När man ska ta sig en tupplur

Är sjukt trött efter jobbet och tänker att jag ska ta mig en liten sväng på soffkudden. Klockan är 19.30 och talibanen sitter och ritar, maken och 20-åringen plus pojkvän är på jobbet.

Alltså fritt fram för att slagga.

Ställer ifrån mig datorn på soffbordet, drar en pläd över huvudet…sova sig lite.

5 minuter går.

”Mamma, det blir bara fel på den här teckningen, kolla, flickans ben ser konstiga ut.”

Jag mumlar.

Och börjar om.

Somnar precis in.

*Riiiiiing”. Hemmatelefonen ringer. Vilken suprise att det är maken.

Börjar om från början och somnar straxt in igen.

”MAMMAAAAA, det här går i n t e. Teckningen blir inte bra!”

Säger några tröstande ord. Och somnar igen.

Minuter går.

Juuuuulen är här, och lyser frid på joooooorden…bla bla”…. talibanen tar i från tårna och drar repertoaren på skolans kommande luciafirande. Hon sjunger så högt och falskt att vaxet i mina öron krackelerar på två sekunder. 

Samtidigt kliver 20-åringen med pojkvän in genom dörren.

Och jag ger upp.

Nice try liksom.

 1. Been there, done that all the time:-). Det är väl skönt att vara navet kring vilket allt kretsar … Fast ibland behöver man en paus

  1. Tack för att du läser och tack för snäll komplimang. Roligt att du var i butiken! Vet tyvärr inte var hon har köpt ängeln, måste fråga, för den var jättefin! Återkommer om hon vet själv!

   1. Den kommer från Hotell Nobis som Hannah besökte. Har försökt nå dem också … Inte märks det väl att jag börjar bli desperat :S

  2. Hej Helen,

   Visst är den ljuvlig! En ängel som flugit in i väggen 🙂

   Vet dessvärre inte var man kan köpa den. Den satt i väggen på hotell Nobis i Stockholm.

   Kram kram

   /Hannah

 2. Jag har läst din blogg i flera herrans år nu. Dagligen. Totalt har jag kanske lagt in ca 5-10 inlägg under alla dessa år. Jag hade (före dig och din blogg) läst en en annan blogg (hon höll på att bli blind, men rekommenderade din blogg), och så hamnade jag i din trogna läsarskara. Och här är jag nu, fortfarande… Jag uppskattar den väldeliga, (och jag vet och förstår att du inte lämnar ut allt. Och det är bra. Det räcker liksom….)……….MEN……. Hur fan orkar du? Det känns någonstans som om du måste tagga ned ett tag och bara ta det lite lugnt en liten stund så att du inte går in i väggen…. Ta det lite lugnt…. Tranquilo…. Jag vill liksom inte förlora denna läsningen bara för att du ligger på psykakuten.
  Bortsett från detta önskar jag dig all lycka i fortsättningen.
  (konstig kommentar när jag läser den – men det är resultatet av liiiite för mycket inmundigande av vin, glögg och pilsner på en tisdagskväll. Så kan det gå, minsann).
  All lycka till dig!

  1. Kära P, tack för jättefin kommentar, men du: bara för ett par veckor sen så undrade jag just om henne. Kommer inte ihåg vad bloggen hette och vill så gärna veta hur det har gått.

   …och jag ska försöka ta det lite lugnare.

 3. Jag fattar inte riktigt det här med sömn. Pga klimakteriet sover jag rätt illa om nätterna just nu. Vaknar ofta och svettas och så. Maken tillbringar de flesta kvällar halvsovande framför tvn, sover sen hela nätterna och går upp senare än mig på morgnarna. Ändå är han tröttare än vad jag är. Antingen sover han för mycket eller så är jag tröttare än vad jag låtsas om.
  Känner igen det där med tupplursförsöken från när barnen var mindre. Dömt att misslyckas. Ibland hatade man liksom ordet MAAMMMA!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..