Ni som har koll

Jag är ju en hyfsat ny nötallergiker och har dålig koll på läget:

image

Håller på att rosta pumpakärnor och solrosfrön.

Kan jag äta det utan att kola?

 1. Jag är också allergisk mot nöttet. Fick det på köpet efter graviditeten med barn två, 6 år snart. Pumpakänor och solrosfrön äter jag med god apptit! Men lita inte på mig om att du kan äta det. Har inte tid med ev förhör från polisen om ev mordförsök!

 2. Om du inte vet eller har provat tidigare ska du nog ta reda på det via din läkare. I just det här fallet bör du nog inte lita på oss……. Lite läskigt om någon säger att det är ok och det visar sig vara fel!

 3. Ja det bör du kunna göra (allergisk sedan 1980) MEN varje allergi beter sig individuellt så egentligen ska man inte säga ät si eller så. Men dessa frön är inte besläktade med nötter enligt mina uppgifter och det ska såleds gå bra, men är du enormt känslig så kan det säkert finnas spår av nötter…

  Läs på förpackningarna, kom ihåg din allergi och ha alltid medicin med dig, allergier måste tas på största allvar och behandlas därefter.

  1. För att ibland är jag så sjukt godissugen, men som du säkert vet vid det här laget, så kan jag inte äta socker längre. Så då känns det aningen nyttigare om man käkar sånt där. Som dessutom är gott!

 4. Jag är också ganska ny i nötallergiker-gamet, men äter nu frön i mängder istället å det funkar hur bra som helst 🙂
  Trevlig helg!

 5. Säger som Carmen. Kli i halsen efter graviditet no 1 för 6 årsen.
  Men äter solrosfrön och pumpa och andra frön….

  Dottern är oxå allergiskt och käkar sånna frön 🙂 Borde gå!

 6. Hej! Tråkigt med din allergi! Jag tål ej nötter o reagerar på solrosfrön. Men jag reagerar även mot pollen, banan o avocado, så mina ellergier kan man inte lita på o har korsreaktioner på det mesta Fick svår allergichock med ambulans när min dotter var 6mån. Treo utlöste den som jag alltid kunnat ta innan. Fick diagnos ASAallergi men hade nästan 1år efter flertalet stora anfall, kändes som man reagerade på allt ett tag. Lurigt med allergier! Märker att är jag stressad, tiden runt mens m.m kan trigga igång allergiattack om jag har otur Va rädd om dig! Kram

 7. Jag är allergisk mot nötter men reagerar inte än med att luftvägarna påverkas. Jag märker ibland att jag får känningar av solrosfrön, så ta det lugnt. Ät lite och ha sprutan lite närmre än sist.

 8. Jag är också nötallergiker. Kan käka solrosfrön utan problem men ABSOLUT inte pumpakärnor!!!! Så var försiktig.

  (jag är iof allergisk mot nästan frukter och grönsaker också så jag kanske inte är att lita på iof… tål endast banan, sharon, gurka och vanlig isbergssallad och romansallad, allt annat går bort 🙁 Ruggigt tråkigt)

 9. Jag är själv inte nötallergiker, men jag har hört att många nötallergiker (eller ja, de i min närhet i alla fall) kan käka pinjenötter. 🙂
  Det är ett frö det också. Och goda är de. 😀

  1. Jag vet, och jag testade. Och råkade ut för något som heter ”metallmun”. Hade en metallsmak i munnen i flera dagar, och det smakade skit kan jag berätta. Älskar för övrigt pinjenötter..

 10. Kom ihåg att många fröer man köper där ute kan ”innehålla spår av nötter”, om jag vore dig skulle jag gå och ta blodprov eller pricktest för att kolla upp det ytterligare. Nötallergi är inget att leka med!

 11. Jag är nötallergiker, vilket i vissa fall brukar betyda att man även är allergisk mot kärnfrukter. Kollade de det också? Jag har svårt för aprikos, persika och dylikt, vågar inte prova pumpakärnor. Tycker att det är så himla trist att sluta andas att jag försöker hålla mig från de saker som innehåller nötter. Eller umgås med nötter – reaktionen är ungefär densamma förutom att jag mer sällan behöver adrenalinspruta, snarare lugnande ;o)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..