Speedy Gonzales, halmbockar och Pain Rôti

Om gårdagen gick i snigeltakt så kan jag säga att det blev payback time idag. Eftersom jag är så obegåvad så har jag två jobbdatorer. En stationär på jobbet och en blogg jobbdator hemma. Och eftersom alla jobbmail kommer ned i båda datorerna så har jag valt att viss sorts mejl bara får besvaras från jobbdatorn. För att veta säkert att de blir besvarade. Fiffigt pucko va?!

Man kan säga att det var länge sen jag svarade på mejl. Så jag hade lite att göra idag. Plus åka fram och tillbaka till Bromma Blocks med varor och produktskyltar. Apropå det förresten. Jag vill gärna ha er åsikt här:

Vi hyr ju tillfälligt en golvyta under ett par månader och det är således ingen ”riktig” affär. Därför har vi ramat in butiken med hyllor, men man kan gå in till oss från 5-6 håll. Nåväl. Vi säljer båda dyra och billiga grejer. Bland annat den här 60 cm höga halmbocken:

width=300

Den lilla raringen kostar strax under 1000 kr. Japp, för det är inget Kina-skit som håller en jul. Hur som. Vi har problem med att barn kommer fram och drar dom i skägget, så stråna lossnar. Eller sätter sig på dom.

Nu tycker jag väldigt mycket om barn och förstår varför de gör så, men jag har problem med föräldrar som inte håller koll på dem. Då pratar vi kategorin: Föräldrar som skiter fullständigt i vad barnen gör för de är fullt upptagna med att kolla på grejer till sig själva.

Så jag komponerade den här lappen idag. Givetvis avsedd för föräldrars ögon.

width=300

Är jag elak som skriver så?

Jag gör det ändå, för jag blir så irro. Jag vill poängtera att de g ä r n a får röra sakerna, men då vill jag helst att mamsen eller pappsen står intill och har koll.

Jaha. Dagen var sjukt stressig och mitt i uppackandet av varor i butiken så ringer talibanens rektor. Som jag hyser den största respekt för eftersom hon är en osedvanligt klok människa. När jag sitter här och skriver mina inlägg så glömmer jag bort att jag har närmare 35 000 besökare därute och att det faktiskt finns de som bor eller jobbar här i hooden:

En anställd hade sett ett inlägg jag skrivit och hade synpunkter på det. Rektorskan, vars enda syfte med samtalet var att upplysa mig, mycket för att vi av olika anledningar har en väldigt god relation, ville att jag skulle veta om detta. Inget annat. Med henne i telefonen så läste jag igenom inlägget igen, och konstaterade så här efteråt att det lätt kunde misstolkas. Den anställde kanske fick för sig att jag har negativa synpunkter på talibanens lärare, och det har jag verkligen inte. Hon är gammal i gården och väldigt, väldigt bra för talibanen. Som behöver någon som styr upp henne med lite tydlighet. Ja ni fattar. Hon är skitbra, men denne anställde, som alltså läst inlägget hade möjligen misstolkat det hela. Hon kanske även hade synpunkter på innehållet, men där vill jag vara tydlig och tala om att det var talibanens upplevelse som återberättades. Nothing more, nothing less.

Men jag tog bort inlägget. Det är mot mina principer egentligen, men jag har för mycket respekt för talibanens lärare och vill inte att hon kommer i kläm på något sätt. Sen vill jag inte att hennes arbetskamrater ska ta illa vid sig heller. Och viktigt är att jag gjorde det utan några som helst påtryckningar. Nog om detta och tillbaka till dagen.

Jag var beordrad av talibanen att hämta henne klockan 15.00. Eftersom hon har varit  väry trevlig den här veckan så föreslog jag att vi skulle fika på lokala Gateau-haket. Det var inte förrän vi var där som jag kom på att hon har godis-bull-kak-förud under hela november mot 500 kr i belöning.

Så jag bestämde mig för att en pepparkaka var som en osockrad skorpa. Hon gick nästan på det, men flinade och vi låtsades som om det regnade.

Fast. Är det verkligen på riktigt att en lussekatt ska kosta så här mycket?

width=300

Well, jag kanske har missat nåt, men det kändes aningen dyrt. De var inte ens jumbosize. En annan sak. Här på finhoodens Gateu-fik så har man inte svenska namn på sina brödsorter. Inga: Surdegsbröd, Frallor eller Limpor. Nänä, här är det franskt för hela slanten. (Jaja, kan k a n s k e ha något med att fikets namn att göra, men skit i det nu.)

I alla fall. Jag köper samma bröd varje gång. Det började med att jag frågade om de hade nåt som var gott att rosta. Tjejen gav mig då det bröd jag nu köper varje vecka. Och varje gång jag varit där så har jag bara sagt ”det där goda rostbrödet” eftersom jag aldrig kan komma ihåg vad brödhelvetet heter. Men. En dag skrev jag upp det i mobilen när jag stod där och såg vilken hylla hon tog det ifrån. Det heter Pain Rôti. Japp. Och jag fattar att Pain uttalas PÄÄÄÄN, men det andra….? Så veckan efter klev jag in och var jefligt världsvan när jag sa: …”ja, så vill jag en en päääään RÖJTI”…vad jag nu fick det uttalet ifrån. Tjejen var snäll nog att inte kommentera mitt uttal.

Idag skulle jag köpa det igen. GudskeLOV så stod en kärring framför mig (förmodligen i min egen ålder men jag inbillar mig att jag fortfarande ser ut som 25) och beställde just det brödet och då fick jag, 40-nånting år, lära mig att Pain Rôti uttalas Päääään Rååtiiiii. Minsann. Päääään Rååtiiiiii.

width=169

Så jag köpte med mig lite Pääään Råtiiii hem. Herregud, kan det inte bara heta ”det där goda rostbrödet”?

Och apropå hem. Jag och talibanen var ensamma och passade på att laga det godaste vi vet till middag:

width=169

Sen var det dags att köra talibanen till maskeradfest. Själv fuskar jag och har hängt upp alla ljusringar i fönstren idag istället för på söndag. Sue me. Jag belönar mig med skumpa för dagens sjukt stressiga timmar.  För att jag kan. Och för att det är fredag och jag behöver inte jobba förrän i morgon.

Då ska jag jaga ungar som rider på mina bockar.

Tråkfredag = tråkinlägg

 1. Fy sjutton för blodpudding! Äter det mesta men där går gränsen.
  Ja föräldrarna får ju ha koll på sina ungar. En bra skriven lapp.-)

 2. Alldeles jättebra lapp! Helt klart. Skumpa oxå bra, t.o.m jättebra! Men hallå, BLODPUDDING!!! Dessutom en fredagkväll….hade nog bara ätit det efter en vecka utan mat, typ 🙂

 3. Kanon att skriva så.. Har två små monster själv och jag får utslag på kroppen av föräldrar dom inte håller koll på sina barn i affärer.. För det innebär att mina barn ser hur andra barn gör och tror då automatiskt att det är okej att göra likadant.. Nä låt du lappen hänga där.. Å blodpudding är bland det godaste vi vet.. Mums.. Trevlig helg på dig Mona..

 4. Helt rätt med lappen!
  Men lussekatter, det är faktiskt inte gott, och definitivt inte för det priset.
  Blodpudding däremot är helt okej!

 5. Men Mona offra en eller två bockar då som dom får rycka sönder o ställ resten på en jefligt hög hylla där små tallibaner inte kan komma åt dom !!
  För övrigt så är skylten helt ok.

 6. Lappen är klockren! Funderar på att komma och hälsa på dig imorgon, är du på plats hela dagen ute i Blocks eller? Blodpudding är även i det här hushållet som äts med andakt när maken är bortrest…mums!

  1. Planen är att jag åtminstone ska vara där mellan 10-16. Är jag inte där när du kommer, så är jag och äter, be personalen ringa efter mig då!

 7. Så tråkigt var det väl inte. Tyckte att du fortfarande hade glimten i ögat när du skrev. Men jag blev lite syrak på det där med s….n.
  Är ju själv lärare och vet att man utsätts för granskning värre än statsråden. Så länge det inte är påhopp får man leva med det. Det jag vill säga att lite måste man tåla. Jag fattar att du tog bort men med viss känsla av ”Jag vill inte” Strongt beslut ändå för det handlar ju inte om dig utan Talibanens arbetsplats. Nog om det. pang på föräldrarna. Dom ska banne mig veta vad ungarna gör i butiken vare sig det är den fina eller den lite mindre fina. Tänk om vi vuxna gick och pillade överallt hur skulle det se ut

 8. haha, bra lapp!
  Håller med dig, det sjukt jobbigt med föräldrar som inte har koll på sina barn i affärer för att de är så upptagna med sin egen shopping!

  Blodpudding – GUUUD så gott!! Fast det ska va tunna skivor så man riktigt kan knapersteka dem 😉

  Lussebulle för 23 spänn skulle jag aldrig för mitt liv köpa, my god så fånigt!

 9. Men är det säkert att det uttalas så? Jag hade sagt Päään Råååti… Jag har fått för mig att den där lilla krumeluren som är ovanför o:et en gång för läääääänge sen varit ett s. Så säg du Päään Råsti tycker jag! Pâté med en krumelur ovanför a:et = pastej. Hôtel = hostel. Nån som är språkvetare här på bloggen?

  1. Vet du, du har rätt, det är jag, som i stundens hetta, hetsade upp mig som fan och skrev fel Ändrar på momangen. Thank you honey.

 10. Toppen bra lapp. borde finnas i fler pryltäta butiker. Jag har kört med ett mantra till mina barn sedan de var riktigt små. ”titta med ögonen, inte med fingrarna” Funkar toppen och jag kan gå in i butiker typ din, med dom, utan att dom fingrar på allt 🙂

 11. Kan du inte fota jordnötsbrownisarna nästa gång du är där 😉 Fast sist hade dom bytt ut jordnötterna mot valnötter, blä.
  Skylten var absolut bra, på dom bara 😉

 12. Klockren skylt!!! Det är precis det jag försöker pränta in i mina små killar!!! Ungefär som med bilbältet, har man inte det på sig så kan polisen komma och bli arg! 😉

 13. Lappen är klockren! Klart du ska sätta upp den!

  Föräldrar som inte kan hålla reda/ordning på sina barn när de är i butiker.. mm..

  Ujujuj.. :/

 14. Jag gillade blodpudding tills jag åt det sist. En stund efter maten så förnam jag konstiga saker i munnen o döm om min förvåning när jag spottade ut halvcentimeter långa svinborst ett efter ett. Ok att man kanske har i både det ena o det andra men klä av grisen först iaf…

  Ajabaja-lappen framför ett, i mina ögon, självklart budskap på ett underhållande sätt.

  1. Tantt

   Tror inte alls det var svinborst i blodpuddingen däremot så var det nog dålig kvalitè på tandborsten. Hände mig ett antal ggr med ett måndagsex av tandborste från välkänt märke.

   Mona, lappen är svinbra, ha ha.

 15. Tycker du gör helt rätt i att sätta upp skylt/lapp. Men du var liiite för snäll i tonen :). Nej, skämt å sidor, tyvärr behöver man sätta upp skyltar/läppar överallt idag. Vet inte vad det ”normala” folkvettet tagit vägen, å hänsyn till andras ägodelar.
  Helt rätt gjort.
  Pia G

 16. bra lapp – (fast sen kan stråna ryka under efter-jul-förvaring = husmöss 🙁 ) för övrigt kan du/personalen rädda bocken undan faran som de fina damerna gör med sina fina små vovvar – håll dem i famnen tills faran är över 🙂 knaperstekt blodpudding medknaperstekt bacon = mimsfilibabba 🙂

 17. En bra lapp iochförsig, MEN gäller den hela vägen ut? Ponera att ett barn hoppar upp på bocken och knäcker dess rygg, eller drar av bocken hornen. Ungens föräldrar varken hör eller ser vad ungen gör. Kan du (Mona) gå fram till föräldrarna och kräva pengar av föräldrarna? Om de vägrar och menar att ungen är ett barn, och därmed inte ansvarig för sina handlingar. Ja ja, då går föräldrarna in för dess ställe, jag vet, men jag tänker är det inte en försäkringsgrej då? Där föräldrarna kan frias, eller bli dömda att betala skadestånd. Det kan ju bli långbänk med vissa föräldrar om sådana här saker. Går det inte att ha bocken på en hylla högre upp, eller hissa upp den i band eller snören. Jag är inte emot dig, försöker bara hjälpa.

  1. Jag fattar vad du menar, men innan den ungjäveln har hunnit så långt, så har jag hunnit före! Så här är det; vi vår inte ha produkter över en viss höjd. Alltså, höjden i ”butiken” får inte överstiga 160 cm. Våra hyllor är 150 cm, de stora bockarna 60 cm. Så tyvärr. Och vi måste sälja dom eftersom folk vill ha dom.

   Som det har varit nu så har någon av oss hunnit fram ganska snabbt. Endast strån från skägget har hunnit ryckas loss.

 18. Om nâgon sa pain rôti till mig skulle jag direkt tänka ”stekt bröd” sâ det är ju inte sâ lângt ifrân rostbröd

  Guddan: Jo det uttalas pään râti. Den lilla krumeluren visar att det funnits ett s efter bokstaven med den lilla krumeluren.

 19. På mitt jobb tror föräldrarna att vi är ett dagis man kan släppa loss barnen i när man lugnt tar en fika och tänker på annat.. Lappen är toppen!!

 20. Jag blir VANSINNIG på föräldrar som inte håller koll på sina barn. Det gäller klåfingriga ungar i affärer, nyfikna ungar på restauranger eller värst av allt, barn som får bete sig hur som helst mot djur utan att föräldrarna bryr sig.
  Igår såg jag två barn som gjorde sitt bästa för att krossa en glasflaska ute och mamman brydde sig knappt.
  Är de extremt lata eller har de fått för sig att det är någon annans ansvar?

 21. Jag julade i fredags också :)Kan bara säga att jag mår prima ”NOT” idag..gammelkärringar ska inte ut på julbord och göra sig till…hehehe. Snacka om att jag fått äta upp det idag här på jobbet…huga.

  Kram och ha en riktigt bra första advent nu 🙂 Så hörs vi 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..