Okej, nu ska vi se vem som har rätt

Det råder delade meningar angående mitt förra inlägg. Asså, jag må vara närmare döden än 22 år, men jag är inte helt genomgaggig. Jag hävdar med bestämdhet att det här handlar om sex, och ingenting annat.  Vad säger du?

Jag vägrar att känna mig dum så jag väljer att stänga min mun
men ögonen säger en del och jag vet vad du tänker
jag känner mig feg att jag väljer o kämpa är fel
även om jag trodde att jag givit dig allt SÅ
kommer du med tiden trycka ner mig lite mer
kräva lite mer av mig och även om jag ger dig det
så kommer du ser ner på mig för kärleken är ett spel för dig

Jag går ner för dig
Jag kan göra att
Snälla se på mig
För jag vill ha din hand
Men du vänder blicken åt sidan och tittar bo-rt

Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas men den ända gången du är nöjd är

Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om mer, så ber du alltid om mer
Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om mer, så ber du alltid om mer

Uh-uh, uh-uh, uh-uh

Jag var fast på botten men kämpade upp
Tills jag nådde ytan och hämtade luft
Och jag ville ge dig allt, ändå ville du ha mer
Även om jag gjorde rätt, ja då hittade du fel
Även om jag borde ha sett det så tittade du ner
O du log, du var lugn, du var glad, du var lättsam
Jag var dum, du var smart, jag var fängslad
Men min mun ville ha dina läppar

Jag går ner för dig
Jag kan göra att
Snälla se på mig
För jag vill ha din hand
Men du vänder blicken åt sidan och tittar bo-rt

Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas
Jag kämpar, sliter, svettas men den ända gången du är nöjd är

Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om me-r, så ber du alltid om mer
Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om mer, så ber du alltid om mer

Naaa, uh-uh, woaa, uh-uh, woaa, uh-uh, woaaa

Jag går ner för dig
Jag kan göra att
Snälla se på mig
För jag vill ha din hand
Jag går ner för dig
Jag kan göra att
Snälla se på mig
För jag vill ha din hand
Jag går ner för dig
Jag kan göra att
Snälla se på mig
För jag vill ha din hand
Men du vänder blicken åt sidan och tittar bo-rt

Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om me-r, så ber du alltid om mer
Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om mer, så ber du alltid om mer
Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om me-r, så ber du alltid om mer
Nä-r jag går ner
när jag går ner, när jag går ner
Be-r du om mer, så ber du alltid om mer

När jag går ner
Ber du om mer

Har jag rätt, va va va?!

 1. Helt galet är det!!

  Mina barn sitter också och sjunger för full hals i bilen…asså, jag vill inte vara nån moralkärring, men jag som mamma tycker det är så jobbigt med sådana texter.

  Låten är bra och härlig, men måste dom sjunga om sånt??
  Snacka om att vår generationsbarn blir matade med sånt dom inte ska göra förrens dom är 20 minst!!!
  Ha det bra Mona, ääälskar din blogg…

 2. Nej bruden,du har inte rätt:)…Det är som jag sa i det tidigare inlägget,jag googlade texten innan jag skrev det,och jag hörde intervjun…det är typ slang…typ hajja fett,det lät ju jävligt keff med fett när man hörde det första gången…jag går inte ner i det här:)))))ha,ha

 3. För en som aldrig hört låten så, bara av att läsa texten så ser jag framför mig en stackars tjej som är hopplöst förälskad i en skitstövel som hon är luft för förutom när hon suger av honom..

  1. Det är ju en kille som sjunger. Hon skiter i honom och är inte nöjd förutom när HAN går ner…han verkar lida av prestationsångest..kanske har liten haha

 4. Jag tror det är en blandning (diplomaten har talat). Huvudparten av texten handlar mer om att tjejen ser ner pà honom och alltid kommer att göra det hur mycket han än kämpar och försöker.

  Däremot är refrängen enligt mig en klar anspelning pà sex!

  Man fàr akta sig vad man nynnar pà ibland 😉

  My 2 cents…

 5. Nej, den handlar inte om sex! Men det är det man tänker på när man hör refrängen. Det hade varit roligare om det var sex den handlade om dock! 😀

 6. Men självklart handlar det om sex. Enda anledningen att de säger annat är att de inte ska bli bojkottade på vissa fronter. Lite svårt att sälja in sig till barn med en låt som uttalat handlar om sex. De flesta föräldrar skulle nog hoppa över den låten.

  Men om det är en ”tolkningsfråga” så är alla dörrar öppna. Samtidigt som man vet att sex säljer. Låten lär gå het sent på natten… Typexempel på att äta kakan och behålla den.

 7. Nu har jag läst texten, lyssnat på låten och sett musikvideon. Låten i sig behöver inte handla om sex men däremot tycker jag att den anspelar på sex i refrängen och i vissa klipp av videon. Sen är det väl alltid en tolkningsfråga också och vad som är rätt eller fel är svårt att säga. Nu vet jag inte om artisterna har förklarat vad låten handlar om men de behöver ju faktiskt inte vara ärliga de heller… 😉

 8. Att säga att det inte finns en sexuell anspelning i texten – är ju som att påstå att han ”vill du ligga med mig då – snubben” bara är mörkrädd o vill ha nån som klappar honom på kinden…

 9. Hallå alla, ni kan själva höra vad gruppen säger i klippet jag länkade till i förra inlägget! De säger att det handlar om något annat men förnekar samtidigt inte alls att det är tvetydigt.

  My 2 cents.

 10. Men moooona! Nej det handlar inte om sex. Även om det kan tolkas så. Jag tror du har trostorka… Be mannen om hjälp! Givetvis handlar texten om att hon går ner, men hon går ner på knä. Hon gör allt för honom, hon kämpar och svettas för att han ska bli nöjd men han trampar bara på henne. Hon gör allt men han bara ber om mer.., typ som i alla jävla förhållande. Tycker jag som är kvinna– SÅ DET SÅ !

 11. Hm, jag är nog både naiv och blåst för jag har aldrig tänkt på sex när jag hört låten och inte ens när jag läser den. Och jag sjunger alltid med och tänker på meningen med texterna men jag tolkade det inte alls så.

  Men visst, nu när ni säger det så kan man ju såklart tänka så också.

  Hm, naiv eller blåst? Jag väljer nog nailv…. tror jag.

 12. Nog är den dubbelbottnad alltid. När jag hörde den första gången så blev jag alldeles kall. Eftersom jag levt i ett förhållande med psykisk misshandel fick jag känslan att det var mig den handlade. Att göra allt men ändå inte duga. Gör man lite till så duger man inte ändå. Som tur är kan man tolka helt fritt för än så länge är det en rättighet vi har. Så ok Mona vi har du du rätt på ditt vis

 13. Medvetet tvetydigt, verserna verkar syfta mer på ett osunt förhållande med maktutövande. Medans refrängen är formulerad med ”ny” slang som enligt nya betydelsen visar att han viker sig för hennes vilja och enligt den gamla betydelsen går ner sexuellt på henne.

 14. Jag kan hålla med om att man kan tolka det som så att texten handlar om sex men sen kan man även tolka det som så att killarna sjunger om tjejer som bara är nöjda när de underkastar sig dem. Orden ”För jag vill ha din hand ” kan syfta på att de vill bli tillsammans med dem, om man tänker på uttrycket att anhålla om någons hand. Det är ett smart drag av dem att se till att texten går att tolka sexuellt, sex säljer eller hur?

 15. Jag ser inte sex i denna låt.
  Ser en metafor för ett förhållande där ena parten försöker få bekräftelse på sina känslor!

  De som ser sex ja…..tolkandes är fritt.

  De som blir oroliga för sina barn så ta er tid att prata med dem. De är smartare än vad man vill tro.

 16. Det klart d e SEX!

  Ungarna, 10 & 13, och jag sjunger för full hals så snart vi hör den och dom små liven skrattar glatt åt texten… Herregud, typ allt som spelas på radio och visas på tv anspelas ju på sex, det verkar va så nu för tiden. Tror bara man oxå ska förmedla vikten av hur det kan vara med riktig kärlek och sex när det börjar bege sig….

 17. Mona raring!!
  Du har helt rätt. Nu är det kanske lite fuskigt eftersom jag råkar sitta inne med facit. Norlie som är en av hjärnorna bakom låten råkar vara en av min sons bästa vänner.
  Jag VET att låten handlar om sex!! Och det är tjejen som får en underredsbehandling som heter duga….. inte något fördolt kvinnoförtryck.
  Så fortsätt du att rodna när du sjunger högt för dig själv.
  Ska bli intressant att höra hur du förklarar texten för Talibanen…… det här är ju inte en ”Mikrofonlåt” 😉

 18. Det är det enda jag tänker på
  När jag hör den låten.. Sex alltså.. Men det kanske säger mer om mig än om låten 🙂
  Helt UNDERBAR blogg förresten.. Du är beroendeframkallande.. 🙂

 19. Jag fattar som vanligt inte ett smack.

  Tydligen är jag för gammal.

  Men varför svamla en massa, varför inte bara säga rakt ut? Slöseri med tid om du frågar mig. Det kan ju sluta hur som helst.
  I min ålder hinner man kanske rentav dö innan…

 20. Nej Mona, det handlar om en kvinna som blir psykiskt misshandlad av sin partner… Han trycker ner henne mentalt. Jag kan identifera mig i hennes känsla. Så det är vad jag tror alltså, Tjing på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..