När gam-nuckan blir rålurad

Igår gick jag ett mail från en bloggläsare som har varit med från start, Mr Lee. Han har koll på det mesta. Åtminstone allt som inbegriper teknik.

Och så är han givetvis en kameranörd.

I alla fall. Jag fick ett mail från honom. Eller rättare sagt: från nåt som heter Netlog. Det stod att Mr Lee ville bli min vän, så om jag vänligen kunde regga mig där, så skulle jag kunna få möjlighet att se hans bilder. Nu råkar det vara så att jag känner hans fru, så han är ingen förtäckt snuskgubbe på något sätt.

Så vad gör kärringen? Registerar sig lydigt. Dock sansar jag mig när sidan frågar efter lösen till mitt Facebook-konto. Glöm det liksom. Sen kliver jag ut från sidan då jag var tvungen att jobba lite. Plötsligt börjar det komma in massa konstiga mail därifrån. Klickar på länkarna och hamnar på min sida där.

…och ser såna här saker. Jag kopierar bara de två första;

 ejanne 
Janne E 
53 år – kille – Sverige, Gävleborgs Län

20:45Hej på dig! Få jag lägga till dig som vän.

 jo_johannes 
Johannes 
36 år – kille

 online

 Starta chatt 

20:16 Skickar en liten kvällskram till dig vackra  Hoppas att du har haft en bra dag!?  Varm kram Johannes

20:42Hoppas det iallafall.

Bäste Herr Robert Lee: VAFAN HAR DU LURAT PÅ MIG?! Jag måste ha fyllt i nåt konstigt för det är ju värsta dejtingsidan!

 1. Ha,ha…jag gick också på den där…det bara rasade in ”karlar” som talade om vilken läckerbit jag var…fattade ingenting,måste vara datingsite:)…jag pallade inte utan gick ur fort som fan:)…det var också en av mina normala FB vänner som bjöd in mig(enligt dom..vettefan…nått lurt är det:))

 2. Nu har jag försökt besöka damen tre gånger och det blev inte tredje gången gillt! Första gången var du inte där, andra gången i telefon och tredje gången var du borta med vinden

  1. Va, men näää. Idag var jag och fotade mig med Hannah och de andra tjejerna här på bloggen. Hmm, kom tillbaka. I morgon är jag där till och från. Oftast står jag mellan 10-15…

   1. Jag var där vid fyra. Du hade talk amen med dig.. Nästa gång jag är ute införorterna är tisdag.. Får se om jag hinner en sväng då. Om inte kan jag leka elefant i glas utom eller idkamlite shoplifting för att se om du är vaken:-)

     1. Näää, jag var så stressad eftersom Talibanen skulle gå till leksaksaffären och köpa present till kompis. Förlåt. Du måste komma tillbaka!

 3. Jag blev också ”ditlurad” idag 😉 Tog ca 10 minuter så vart jag tvungen att gå in och radera kontot…orkar inte ha sån skit!!!

 4. Antagligen har någon kapat Mr Lees konto eller på annat sätt utgivit sig för att vara Mr Lee. Detta har hänt mig också, fast via Twitter där en ”vän” skrev ett meddelande till mig med lockande länk. Bara en fälla!

  Förresten lovade du att du skulle börja skriva ”mejl” i stället för ”mail”! 😉

 5. Vad fasen! Jag har bara fått inviter från en doreen thanks som vill se bilder på mig! Nu får jag fasen maila det dära Netlog och klaga! 😉

  Nej, vilken skit! Jag fick inbjudan av en mina närmaste vänner och jag trodde hon hade lagt upp album på detta och det ville jag naturligtvis se. Sedan rasslade det bara på och vips hade jag lurat mina vänner att gå med (bla en Mona).

  Jag verkligen hatar sådana där saker så jag har raderat mitt konto. Du hittar det under FAQ och hantera. Netlog är skit!!!

 6. Jag kommer ihåg att för x antal månader sedan annonserade du efter tänkbar pojkvän åt en väninna. Du kan väl ge någon av dom här till henne om det finns något vettigt. Sen får man hoppas att den som skrivit är av uppfattningen brud som brud

 7. Shit, jag har också fått inbjudningar till Netlog…tur jag inte hunnit gå in o kolla o regga mig då! Hoppas du lyckas avregistrera dig!

 8. asså – jag har mailat mina kompisar som bjudit in mej för att kolla – men inte har dom svarat så de har nog ngen aning om vad jag frågar om 🙂 Int vill ja ha mina bilder i rymden för alla ha hitta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..