Vetenskapliga tester och förklaring om mina reklamspottar här i bloggen

Nu i veckan var jag hos Anna, som äger Dlight. Hon tillverkar (själv i villan) och säljer Sveriges överlägset bästa stearinljus. Jag har lyckats tjata till mig att vi får sälja en del av hennes utbud i vår tillfälliga butik i Bromma Blocks. Bland annat dessa två raringar:

width=169

Granljuset är ca 45 cm högt och skall tydligen bli helt fantastiskt när det brunnit en stund: stearinet rinner ner som på flaskor ni vet; ett tjockt lager. Och när ljuset brunnit ned ganska mycket så ser det ut som en ängel med vingar. Just det här ljuset råkar vara bland hennes dyraste, cira 375 kr. Å andra sidan så kan jag ha det tänt varje kväll från idag, till nyårsafton, och förmodligen en bra bit in på nya året. Lätt. Det är tjockt som attan.

Ser ni det lilla ljuset? Det har jag haft tänt varje kväll sedan jag fick det för 5-6 veckor sen och det är hälften kvar av det. Jamen jag s ä g e r ju det, kvaliteten är överlägsen. Eftersom jag knarkar stearinljus så vågar jag påstå att jag är en expert på området.

Det andra höga ljuset intill granen är ett så kallat spindelljus. Ju oftare man har det tänt ju finare ”spindelnät” bildas av stearinet när lågan ”äter upp” ljuset.

Sen har hon en annan grej som är fullkomligt lysande. Nu fick jag inte med mig några hem så jag får köra en beskrivning och hoppas att ni fattar.

När hon stöper sina ljus så blir det alltid spill över. Det stearinspillet, och vekar, blandar hon med sågspån. Sen häller hon färg i smeten och klickar upp i snygga muffinsformar och som hon sen paketerar i antingen snygga vita påsar, eller i cellofanplast. Ser ut som jättegoda kakor/muffins men det är braständare. Man fjuttar på dom och stoppar i öppna spisen. Så. jefla.genialt. Försökte sno en bild från hennes hemsida, med det funkade inte.

Sen har jag tänkt på en sak. Jag får inte betalt för nåt jag gör reklam för här i bloggen. Det är helt enkelt saker jag tycker om, eller människor jag tycker om, som jag länkar till. Och får jag t ex ett fint halsband av nån som försöker försörja sig på att göra smycken, så länkar jag ju självklart. För jag tycker att man kan hjälpa varandra om man nu har den möjligheten. Och det har jag eftersom jag har tusentals läsare. Jag har hittills aldrig blivit kontaktad av nåt företag som vill att jag, mot betalning på nåt sätt, ska göra reklam för dom. Bra grejer ska det bloggas om, tycker jag.

Å andra sidan så tänker jag inte sticka under stol med att jag blir smått avis på de som får såna förfrågningar. KaosAnna berättade t ex igår att ett intressant företag kontaktat henne för en bloggreklam-förfrågan. Jag ligger ganska bra till på alla topplistor med tanke på att jag är en övermogen kärring som inte bloggar om mode, men inte fan ringer några resebolag och frågar om jag vill åka lite på vacation för deras räkning. Och inte ringer dom från nån bilfirma och erbjuder mig en bil en månad eller två. Vavavava, jag vill också! Haha, det vore väl nåt: en bil strajpad med MonasUniversum”!!

Tänkte på det: min undersökning om vilka sorters läsare ni är, som jag helt anspråkslöst gjorde för ett par veckor sen, har resulterat i nästan 1800 svar (fördelat på två inlägg) och DET är tamejfan värt hur mycket som helst för ett företag som vill göra reklam. Och som jag misstänkte så borde jag vara guld värd för de flesta företag då ni är mellan 17-66 år som läser mig. Nu var inte det avsikten med min undersökning. Jag förväntade mig max 200 svar och fick en chock på riktigt när jag såg gensvaret. Än idag så ploppar det in svar på det ena av inläggen.

Well, tills Fritidsresor och BMW (det går bra med en Citroên också!)  ringer så sitter jag hemma på min kammare och eldar Dlight-ljus. Väry, väry good kvalitet.

Nämen seriöst. So far så är det på eget initiativ som jag gör reklam och länkar. Så det är min taskiga smak ni får skylla på om ni får bad taste i munnen.

Förresten, Anna-Dlight frågade mig för länge sen om jag ville ge bort lite ljus här i bloggen. Vad säger ni, är det nåt ni tycker är intressant? Jag ska fråga mig vilka hon vill kan tänkas avvara, så kan jag lägga ut en bild på dem. Tror i så fall att vi gör en rolig tävling av det hela i stället. Ska bara få igång butiken först.

 1. Nappade på dlight sist du skrev om hennes verksamhet!
  Helt suverän service – leverans inom två dagar (å då bor jag 40 mil från ´Sthlm). Å deesutom fick man med ett gäng extraljus som gåva!!

  Den underbart fina granen var en av sakerna jag beställde. Den får dock vänta på att tas fram till advent.

 2. Trynade runt i hennes webshop bra länge efter att du skrev om hennes ljus 🙂 Så ja, jättegärna en ljustävling/utlottning 🙂

 3. Åh vad jag blev sugen på granljuset! Synd att jag bor i fel ända av landet, hade lätt handlat av henne annars till jul, jag med min dåliga ekonomi….

 4. Jag träffade på Anna (tror jag det var) på Formex för några år sedan, hon var så otroligt trevlig och jag blev otroligt förtjust i hennes grejer (fatta vilken frustration det är att man inte kan köpa smått på Formex!), min mor tygaffärsägarinnan ville inte köpa ljus så vi fick stega vidare. Har inte kommit mig för att beställa något ur Annas webbshop men nu när jag hört din first-hand recension kanske jag måste göra slag i saken! 🙂

  1. Åh, det måste du! Och det är något roligt att du också heter Anna, jag har skrivit ett inlägg som jag postar i morgon, som handlar om Annor…=)

 5. Mona. Jag. Älskar.Dig. Barasåattduvetdetva!!

  Och ja. Jag vill vara med i tävlingen förståss. Ska slajda in på hemsidan och glo på ljusen oxå.

  Eftersom jag haft lite annat för mig på sistone, se i bloggen typ, så har jag inte varit här på länge, f´låt! Igår kväll satt jag här ett tag och skrattade halft ihjäl mig, vad annars lixom?!! Och så tänkte jag bara säga: kvinna, Örebro Län, 40 år och 13 dagar ung. Och nygift till råga på allt =)).
  Kram sötnos!

  1. Älska på vettja! Menar du på fullt allvar att du låtit bröllop och annat gå ut över mig?!

   Grattis tjejen, du är över på min planhalva nu, det vet du va?! Hehe..

 6. Erkänner mig också som ljusknarkare och avskyr dåliga ljus som brinner fort, fladdrar och sotar. Sladdade in på webshopen och gjorde en rejäl beställning, jag räknar med att jag kommer bli nöjd! Må gott!

 7. Ser fram mot tävlingen. Me like. Jag har funderat ibland över det här med sponsrade bloggar. Min sambos dotter blev kontaktad av cellbes som ville ha ett samarbete. De hittade henne genom ett sök på nätet på ordet cellbes. Hon var en av dom som använde det ordet mest i sin blogg. Funderar nu på om det funkar så. kanske ska man testa att skriva Claes Olsson varje gång man bloggar och se om dom hör av sig

 8. En ljustävling mitt i mörkaste november kan väl inte bli annat än en hit? Tyvärr finns det inte en chans att jag kan lägga nästan 400 kr på ett ljus, men jag är jättegärna med och tävlar! 🙂

 9. Minsann beställde jag ”ganska” många ljus från Dlight på din inrådan. Jag har väl aldrig varit så nöjd med mysfaktorn här hemma och några kompisar har blivit väldigt glada över ljus med ordspråk på. Jag beställde även de där snygga braständarna som ligger bland redan köpta julklappar. Jag skrev på beställningen att jag fått tipset av dig och kanske var det därför jag fick någon liten bonus 🙂 Och snart är det dags för en ny beställning! tack för tipset! Tävling = ja!

 10. JA! och tänk om man kunde få vinna, är ensamstående mor till en snart 7åring, studerar och har därför inte så många pengar men bor i en mörk och kall två med min dotter så jag behöver verkligen BRA ljus…

 11. Fick jag bestämma gled du omkring i den läckraste Citroën’en igår 🙂 Är du på BB på tisdag kväll, dvs när jag slutat jobba ca 18-19? Nyfiken på båda dina grejer och ljusen. Brukar köpa på Ikea och då får man väl vad man betalar för. De är så fula efter att de brunnit halva vägen att man måste ta fram nya. Kanske varit lite dumsnål eller egentligen aldrig tagit mig tid eller lyssnat på dig.
  Berätta hur länge du är på BB på tisdag… kram

 12. Kom på att jag snart kör en ny bil som skulle passa dig ypperligt. Vi kanske ska byta några dagar. Du kommer bli såld direkt. Vännerna som kör till Spanien fram o tillbaka varje år har köpt sin 3:e nu! Kan inte åka bekvämare och massor med lastutrymme. Även jag har börjat köra med aut.låda nu 🙂 Ger mig där, riktigt skönt att slippa växla, trots att jag bara har några km till jobbet och slipper köer 🙂 Och så blir vi världsmästare i rally idag igen för 7 gången. Citroën gör bra bilar! Blev lite reklam här, men det gör väl inget 🙂

   1. Absolut! Men först måste jag köra bilen några månader. Och det är väl inga problem att vänta ett litet tag. Har ju beställt den för att ha i vinter, du vet när man ska stå uppe i fönstret på 3:e våningen och knäppa på värmen i bilen, så att den är varm o go när jag ska iväg… Jag har ju inget garage. Har du? Eller rättare sagt, jag vet att du har, men brukar bilen köras in? hihi

 13. Ljustävling låter strålande…jag är på! Och vet någon här om nåt ställe ( på nätet eftersom jag bor i bynsomgudglömde) där jag kan hitta en golvkandelaber på sisådär 150 cm över backen så får ni väldigt gärna tipsa mig! 🙂

 14. Ljustävling låter strålande…jag är på! Och om någon här vet om nåt ställe (på nätet eftersom jag bor i bynsomgudglömde) där jag kan hitta en golvkandelaber på sisådär 150 cm över backen så får ni gärna säga till! =)

 15. Klart jag vill kunna vinna ljus, älskar ljus men har fått prioritera annat som kostar kronor! Har ju läst om hennes ljus både här och i någon tidning (101 ideer kanske) men har inte fattat att hon har en webbshop. Så bli inte ledsen nu, men nu måste jag lämna dig för i kväll och sladda in till Ljusligheten för lite ögongodis…..

 16. En underbar Blogg du har Mona! Följer dig dagligen men är dålig på att kommentera. Underbara ljus din vännina har, en tävling med dem vore toppen!
  Gå gärna in på min Hemsida, jag föder upp underbara och gosiga Ragdoll och Maine Coon katter!!! Har just nu Ragdollbebisar Till Salu, du kanske skulle köpa en gosig julklapp till familjen?
  Kram monica

 17. Jag köper fyra stycken stora blockljus att använda som adventsljus från Dlight varje år och tänder på flera timmar varje kväll och ljusen räcker fram till nästa jul. Förra årets ljus håller precis på och brinner er. Fantastastiska ljus, älskar dom!

 18. Hej, snubblade precis in på din blogg via facebook länk från en väns väns inlägg (lite komplicerat I know) och har nu läst inläggen fram till hit och är redan såld och älskar dessutom stearinljus så JA! självklart en tävling! Ska nu läsa lite fler inlägg = )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..