Hemligskåpet

Godmorning. Har vi pratat om det här förut?

width=670

Om inte så låt oss göra det. Är jag ensam om att ha en godisgömma? MIn är i och för sig inte så sexig eftersom den bara består av lakrits eftersom allt annat godis smakar skit.

 

 1. Mmmm, Turkisk Peppar! Fast nu för tiden äter jag bara mörk choklad som godis och det är bara jag i familjen som gillar det så jag behöver inte gömma den. Säga vad man vill om olika sätt att äta (eller ”dieter” fast jag gillar inte det ordet) men sen jag började äta enligt lchf har sötsuget försvunnit. Me like! 🙂

 2. Jag har ingen godisgömma eftersom jag är tråkig nog att sällan äta godis men sambon har. Flera stycken. Förmodligen fler än de jag vet om.

 3. Klart man ska ha en godisgömma.

  Sonen tio år skulle vara ensam hemma på obestämd tid för någon vecka sedan så då grävde jag fram två nyckelband och hänglås och låste både godisskåpet och skafferiet *evil mom*

  Han var nästan lite chockad då han sett fram emot ensamtid med tillhörande nallande…

 4. Mmmmmmmmm….lakrits…… Jag har dock inte vågat mig på något sött alls ännu… Bara 4 veckor sen min GBP och känner mig lite rädd för att få dumping. Så inget godis för mig…än… 🙂

 5. Det ser inte så värst hemligt ut. Äter inte resten av familen godis? Hemma hos oss skulle godiset förvinna på en dag. Sambon äter till och med upp barnens lördagsgodis om de inte vaktar det…

 6. Lakrits it is! YAM! Det måste ju vara minst lika nyttigt som mörk choklad? Visst…för lakrits är ju nästan choklad… (!)

  Godisgömma… tja, problemet är ju att hela familjen lär ju sig vart den är så fort man öppnar dörren så vi har numera ett hörn i ett skåp som är kallat ”godisskåpet” av barnen… HOST! Tur man äter mörk choklad och nötter så jag får ha mitt ifred iallafall.

 7. Vågar jag ens skriva det här… Vi har ett godisskåp i köket, mest barnens grejer. Sen har jag en egen godishörna i ett annat skåp. Och en hemlig godisförvaring.
  Pinsamt 😉

 8. Har du hittat till affären Lakritsroten på Sveavägen (om jag är rätt infad, har själv inte varit där) ? Mitt ex. har ett lakritsskåp fast lite mer proppat än ditt. Fast han är inte GBP-op:ad heller. Det är som ett smärre godis-smörgåsbord kan man säga.

 9. Den enda jag känt i min bekantskapskrets och närhet som haft godisgömma var min syster. Hon gömde som ensamboende enbart för sig själv. Visade sig så småningom att hon hade en allvarlig bristsjukdom, höll på att stryka med. Gillar faktiskt inte att man upphöjer godisgömmor till normalt kvinnobeteende. Nej, alla kvinnor har inte gömmor av lakrits och mörk choklad. Varför detta eviga nedvärderande av kvinnor genom normaliserande av vissa beteenden, allmänt jönsiga eller smått sjukliga? I min värld är kvinnor alldeles normala människor som gör alldeles normala saker. Som män, fast normalare.

  1. ”…som män, fast normalare”. Haha, den var bra. Fast du ska inte ta min gömma så allvarligt, det är ingen gömma i den bemärkelsen utan jag konstaterade härom dagen att ”jösses, vad lakrits jag har”. Har bara fyllt på utan att tänka mig för. Äter inte godis särskilt ofta och ingen annan i hushållet äter lakrits varför jag får ha det i fred. Talibanen brukar förvara sitt godis där också, men just nu är hon godisfro.

   Mycket tråkigt att höra om din syster. Men, du har ett intressant spörsmål här för jag tror ändå att det här är ett typiskt kvinnligt beteende. I alla fall låter det så när jag frågar mina kvinnliga och manliga vänner. Så frågan är mer; varför?

 10. 300 g godis ger mer än dagsbehovet av kalorier. Det är fullständigt livsfarligt för en person som jag som inte kan sluta äta när jag väl börjat. Har jag inget hemma har jag inget sug, men det räcker att det finns en tub chokladsås i kylen för att jag ska gå loss på den. Att ha en godisgömma härhemma vore lika intelligent som att starta ett behandlingshem för narkomaner på Sergels torg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..