Ibland ska man ha tur

Lucky me som har valt att ha butik i rätt galleria.

image

Kommer dom hit så slår jag en halmbock i pallet på dom.

 1. På tal om halmbock så är man som förälder inte ansvarig för sina barn i en butik, enligt skadeståndslagen. Så rädda bocken…..

 2. Ta en av dina blommiga stövlar istället. Då kommer de antagligen att blunda för att slippa se den (förlåååååååååt!!) och då blir det ganska enkelt att drämma stöveln i skallen på dem,,,, den både håller och tar bättre än bocken.

 3. http://www.konsumentverket.se/mobil/Din-ratt-som-konsument/Om-du-har-sonder-nagot/

  Citat:
  Att gå in i en porslinsbutik kan bli dyrt om du har sönder något. Butiken har rätt att kräva betalt för varor som du har haft sönder eller skadat på grund av att du har varit oförsiktig.
  Att du inte förstör något med flit spelar ingen roll. Du kan även bli ersättningsskyldig om ditt barn har sönder något och du inte har haft ordentlig tillsyn över barnet.

  1. Men å andra sidan: ”Butiken måste i sin tur se till att saker inte är placerade på olämpliga ställen. Men du måste kunna visa att du har varit normalt försiktig om olyckan skulle vara framme. Det framgår av skadeståndslagen.”

   Tror att placera nåt på golvet i en butik utan väggar räknas som olämpligt…, jag tycker i alla fall att det verkar osgenomtänkt.

   1. Man är ju inte normalt oförsiktig om man låter ett barn dra ut strå för strå, eller trycka in en mjukglass i den.
    Däremot kanske man inte blir skadeståndsskyldig om man kör på den med vagnen.
    Om butiken är trång o full med grejer ska man nog tänka sig för att gå in med småbarn, hund eller barnvakt. Gör man det ändå får man väl ta konsekvenserna o inte räkna med att butiken ska stå för fiolerna gratis.

 4. Vilken härlig värld vi lever i när halmbockars vare för barn eller inte ställs mot ett rån i ett köpcentra
  För att vara lite seriös nu så är jag glad att det inte var hos dig
  Ett sånt trauma kan sätta spår och jag älskar att läsa dina inlägg som dom är.
  Känns inte som dom behöver vara mer tokiga än dom är.
  Men du för säkerhets skull får du väl ha något lämpligt föremål under kassan

  1. Jag blir så inihelvete jävla förbannad på förövarna som inte inser vilket trauma de försätter andra människor i. Jävla, jävla idioter. För att inte snacka om barn, som det alltid finns gott om i det centrumet.

 5. Apropå barn så tillbringade jag större delen av gårdagen på scouternas årliga skyltsöndagsevent. De säljer fika, godis o fikabröd, har fiskdamm, vanligt lotteri samt utlottning av pepparkakshus (o i år även pepparkakstraktor med vagn).

  Precis när vinsterna i pepparkakslotteriet dragits så upptäcker jag ett barn ca två år som står o lutar nästan hela sin kroppstyngd på ”förstaprishuset” (grejorna stod på ett bord som ungens huvud nätt o jämt nådde ovanför men den stod lagom långt ifrån för att kunna luta sig mot det) o GRÄVER in fingrarna bland nonstopen på taket. Jag utropade ”app app app” i ett lagom allvarligt tonfall så ungen backade från huset. Den såg ut som att den tänkte börja grina så jag tittade mig omkring efter föräldrarna utifall jag skulle behöva förklara varför jag just skrämt skiten ur deras unge o upptäcker att mamman står några meter bort o gapsskrattar. Hon skrattade för att hon tyckte ungen var söt o inget annat. De fortsatte runt bygget i samma stil, ungen fick pilla på precis allt den ville o bestämma allt (vad som skulle köpas/fikas/hur o när de skulle gå).

  Vissa ska banne mig inte vistas utanför madrasserade rum – o då syftar jag på mamman
  som jag känner igen från skolkatalogerna för lite drygt 20 år sedan…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..