bry dig inte om Häxan Surtant. Hon hör förmodligen till dem som får migrän av att vara positiv.
  Jag förstår inte dem som fortsätter att läsa bloggar de inte tycker om, men det finns tydligen folk till allt.

 50. Jag läser allt om oftast, och tycker du oftast är rolig. Men man håller inte med alla gånger. Man får givetvis säga det man tycker, men man ska göra det på ett vänligt sett.

  Blogga på du, precis som vanligt, precis som du är. Det är det vi andra gillar 😉

 51. -”Aningen för vulgär”, det har då inte jag märkt. Men som du säger Mona, -det finns ju andra bloggar hon kan läsa, som passar henne bättre.

 52. Heja Mona! Tänk på att de allra flesta av dina läsare har förstått din humor och vet hur ditt liv ser ut (enligt bloggen) och skriver intressanta/roliga/trevliga/konstruktiva kommentarer. Jag vet att det är lätt att ta åt sig av spydigheter men det är då det är viktigt att minnas t ex hängbröst-kommentarerna! 🙂

  Det är härligt att se att så många skriver uppmuntrande saker till Mona, jag blir glad över all värme och kärlek! 🙂 Lite trist är det dock att en del i ”vredesmod” råkar tolka in en hel del egenskaper och bakgrund till Karin och skriver nervärderande om det. Vi vet ju faktiskt inte något om hennes liv eller övriga tankar. Åsikter och diskussioner är bra och Mona har fantastiskt högt i tak här men att ”ge tillbaka med samma mynt” är inte alltid särskilt pedagogiskt. In my humble opinion. (Och nej, jag tyckte inte Karins kommentar var särskilt pedagogisk eller trevlig.)
  Cheers!

 53. Kom att tänka på vad Kai Pollack pratade om i boken ”att välja glädje”. Besvärliga människor är sända till dig för att öva sig på… Så när en sådan dyker upp ska man bara tänka… Åh gulle dig…
  …fast visst blir man tokig ibland…
  Själv skrattar jag fortfarande åt bilden på dig i bilen med alla tomtarna! Lättroad?

  1. Ja jag håller med dig Tina!! Du har så rätt om det du säger ”Åh gulle dig” till de som ska ”öva” sig. OCH jag skrattade oxå när jag såg tomtarna – snacka om att vara envis ha ha. Trevlig helg !!!

 54. Hej Mona!

  Du förgyller min dag som utflyttad svensk. Är det nån som kan ge av sig själv så är det du. Bry dig inte om gnället, tanter kan bli så där när de inte har ett eget liv. De lever bara när de får hacka på allt och alla. Fortsätt glädja oss andra – vi är många 🙂

 55. Skit i bitterkärringarna – Du är så jefla (ditt eget uttryck som jag oxå börjat använda *smiley*) cool. Jag har bläddrat bland många bloggar och tittar in här när jag har tid. Igår läste jag ditt inlägg om när ni hämtade tomtarna och vek mig dubbelt av skratt OCH jag hade tidigare inte kommit över din händelse på samma område tidigare så jag läste det oxå – you made my day hunny! jag håller med om att man kan undra varför dessa bitterkärringar läser ens inlägg när de ändå bara blir irriterade – MEN sanningen är att de har dålig självkänsla och inget vettigare för sig än att spy galla över andras liv – ren svensk avundsjuka. Kärlek till de stackrarna och hoppas att de snart lyssnar på sitt inre och tar hand om sig själva 😉 OCH all kärlek till DIG!! You Rock!! Kram kram från lilla mig

 56. Vi som sitter här i London och läser din blogg tycker fortfarande att du är en så underbart skön bloggbrutta och är bara ledsna över att vi inte har träffats på så länge nu!
  Keep up the good work chai Queen!;)
  Olivia o Jocke

  Ps. Hälsa Tina från oss när du träffar henne!!!

 57. Alltså, jag orkar inte ens läsa allt. Så fort jag läste att någon orkar klaga på dig så blev jag less.

  Mona, du FÅR inte sluta blogga. Jag ÄLSKAR att läsa om dig och maken och taliban och tonåringar som inte är tonåringar längre och om syster ystrar och allt annat…jag är dålig på att kommentera men jag skrattar och länkar/pratar om/ visar/ din blogg så fort jag bara har möjlighet och hinner! (jag hoppas det är okej förresten, aldrig tänkt på att fråga)

  Du är underbar!

 58. Vill bara tala om att jag gillar din blogg:)
  Har följt dej ett tag men inte kommenterat nån gång tror jag.
  Jag röstade på dej i ngn guldpenna eller vad det va, hur gick det?

  1. Hej Maria, tack för komplimangen! Det gick nog inte så bra för jag hörde aldrig något ifrån dem. Vad det nu var för något. Men tack för att du röstade på mig. En dag när jag blir stor, då ska jag minsanna vinna. Nåt.

 59. Känns som att hon fick det hon var ute efter: En reaktion!
  Varför lägger man annars ner tid och energi på någon man ”inte tycker om”?
  Är inte avundsjuka en sjukdom? Eller är det bara svartsjuka som räknas dit?

  Skit samma!
  Summan av den jäkla kardemumman är att du är grym! (på ett bra sätt alltså…)

 60. Vet du, jag totalt älskar din blogg. Det är ofta dagens skratt, fniss och funderare. Du beskriver ditt liv med sån ironi och samtidigt värme. Det är svårt att få till, men du lyckas, dag efter dag. Jag är dålig på att kommentera, men jag läser och älskar´t!!
  Kram påre!

 61. Ähh Mona..det är bara att strunta i dessa bitterfittor. Din blogg gör så många glada och dessutom får vi ett väldans långt liv också med tanke på alla skratt du ger oss. Jag skiter fullkomligt i om du sitter med mer pengar i plånboken än jag…du jobbar och sliter för dem..alltså förtjänar du dem. Man kan va rik på så mycket…Tack för att du finns.

 62. En gång är jag fick tokspel pga en jubelidiotisk bitterf*tta till kund, sa en klok vän följande till mig:
  ”Varför låter du henne påverka dig så? Du träffar henne 5 minuter av ditt liv. Tyck synd om henne istället, för hon skall leva med sig själv hela sitt liv…”

  Brukar tänka på det och då känns det inte så irro längre….

  KRAM, Mona!
  (Jag är sparsam med kommentarer & kramar, men nu fick du bägge!)

  1. Bra svar där. Ska ta det till mig. Och du, visst har väl du kommenterat förut? Tycker mig känna igen ditt namn…Tack för din värme.

 63. Undrar om inte den där sura, avundsjuka människan kan ha signatur G.P. istället……………….
  har haft kontakt med henne på flera olika sätt via datorn de senaste åren……..
  hon är otroligt bitter, sur, avundsjuk på allt och alla……av nån anledning.

  Jag älskar din blogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..