Och hur hanterar man sånt här

Talibanen har tjatat ganska länge om att få The Sims-spel. Hon får en bärbar dator strax efter jul (hon ärver den vi har köpt till vår tillfälliga butik) så jag tänker att självklart ska barnet ha The Sims. För jag vet ju hur många timmar 20-åringen lagt ned på det genom åren och hur bra det har varit.

I min korkade enfald så trodde jag att man bara kunde ta hennes spel och installera i talibanens dator. Men nähä, det kan man tydligen inte.

Så jag halkar in på deras hemsida för att kolla vilket spel man ska börja med. Och ser dessa rader:

 • Grov humor
 • Sexuella anspelningar
 • Våld
 • Onlineinteraktioner ej rankade av PEGI

 

Skulle inte tro att det blir SIms i julklapp.

Kan ni kloka människor där ute rekommendera något annat? Det ska helst inte vara för 8-åringar då hon är rätt bright och behöver utmaningar.

 

  1. Från pegis hemsida

   Spore
   EA Swiss Sarl
   The content of this game is suitable for persons aged 12 years and over only.
   It contains: Non realistic looking violence towards human characters

   1. Det ska gå, jag har det på 2 datorer.
    Bara det att du måste ha skivan i när du spelar.
    Och hon måste ha kvar fodralet så att ni har serienummret.
    Så då hänger det på ifall 20-åringen går med på att dela med sig 🙂

 1. Hej, jag började spela The SIms när jag var ung och det har alltid varit dom varningarna på det. Iochmed att det är ett amerikanskt spel så kan jag tycka att varningarna är överdrivna och att det är ett bra spel.

 2. Onlineinteraktioner ej rankade av PEGI

  Betyder att så du vet att de inte kan ge en bedömning av hur folk beter sig mot varandra.

  Sims anses som ett rätt milt spel överlag dock, och Simmarna beter sig helt enkelt så som du lär dem att bete sig. Bra sätt för att barn att lära sig om moral och ansvar rent allmänt.

 3. Men du behöver inte köpa alla uppföljare, det räcker väl med den som bara heter ”The Sims 3”.
  Inte alls våldsamt osv.
  Jag tycker hon ska få spelet.
  Jag har spelat det så länge jag kan minnas och tycker att alla ska ha det ^^

 4. Sims har inte blivit värre med åren, som någon annan påpekade är dom varningarna där för att det säljs i usa och där är om knäppa med sånt där.

  Och jo, det borde gå att installera på flera datorer? Däremot går det inte att öppna flera konton på the sims hemsida där man kan tanka hem fler möbler osv, men det är på inget sätt nödvändigt.

 5. Zoo tycoon kanske är ett alternativ, där bygger man och sköter om en djurpark. Det finns också olika utmaningar att klara.

 6. Det går visst att installera på flera datorer! 🙂 Så många man vill faktiskt.
  Det enda du behöver köpa till talibanen är det senaste spelet, alltså den skiva man spelar ifrån, för att de ska kunna spela samtidigt. Annars är det nemas problemas 🙂

 7. Och förresten, de där sexuella anspelningarna det snackas om. Det är ingen stor grej, simmarna kan ju göra barn och flirta lite med varandra. Ska man skydda sitt barn från sådant kan man ju börja med att sälja teven.. Det är harmlöst.

 8. det spel som tidigare nämndes: Zoo Tycoon har vi haft till alla barnen och de tröttnar aldrig!!!
  till och med nu så börjar 15-åringen om på nytt zoo ibland 🙂
  köp det!
  kram

  1. Ja, hon har en gammal häck, så hon kommer överge den för den här nya när hon får den. Nu ska jag kolla din länk.

 9. Ingen fara med Sims. Det är inte värre än att kolla på TV. Låt henne få sims. Det har roat både mig och mina ungar många timmar….

  Spore och Zoo Tycoon är också kul spel.

  1. Håller helt med! Hon är ingen bebis längre och har troligen sett och hört betydligt värre i sina dagar än vad Sims har att erbjuda. Se det snarare som ett sunt sätt att bearbeta sånt som ändå finns omkring! Älskade Sims när jag var yngre.
   Dessutom lärde jag mig engelska i ung ålder (vi snackar 7-8) genom att spela Leisure Suit Larry och skriva kommandon som ”put on rubber” och ”get in bed”. Jag blev fullt normal, lovar. 😉

 10. Psychonaouts är ett helt fantastiskt spel! Det är klurigt och roligt, handlar om en unge på ett sommarläger för barn med psykiska krafter. Finns att köpa på Steam. Sen rekommenderar jag även Aquaria, också ett jättebra spel! Där är man en slags vattenvarelse som letar efter sina förlorade minnen och efter skatter i havet.
  Ett spel som jag själv nyligen snöat in mig på är Terraria, som har lite samma upplägg som the Sims, fast i 2D. Du är en figur och så kan du hugga träd och bygga saker av veden, och du kan gräva efter guld och ädelstenar och göra saker av dem också osv.
  Annars tror jag att the Sims är rätt lugnt. Har inte spelar Sims3 visserligen, men tror inte att det är något problem.

  1. Tack för bra tips. Och du: själva fan att jag hade så bråttom härom dagen, sorry. Men du har en förjävla snygg hårfärg!

   1. Hehe, nemasproblemas, läste sen att du hade lite bråttom iväg, så att säga 😉 Men jeflar (för att citera nån) vad min morsa hann snacka om mig när hon var och handlade!

    Tackar, det är faktiskt den hårfärg jag, bortsett från min naturliga, haft längst! Är rätt nöjd med den ^_^

 11. Om hon gillar matte kan du kolla in pyramiden om det finns kvar spelade det som barn är inget spel med karaktärer utan problem lösning. Man har gått ”fel” inne i en pyramid och ska med hjälp av matte ta sig ut. Annars sims är inte farligt alls min syster spelade det och det värsta hon kunde göra vara att döda några genom att få dom att simma i poolen och ta bort stegen och sen vänta 🙂
  Emma

   1. Inte jag heller så mina föräldrar köpte hem det men jag hade inte tålamodet att sitta med det så jag kom aldrig till slutet haha

 12. Sims är inte alls så illa. Tycker gott och väl talibanen kan spela det. Hade det själv när jag var yngre, och min lillasyster började spela när hon var sex år. Och hon är en helt normal sextonåring idag 😀

  Och spelen går att ha på flera datorer, måste bara köpa det senaste nytt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..