Om när man vill ha ihjäl den reklaminslagsansvarige på tv 19.20

”Mamma, vad är erektionsproblem?”

”Va?” Säger den pedagogiske modern, som är djupt försjunken i datorjobb men plötsligt vaknar till liv: ”VA?!”

”Dom sa på reklamen att man kunde köpa nåt om man har erektionsproblem.”

”Eh, ja, rekreationsproblem alltså. Det betyder att om man har svårt att slappna av så kan man äta medicin för det.”

”Men dom sa in..”

”Jo, det är det dom menar.”

Ja jeflar, jag tror att jag just vann priset som Årets Mamma.

 1. Hördu Mona, du uppdaterar ju rätt ofta (kanonbra!) och eftersom att det blir en del inlägg att läsa sedan man var här sist så vore det toppen om fler inlägg syntes på förstasidan, så slipper man trycka på Äldre inlägg så många gånger 🙂 Borde ju inte vara så svårt att fixa 🙂

  1. Älskling, do you know why? Det visade sig att det blir skittrögt. Det tar hundra år att ladda ned bilderna i inläggen. Jag kan öka med ett inlägg till så får du hojta till om det är trögt.

 2. Men jösses människa. Låt mig tillbringa en timme med Talibanen. Jag tar med de gula notislapparna. De jag använde för att rita upp människans planteringsorgan och hela evolutionsapparaten på. Det blir skitbra. Tjugoåringen ”ekonomistudent” i Uppsala säger att han inte klarat sig utan… Han vet ALLT numera.

 3. Jag har världens uslaste afton ikväll. Men jag visste väl att jag kunde lita på dig! Som alltid piggar du upp mitt gråa novemberhumör.

  Det enda som känns jobbigt nu är ju att jag trodde att jag var innehavare av titeln ”årets mamma”, men jag får väl ta revansch nästa år då 😉

  1. Jag vet, men se tidigare svar. Jag var inte på humör för att ta den lektionen. När vi dryftar såna spörsmål så brukar jag se till att vi har tid att diskutera och gärna titta i böcker..

 4. Men Mona, hur svårt kan det vara att berätta för talibanen hur det fungerar? Min 9 åring kan ”allt” om barnproducerande och då behövs inga omskrivningar för det som sägs i reklamen. Mitt svar hade naturligt varit att en kille som ville göra barn och inte kunde skulle ta den medicinen. Inte svårt alls. Låna/köp några böcker i ämnet och börja prata! Du är sent ute så de flesta böcker vänder sig till mindre barn! Märkligt att Talibanens kompisar inte redan berättat för den unga damen hur det funkar!!

  1. . Tailibanen har full koll på hur barn blir men är också ett barn som ställer sjukt många frågor när hon tar upp olika saker. Jag var helt enkelt för lat. I normal fall är jag en extremt pedagogisk och bra mamma när det kommer till sånt här, men just då, när frågan ställdes, orkade jag inte. Och jag behöver inte orora mig, för hon kommer fråga igen, och då få ett riktigt svar.

   I had a bad mom day helt enkelt!

 5. Ha, ha, ha! Snabbtänkt var du i alla fall! Jag hade nog trasslat in mig i någon konstig förklaring som ingen skulle bli klokare av. Poäng till dig! 🙂

 6. Tycker inte alls att 8-åringar ska behöva konfronteras med erektionsproblem. Nån måtta får det väl ändå vara på allt sexupplysande! Barn ska väl ändå inte vara några sexexperter. Kommer nån vuxen o börjar infa småbarn om sex vill man ju, som förälder, att de springer åt andra hållet, så de inte blir pedofilooffer.
  Är ju lika gammal som dig Mona, o jag sörjer att våra barn får lite av magin runt sex förstörd genom mediernas in-your-face-överkörningar. De förstör ju nåt som är föräldrars ansvar att hantera.
  NEJ! Bort alla sexanspelningar före kl 21.00 på TV…
  Heja Mona, bra gjort! Titeln Årets Mamma är fortfarande din!
  Erbjuder mig hålla fast den där reklaminslagsansvarige, medans du work-your-magic…;-D

 7. Jag håller verkligen med om att reklam med sexanspelningar, programinfo om kommande deckare, action osv inte har i TVn att göra innan 21. Men nu när de finns där svarar jag så avdramatiserat som möjligt utan att göra avkall på sanningen.
  Sen har min 9 åring redan sin karriär spikad. Redan som 6åring meddelade hon att hon ska bli en sån där som gör barn!! Jag trodde jag hörde fel och frågade då hur hon menade. Jo hon hade sett ett barnprogram som handlade om doktorer och där fanns en läkare som hjälpte barnlösa att bli mammor och pappor. Tack för att det var det som menades!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..