Årets viktigaste inköp alla kategorier

Sedan jag var tonåring så har jag varje, v a r j e, år gått igenom marknadens alla pepparkaksdegs-sorter. Asså, inte att jag bakar, glöm det, jag ÄTER degen. Och varje år har jag haft en enmannajury som korar den bästa…

..ända fram till tonåringen, numera 20-åringen, kom upp i strax innan tonåren. Efter vissa invigningsriter så ansåg jag henne mogen nog att vara med i min jury. Det här har blivit vår grej varje år.

I veckan kom hon hem halvdesperat och deklarerade att hon minsann inte kan hitta några degar nånstans, och ”mamma, det är ju första advent på söndag!!” Den paniken, den paniken.

Igår var jag och storhandlade, och vad skådar mitt norra öga:

width=300

Så ikväll skall den åtnjutas. Tillsammans med ett glas julmust. Eller ja, för min del så får det bli en halv deciliter eller nåt, annars kommer jag däcka direkt.

Mumsfillibabba.

 1. För många år sen fick jag dammsugare bakade av Botkyrka gymnasiums konditorlärlingar. Det var strax före jul, i dammsugarna var det rå pepparkaksdeg dränkt i arrak. Efter det äter jag varken dammsugare eller pepparkaksdeg..

 2. Du lär ju dumpa av degen som är både fet o söt…

  Själv gjorde jag olika sorters knäck o praliner inför scouternas försäljning på skyltsöndag o var tvungen att smaka…efter sex stycken gick jag in i sockerkoma…

 3. Men den absolut godaste degen är ju den man gör själv! Ingen köpt är i närheten och man kan ha det i kylen i flera dagar minst.
  (fast jag har också köpt i år, men inte för att äta utan för att barnen ska få baka lite)
  /Åsa c

 4. Mums med pepparkaksdeg! Gör man egen så får man ju baka i evigheter. En köpt bit räcker tills ungarna tröttnat (efter en plåt) och så äter vi (läs mest jag) upp resten 🙂

  Hoppas att du inte köpt Skogaholms deg, biten jag köpte förra julen ligger fortfarande i frysen, för den var så äcklig att jag inte kunde äta upp den :S Har tyvärr inte hittat andra sorter än den i år. Räddaren i nöden var min mamma som skickade upp en bit hemgjord pepparkaksdeg från Småland förra julen, och det blir nog repris på det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..