Om att vilja nita en expedit

Härom dagen var jag på Åhléns för att köpa en ny dagkräm och lite ansiktsrengöring. Så här på ålderns höst så har jag insett att jag måste ta hand om fejset lite noggrannare. Jag är en vanemänniska och köper alltid samma grejer, år ut och år in.

Men, hur mycket jag inbillar mig, så blir jag inte snyggare med La Prairies krämer. Inte ens för 1500 spänn burken. Måste tyvärr inse det nu.

Så jag har bestämt mig för att vara wild’n crazy och börja med ett nytt märke. Knallar in på Åhléns och kollar runt lite. Har läst om Origins och bestämmer mig för det. Men, som vanligt i den här branschen så finns det ju femtioelva varianter. Så jag frågar bruttan som jobbar där. Hon är typ 26 och har förmodligen alldeles nyss kommit från ett läkarbesök för hon har hela läpparna fyllda med Restylan. Hon var så svullen att hon hade svårt att stänga igen läpparna, och jag blev allvarligt oroad över att hon när som helst skulle börja kvacka.

Vilken ska jag ha?”

”Ja, det beror ju lite på vad du vill.”

Vadå ”vill”? Jag vill ha en mjuk hy. Typ.”

”Hmm..ja…jag tänkte mer på om du kanske behöver nån anti-aging-kräm..?”

Jag stelnar till och överväger om jag ska ge henne en snyting, men inser att vakterna i gallerian är alldeles för när för att jag ska slippa undan represallier.

Ler därför stelt och säger: ”Asså, jag har nog inte tänkt så noga på om jag behöver det. Mer på att jag vill ha en kräm som ser till att inte hyn blir uttorkad.”

Jamen vi gör så här (varför envisas förresten vissa med att jämt säga VI?): prova den här, den är bra för den är återfuktande och lugnande för huden (vadå, är jag rödflammig på nåt sätt eller?!, smocka nummer två..) och så skickar jag med två tuber serum som motverkar rynkor (smocka nummer tre), och kom sen tillbaka så ska vi se vad de har haft för effekt.” (Glöm det bruden.)

width=244Så 950 kr senare stövlar jag ut därifrån och tänker att om inte skiten är bra så kommer VI tillbaka och trycker upp burken där solen sällan skiner.

Sen bokar jag tid hos nån shrink och tar itu med min stegrande ålderskris.

 1. Asså, vi stod ett gäng i min ålder och snackade häromkvällen. När jag sa att jag fyller 40 nästa år så trodde dom mig inte. Jag har använt inte-bli-gammal krämer sen säkert 5 år tillbaka, minst.
  Well, sen kan det ju hända att fettet fyller ut lite rynkor, men tänk på mitt hårda leverne med alla resor, cig och sprit. Matematik.Kräm lönar sig!!
  Clinique är bäst, prisvärt, drygt, prisbelönat och sjukt bra.
  ”All about eyes rich” är A och O inom beauty, köp NU. Sen fyll på med för din hudtyp passande.

 2. ha ha ha. Jag vill verkligen se när du trycker upp burken där solen nästan aldrig skiner.

  Tack så mkt Mona för dagens skratt.

  kram
  Lotta

 3. Själv så har jag fått en fixering om att det måste vara ekologiskt och envisas därmed med att göra alla produkter själv.. Kan inte påstå att det blir så väldigt ekonomiskt men jag låtsas som att min hud blir såååå mycket bättre av detta.

 4. Herre Gud va irriterande..som om du skulle ha tid att spring fram och tillbaka. Har man barn, jobbar osv så är man glad om man ens hinner ta sig tid att gå och köpa en kräm i första taget. Hon förstod inte sin kund, du, och hade tydligen ingen kunskap på området. Tråkigt..

 5. …eller så går du till en hudsalong, får en behandling och ordentlig analys av huden. Om du sen använder din vanliga charm kommer du hem med nävarna fulla med prover och så kan du fundera i lugn och ro om de är bra.

 6. Åh jag känner igen mig så väl! Efter 35 har det gått fort utför i alla fall för mig. Från att alltid behöva visa leg på systemet till att få höra att ögonkräm är ett måste för oss lite mognare kvinnor. Första gången så blev jag skitarg. Men sedan tänkte jag ett varv till. Hade det varit bättre om jag hade köpt det jag brukar som inte är gjord för min hud längre? Som uppenbarligen inte har gett de resultat jag hoppats på eftersom huden har åldrats så. Eller är det bättre att personalen ger tips om vad som faktiskt skulle kunna vara bra för mig? Tips som kanske kanske ger något resultat ändå. Ungefär som om kjolen fastnat på ett dumt sätt man själv och inte ser, vill man inte att någon säger till då? Finns nog inga bra svar är jag rädd. Men en sak vet jag. Du är skitsnygg! Jag önskar att jag såg lika bra ut som du.

 7. Se det så här. Om en 26-årig expedit som just varit hos doktorn vill sälja rynkkräm till dig så behöver du inte lyssna. Vad vet hon om rynkor? Ett streck från att ha legat och sovit på kudden kan nog få henne på fall. Du är en mycket klok kvinna som kör ditt eget race

 8. Tack för att du ger mig minst ett leende eller gapgarv varje dag!
  Ett litet tips, prova No 7 ”Protect & Perfect”, en serie med dagcreme, nattcreme, ögoncreme och serum.
  Funkar jättebra! (tycker en 48-åring med hyfsat mjuk och slät hy och inte så värst mycket rynkor… vet ju inte hur jag skulle sett ut annars iofs…)

 9. Varför köpte du något överhuvudtaget? Jag hade sagt som det var. Hennes attityd har precis kostat butiken en kund och sedan köpt mina krämer i en butik där personalen lyssnar på vad kunden vill ha.
  Hatar butikspersonal som föröker pracka på en något man inte är intresserad av. Säger jag att jag vill ha produkt A så vill jag inte gå därifrån med produkt B eller C.
  Om jag däremot frågar : Vilken produkt skulle du rekomendera? så är det en annan femma.

 10. Varför är du så rädd för att åldras? Bygger du ditt självförtroende på att andra ska uppfatta dig som snygg? Inte en hållbar lösning, tänk om, sök hjälp!

   1. Jag vet att det är en humorblogg, och en kul sådan, men jag tänkte att jag kunde få ställa en seriös fråga ändå. Eftersom du återkommande driver med din ålder och ditt utseende antar jag att det är något du tänker en hel del på. Men menade inget illa, ville bara väcka nåt slags tanke. Kram!

    1. Det är lugnt. Jo, jag har kommit in i en ”jag-vill-inte-dö”-period. Har väldigt mycket med att göra att jag under lång tid varit fet och nu är jag normal. Jag får ett helt annant bemötande (shame on people för att de dömer…) från folk, jag kan plötsligt handla kläder, snygga kläder och inga tält. Människor säger att jag ser bra ut, alltså: jag är inte snygg, jag är normal, men jag blir så vansinnigt glad. Och arg på mig själv för att jag väntade så länge. Jag är 46 år och besviken på att jag under så många år inte har levt i nuet och tagit vara på vardagen. Tiden går så jävla fort och jag hinner inte med. Vi jobbar ihjäl oss för att bygga upp ett företag så att vi senare inte behöver jobba lika mycket. Under tiden så springer vardagen i väg och jag h i n n e r inte leva. Sen tittar jag på mina händer och ser att jag börjar bli gammal. Jag vill leva glad och jag inser självklrat att det enda som får mig att göra det är att jag, som sagt, börjar leva i nuet. Men det är svårt. Sen tycker jag det är kul att göra en ”grej” av det för jag vet att jag inte är ensam om att känna så här. Kram på dig.

 11. Först vill jag bara säga att jag förstår inte hur man frivilligt vill fylla läpparna?? Ankläppar ser varken snyggt eller sexigt ut…bara konstigt…Fast ska jag säga som då har väääldigt stora läppar av naturen.
  Sen så vill jag fösvara bruden lite…om nu hon såg ut som du säger så är hon säkert en sån som är fullkomligt livrädd för att bli över 30. Och tycker synd om alla som är det..=)
  Själv använder jag endast dovetvål och har gjort i säkert 10 år…jag är 36 och har faktiskt inte en enda rynka, har aldrig haft problem med finnar eller torr/fet hy. Men det kommer väl..;)

 12. Hej!

  Ha ha du skriver för roligt, ett tips är att bara använda ekologiska rena hudvårdsprodukter, tänk på att det du smörjer på huden går rakt in i kroppen, kolla innehållet, vi vill inte ha parabener, mineraloljor och annat syntetiskt i hudvårdsprodukterna, tyvärr innehåller de flesta av de stora märkena detta och Clinique är tyvärr bland de värre, jag rekommenderar varmt Suki (amerikanskt ekologiskt märke) eller The organic Pharmacy, UNDERBARA PRODUKTER!!!

  http://www.theorganicshop.se

  Trevlig kväll!

  Mvh Annelie

 13. Asch billigaste och bästa lösningen är AC3 på apoteket eller en klänypa i nacken…åldersnojan kan bli svårare att råda bot på men en riktigt bra psykdoktor kan säkert räta på en å annan sne skruvade skruvar…fast inte för många du…då skulle du bli jävligt trist och ointressant å jag dra som en avlöning som ditt fan…eller fan det skulle ju du vinna på i längden…näääää nu måla jag in mig i ett hörn här…får sätta mig å fundera allvarligt på detta en stund.

 14. Ett tips…prova produkterna från Nimue. De säljs tyvärr inte ute på marknaden utan finns bara hos hudterapeuter och går under benämningen medicinsk hudvård men jag kan rekommendera dem varmt. Har också provat mig igenom alla hudvårdsprodukter so finns finns ute på marknaden och Nimue är det enda som funkat för mig. Excellent skin på Brommaplan har dem eller hos min favorit som är Hudterapeuten Lena på salong Din tid vid karlaplan.

 15. Jag brukar också bli tillfrågad om jag inte vill ha kräm med anti-aging-tjafs, och då är jag 28! Inbillar mig dock att det är någon form av standardfras, som när elektroniksäljare frågar om man ska ha föräkring… =)

 16. Lyd ALDRIG råd från någon som är i 20-årsåldern som jobbar i skönhetsbutik! Vad vet de om vuxna kvinnors hud?! Bah.

  Själv tänker jag skylla allt på gener. Blir jag rynkig är allt morfars fel, han var russinbetonad.

 17. Nu var jag tvungen att göra ett litet avtryck här. Anti-aging och att motverka är vad jag har förstått att agera INNAN rynkorna uppstår. Vad jag har hört från ”de kunniga” så kan man redan vid 25-årsålder börja med antirynkkräm vid ögonen. Sen vid 30 så kan man börja med ansiktet eftersom det inte behöver lika mkt fukt som det gör när man är mellan 20 – 30 år. Alltså borde det inte vara en förolämpning för att man föreslås att motverka ngt som man inte har (alltså rynkor) utan det skulle kunna tas som om man är så vacker att det vore smart att behålla det vackra. Jag har också hört att antirynkkräm inte fungerar på de rynkor som redan uppstått. Hur sant detta är får någon annan bekräfta. Det var mina tankar om det hela. Du är vacker så glöm inte att ta vara på dig själv, med eller utan krämer 😉

 18. Tack för nattläsning. Vad gjorde jag utan din blogg när jag inte kan sova. Nu ska jag testa att sova igen nu när jag har fått läsa en godnatt saga. För säga vad man vill ditt liv är minsann en riktig saga

 19. Jag har origins hemma och är superdupernöjd (är 40år)….Har även haft No7 som ngn nämnde och den är oxå helt underbar. Kråksparkarna har slätats ut.
  Tack Mona för att du förgyller vår vardag med dina underbara livsbetraktelser.
  Kram til dig.

 20. Säger bara Aloevera ex. Sonya skin care sök upp en Foreverliving återförsäljare. Sök på deras hemsida efter en försäljare nära dig om du inte känner någon. Du får produkterna levererade till dörren om du vill och har 90 dagars garanti = gillar du inte produkterna lämnar du tillbaka dem och får pengarna tillbaka även om produkterna är slut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..