Tänker jag rätt

Som ni vet så ska vi ju ha en tillfällig liten butik i Bromma Blocks, som vi öppnar på tisdag. Det är s j u k t mycket att rodda med trots den lilla yttepytte-ytan. Är på väg till IKEA för att köpa butiksinredning och sen ska en miljon andra grejer fixas.

Nu till saken: jag har bestämt att vi inte ska ha någon paketinslagning, eller ens skicka med omslagspapper.

I stället satsar vi på att ligga 30-50% lägre i priserna på våra saker jämfört med kollegor i branschen. (Slå in paket=kräver ytterligare en-två personal när julhandeln kommer igång på riktigt, eftersom det blir köer=kostar skjortan.)

Tror ni folk lackar ur?

…sen förväntar jag mig att få se era fejs där. Jag kommer nämligen att försöka vara där varje dag.

Som sagt, på tisdag kör vi igång. Plan 1, alltså inte på entréplanet, utan en rulltrappa ned. Vid utgången till garagen. Plättlätt.

 1. Hinner jag till stan under den tiden ni är där ska jag definitivt komma förbi, skulle även vilja köpa ett till spretigt väggträd till av dig… Har en bekant i USA som dreglade över mitt i somras och nu tänker jag ”julklapp”…

 2. glömde:
  du tänker nog rätt, men kommer antagligen behöva sätta upp några fina textade skyltar vid kassan (för att slippa få frågan 100 gånger i timmen) där du/ni förklarar konceptet på en eller två tydliga rader, typ: ”Vi har tyvärr inte möjlighet att slå in dina paket, utan har lägre priser istället…”

 3. Vi har inte heller varke inslagning eller skickar med papper när vi kör outlet. Billiga priser de luxe, slå in själv. Enkelt!

 4. Ni kanske kan ha ett gäng ”presentpåsar” som ni säljer till en billig penning?
  Jag har inget emot att slå in presenter själva, utan priset avgör så klart, men ibland kan det vara så att man behöver slå in presenten innan man kommer hem så inte snokande ögon ser nå innan det är dags… 😉

  Utan att känna till företaget så googlade jag lite snabbt & såg att t ex packoplock.se hade vettiga priser & snabb leverans…

  Ska definitiv komma förbi; vi håller precis på att renovera vardagsrummet, och jag ”behöver” lite smide… 🙂

 5. Har för mig att någon inredningsbutik i bottenplan på Blocksen har en yttepytte paketinslagningsstation med självservice och billigt papper i rulle (konsumentstorlek) ståendes i en korg. Så kan man ju göra om man är rädd för pisk från kunderna..

 6. Skitbra idé! Det man lackar ur mest på är att stå tre timmar i kö, medan någon som slår in paket med autistisk noggrannhet står i jobbar i kassan… mycket bättre att få det direkt i handen o slå in det själv! Se bara till att sälja papper, sax o tejp – precis vid kassan!! 🙂

 7. Om jag kommer till Stockholm under den tiden tittar jag definitivt förbi. Jag vill ha mycket av det du har visat på foton i din blogg. Dessutom älskar jag julpynt…

 8. Om sätter upp nån skylt typ ”Tyvärr har vi inte möjlighet att slå in julklappar” och kanske något om att ni prioriterar kundservice eller nått (såvida det inte låter för krystat), så vet folk om det och räknar inte med det när de kommer fram till kassan. Kanske finns det något ställe i köpcentrumet där de jobbar med att slå in paket (såna ställen brukar om inte annat dyka upp just tillfälligt innan julen), då kan ni ju hänvisa dit!

 9. Jobbar på elgiganten i bromma, för något år sedan så tog vårt julpapper som vi använder i inslagsdiskarna slut. Men vi hade julpapper till försäljning… Det enda papper vi hade i inslagsdiskarna va blått. Våra kunder blev tok förbannade :/
  Sååååå, men detta säger jag:
  Sätt upp en skylt att ni prioriterar korta köer framför paket inslagning 😀

  Jag kommer definitivt förbi och tittar i butiken.

 10. Skulle jag åka till Stockholm från västkusten då menar du?hihi. Tror inte det.
  Har faktiskt aldrig varit i Stockholm i hela mitt 38- åriga liv. Fast o andra sidan är det många ställen i Sverige jag aldrig varit på.
  Arlanda flygplats har jag varit om det räknas;-)
  Vad säljer du?
  Ha d:-)

 11. Om jag inte minns fel så hade man paketinslagningsstationer på Blocks förra året. Och hade de inte det så får du väl sparka lite på centrumledningen så att de skaffar det i år. Sånt är jäklans uppskattat av sånna som mig 🙂
  Kul ska det bli att du kommer dit, är stammis i blocks så då ska jag handla hos dig 🙂

 12. Kommer ni ha med träleksakerna? Har inte precis vägarna förbi, men skulle vara intressant att passera…

  /A

  PS. Ngt har hänt med bilderna på Viking o Tomtar på hemsidan, de är pixlade. När du får lite tid över… 😉

  1. Ja, i möjligaste mån. Vi har så himla liten plats, men jag ska försöka ta med ett gäng. Ja, jag vet det där med Viking och Tomtarna, vi har extrema problem med just dessa bilder! Kommer att fixas….äny time. Tack för att du påpekade det, det kunde ju ha varit så att jag inte vetat om det!=) Och du är så varmt välkommen förbi!

 13. Helt rätt tänkt, så skulle fler butiker tänka, framför allt i julhandeln! Men som sagts innan, sätt upp skyltar. Vid entre och vid kassa. Ibland (ofta) är billigt och lite sämre service att föredra framför dyrt och seeeeegt!

 14. Tillbaks till framtiden. Så klart vi ska slå in våra paket. De blir personliga och med lite glögg så är det höjdpunkten på julen. Rimmar och lackar värsta tomtebolyckan. Nu ljög jag. Stressad som en hund så blir paketen sneda vinda och avslöjar ofta innehållet för jag har inga kartonger att lägga dom i. Men vad gör väl det. Rätt beslut av dig. Tid är pengar och vem vill köa för att på sitt paket inslaget. Inte jag

 15. Haha jamen här har jag sprungit runt och efter ”gamla” spikar hela sommaren (i syditalien) och så har DU dom!! Snälla, jag kommer hem till jul – kan man få hämta upp ngr i Bromma Blocks?

  1. Se där ja! Maila mig till jobbet om vilka du är intresserad av, så får du priser. Jag är osäker på om vi kommer sälja såna i ”butiken” då våra vanliga återförsäljare kommer i första hand, och vi har inte så där jätte-jättemycket av dem. Men, jag kan lägga undan några till dig om du mailar mig senare och talar om när du kommer..info@hemslojdsprodukter.se

  1. Nä, inte ens det kommer vi att göra. Av ekonomiska skäl: jag vet själv hur jag gör när jag tar papper…bra mycket mer än jag behöver!

 16. Är det Något jag verkligen skulle jubla över i julhandeln,så är det att Slippa paketinslagningen! Säkert är det inte så i städer,men här på bonnlandet tar de minsann inte in någon extra som slår in paket, nejdå,här får man stå o vänta i evigheters medan nån ska ha 18 glasdjur inslagna i varsitt paket- (typ) Många ggr jag ställt tillbaka ”köpet” o gått min väg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..