När man är gift med ett opedagogiskt pucko

Jag har en 7-årig dotter. I bloggen kallad talibanen. (Av olika anledningar. Orkar inte förklara, men det har ingenting att göra med Osama bin Laden och hans polare.)

Hon är sjukt smart. Även om jag är objektiv. Men ibland är hon lättlurad som en tvååring.

Hon har en mamma som kanske inte alltid är så pedagogisk. Som när jag ganska nyligen lurade i henne att man faktiskt får fyrkantiga ögon av att glo för mycket på tv. Ni som läser mig vet att hon fick råpanik när jag sa det. Sprang in i badrummet och storgrät eftersom hon kunde se ”att de börjar bli liiite fyrkantigt mamma.” Jag vet, I´m evil.

Men det har funkat. Hon frågar då och då, efter att hon varit medveten om att hon tittat för mycket på tv:”Mamma, kan du kolla om de börjar bli fyrkantiga?” Så får jag låtsas undersöka och humma lite, och sen säga: ”Mnjaa, kanske lite så du får nog ta det lite lugnt ett par dagar.”

Hon har däremot en pappa som inte är så jävla smart.

För två minuter sen så vänder hon sig mot mig:

”Mamma, hur ser mina ögon ut, är dom fyrkantiga igen?”

Och medan jag låtsas undersöka så fortsätter hon;

”Förresten, pappa säger att det kan se ganska coolt ut med fyrkantiga ögon!”

En liten lätt kastrering kommer ske i kväll när han kommer hem från jobbet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..