På hugget

Eftersom jag har skitmycket att göra just nu och har världens snällaste frisör, som tar emot mig kl 8 en lördagmorgon, då passar jag på att gå in här och köpa med mig frukost.

image

Bruden bakom kassan, ca 27 år, ser sur ut som f-n så när hon är klar med mig så säger jag:

”Är det inget kul att jobba här?”

”Va?”

”Ja, för du ser så jävla uttråkad och sur ut.”

Sen vände jag och gick. Mannen bakom höll på att sätta i halsen, men gav mig ett varmt flin.

Hur svårt kan det vara liksom.

 1. Skulle du anställa den tjejen? Bemötandet är det viktigaste, resten kan man lära sig. Hon skulle lärt sig sätta på den proffsiga masken om hon hade en dålig dag!
  Vi är visst lika gamla förstår jag, så igenkänningsfaktorn är ganska hög ibland.
  Ha en bra dag!

  1. Nä, det skulle Jag inte. Däremot kan Jag förstå om alla har en dålig dag. Men, jobbar man på McDonald’s och har det, så ber man om att inte stå i kassan den dagen. Punkt.

   1. Haha, du har inte jobbat på Mc Donalds va?? Det fungerar inte riktigt så… Hon kanske har varit med om något riktigt jobbigt, vad vet vi? Tycker inte man behöver mästra över folk på det sättet :/ Le lite extra åt tjejen istället.

 2. Jag förstår inte hur man kan vara sur och sne mot andra människor när man har ett serviceyrke! Jag har själv jobbat på McD sen 2001. Jag vet precis hur jobbigt det kan vara att vara på jobbet när man har en dålig dag! Men det är det ingen som ska märka! På vårt jobb får de inte träffa folk, de som inte kan bete sig!

 3. Fast så tidigt på morgonen är jag nog inte heller mitt ”gladaste” (men inte otrevlig)! Behöver lite kaffe så jag piggnar till innan jag kan smajla till mig 😉

  Brukar tänka att personen ifråga kanske varit med om nåt hemskt dagen innan som förklarar dennes beteende?! Tänk på det..

  1. Jag vet Anna, och jag tänkte på det. Men så tänkte jag också på att jag själv har jobbat på McDonalds och v e t därför att om man inte är på humör, eller om nåt har hänt, så kan be att få slippa kassatjänst den dagen och vända hamburgare i stället. Det är trots allt ett serviceyrke. Jag skulle tappa alla mina kunder om jag betedde mig som henne. Och skulle någon anställd i våra videobutiker ha samma attityd, så skulle jag gå i taket. Man är ALLTID trevlig om man jobbar inom service, i worst case får man väl spela trevlig. Ledsen, men jag är aningen anal när det kommer till service. Kanske för att jag själv alltid försöker vara skittrevlig. Det ger nämligen så mycket mer. Även om man har en dålig dag. Ett leende från någon kan rädda en hel dag.

     1. Förlåt, men det är ju nästan värre.
      Att säga ”för du ser så jävla uttråkad och sur ut” med ett leende är ju som ett hån.

      Jag håller med dig. Har man ett serviceyrke SKA man vara trevlig, och det finns absolut folk som inte ska ha sådana yrken. Men oavsett om jag betalar för att få bra service så är vi alla människor och medmänniskor och jag vill ju gärna tro att världen skulle se lite bättre ut så småningom om som vi visar lite mera medkänsla.

     2. Det var ett subtilt hån. Dock var hon för ung för att uppfatta det. Detta eftersom jag lät mer trevlig än otrevlig. Hon blev snarare förbryllad och visste inte hur hon skulle hantera situationen eftersom orden inte var så snälla, men jag såg trevlig ut när jag sa det.

 4. Jobbar själv inom service och hur folk, ”kunder”, beter sig mot oss är inte ursäktligt!! Människor är så förbannat jävla griniga och sura mest hela tiden. Inte är det många som ger ett leende eller ens tittar på en när man säger Hej! Så folk borde tänka lite mer på hur de beter sig mot medmänniskor överlag. Det är inte bara servicefolk som ska sätta på sig ett leende. ALLA människor ska göra det när man beblandar sig med folk!! PUNKT!

 5. Om jag fattade rätt så hade hon inget konstigt beteende utan hon såg bara sur o uttråkad ut. du kunde önskat henne en trevlig dag istället, nu var du ju inte ett dugg bättre utan sur o grinig. O det måste vara många år sen du jobbade på mc donalds, det är inte bara att be att slippa kassa tjänsten. Klarar man inte sitt jobb får man så snällt stämpla ut o gå hem.

  1. Det var skitmånga år sen men är man en bra chef, så fixar man en den sak. När jag handlar på McDonald’s, eller på andra ställen, så vill Jag känna mig välkommen. Nu var det mer som att Jag fick be pm ursäkt för att Jag ville köpa lite mat. Inte ok.

 6. Hej Mona!
  Gillar VERKLIGEN din blogg, den är så jäkla klockren!!Ofta är det på pricken så jag känner som du skriver!!TACK för det. Keep up the good work!
  Så BRA sagt till surpuppan, skulle själv gjort detsamma. Tycker också att man kan be om att slippa ha ”kassa”-tjänst om man nu är morgonseg eller på allmänt segt humör. I annat fall tycker jag att man får bli hemma med sig!När man bemöter tråkigt för man ju över det på de man möter…oproffsigt tycker jag!
  Ha en härlig dag trots allt!
  KRAMKRAM

  1. Ursäkta, men du kan ju inte mena att man ska sjukskriva sig för att man har en dålig dag?
   Jag skulle iaf bli jäkligt sur om en arbetskamrat bestämde sig för att stanna hemma bara för att humöret inte är på topp.
   Som företagare skulle jag bli skitlack.

   1. jo jag tycker man ska stanna hemma om man jobbar där man förväntas vara glad och trevlig men känner att man inte alls kan vara det, oavsett vad som hänt..sen kan man såklart jobba om man har en dålig dag, men det ska absolut inte påverka andra och det jobb man förväntas göra.
    Jag är också företagare och skulle också snea till om personalen va hemma för en fis på tvären, men man kan ju ha olika orsaker till den dåliga dagen, men jag skulle/blir jäkligt förbannad om personalen gör att företaget får tråkigt rykte!!
    Förstår hur du tänker, och jag skulle sagt samma sak om det var jag som blev bemött så!
    Kramen

     1. Sorry att jag förvirrar er 🙂
      Jag har testat att skriva ”en annan Mona” någon gång men det känns så konstigt. Kanske ska börja köra med initialer istället….

     2. Näää, skriv med versaler, eller nåt!=)) Fast, det är lugnt. Så länge du är lika trevlig som du brukar. Det vore ju småjobbigt om du skulle vara värsta ragatan!

 7. Japp, jobbar man i ett serviceyrke så SKA man vara trevlig. Har man en dålig dag så får man spela glad. Förresten så ser jag aldrig så många sura/dryga butiksbiträden som när jag är i Stockholm…jag trodde det var ngn slags tävling där 🙂

 8. Jag var på McD härom veckan. En äldre kvinna före mig beställer en mjukglass och ett glas vatten. Tjejen i kassan säger vänligt – Trevlig fika! Å, får en riktig avhyvling tillbaka. -Fika, kallar du glass för fika, jag har inte betalat för fika, jag har köpt glass. Jag säger högt att det är väldigt trevligt med artig personal som önskar oss gäster en trevlig fika eller måltid. Jag köper min 10 kronors cheeseburgare och tjejen i kassan ler och säger – Trevlig fika. Tack, säger jag och vi skrattar gott.

 9. Jag förstår dig precis. Jag jobbar oxå med service, och visst kan jag ha en dålig dag, men då får jag självklart lämna det i personalrummet. När jag möter min kund, så ska inte hon/han märka av min dåliga dag. Det är oproffsigt. När jag lämnar personalrummet, så går jag in på scenen (jaa, jag tänker så). Klara man inte det, så ska man nog fundera på att byta arbete.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..