Om att ligga på ett operationsbord

Det här inlägget har jag skrivit lite i förväg. För när det syns här så är klockan 07.45 och jag ligger på operationsbordet.

I djup narkos. Hoppas jag. Utan att snarka. För, om någon tror att jag snarkar så där ”gulligt tjejigt, så är man ute och hojar. Jag snarkar till Uganda när jag sover djupt.

Och igår fick jag reda på en jobbig grej;

Alltså, prutta och fisa är ju normaaaalt, som alla säger. Och det är det ju. NÄR MAN ÄR ENSAM!

Jag är lite Östermalmskärringsaktig, eller vad man nu ska kalla det, när det kommer till sånt där.

Så när jag får reda på att de just i detta nu kommer fylla min buk med gas, for what ever reason, så blir jag lite varm i pannan.

För det krävs ju ingen jävla Einstein för att räka ut att gashelvetet ska ut. Och jag har hört att man fiser och pruttar i flera dagar.

Jag kommer alltså ligga med 3 andra fetton i en 4-sal, och fisa i ett par dagar.

Nice.

 1. Fast jag började faktiskt inte fisa förrän jag var hemma igen!
  Och ärligt talat, den mesta luften gick nog ut genom min högra axel, hur konstigt det än låter – för SHIT vad ont jag hade i axeln flera dagar efter op.
  Lycka till med ditt nya liv, med en hälsosammare vardag!

 2. Esch sluta nu oroa dig för fisarna, det är inte hela världen.
  Sitter här och väntar på att du ska vakna upp och skriva ett ”strålar som en sol” inlägg om hur bra du mår och inga fisar så långt ögat kan nå.. *ler*

 3. Det är väl på dags att du lär dig fisa som vanligt folk! 😀
  Hoppas du inte mår allt för tjyvens.

  Apropå fisar som landar i höjd med axlarna, så sa min barnmorska det till mig när jag hade superont när jag andades när jag var gravid. Det är tydligen inte helt ovanligt att det känns så när tarmarna rumsterats om. Att det sedan visade sig vara lungsäcksinflammation och inte gaser, är en annan historia…

 4. Det kommer att gå kanon! Säg till maken att ta med sig en kudde när du ska hem, den är skön att trycka mot magen när det är dags för hemfärd, för varenda vägbula känns.

  (Ett tips: även om sjukhuspersonalen säger åt dig att ta Fragminsprutorna i låret så ta dem i magen, där känns det mycket mindre – det är olika från sjukhus till sjukhus, men jag tänkte bara pyttifall.)

  Hur som helst – välkommen till klubben och lycka till!

  Kram Karin

 5. Själv fiser jag för glatta livet, utan gaspåfyllnad. Däremot kan jag upplysa om att värken i axlarna man får är helt naturligt. När man blåser upp buken så blir det tryck på lungorna. Och när nederdelen av lungorna trycks ihop så gör det ont i axlarna där ngn form av nervcentra för lungorna sitter. Hur mysko som helst

 6. Fisandet beror på gasen dde fyller buken/tarmen med. Det är för att tarmen ska synas så att man inte av misstag punkterar den. Axleontet beror på att man ligger på en bår med ”axelhållare” som lutas ganska kraftigt med huvudet neråt. Allt för att innehållet ska falla ”uppåt” så att man kommer åt i magen.
  Dr Wettex

  Och du Mona, alla andra där kommer också att fisa. Ni kan Eurovision Fiscontest. Du kommer att prutta bort östermalmsprylen och bli en redig söderböna. 😉

  Uppför dig nu ordentligt och var rädd om dig!
  Puss!

 7. Jag står i kö för en sådan operation så jag kommer följa dig om möjligt mer än innan. Stort lycka till och skit i fisarna, bara fis.

 8. Oj vad spännande att få följa din resa. Hoppas allt flyter på bra!Min resa är på god väg. Dag 2 av flytet 🙂
  Och kanske bör jag låta bli att gå in här och läsa på ett par veckor.
  För du är en jäkel på att skriva bra och detaljerat. Så jag hoppas att jag inte blir skrämd ;)om jag hänger mig kvar här då.
  Mallan

 9. Mona – som wettex redan skrivit – gasen är utanför tarmarna och kommer inte ut fisvägen. Den absorberas och försvinner på ett par dagar. Men du kanske blir fisig ändå av ingreppet. Om du vill kan vi nog komma ett gäng bloggläsare och sympatifisa i salen så att ingen hör om du gör det. *kommer med generösa erbjudanden*

  Lycka till nu! Jag är så avis!!
  /Flat-Kerstin

 10. Lycka till Mona.
  SÅG INTE DINA 30 KILO när vi träffades. Var gömde du dem??????????

  Skulle behöva komma ner där min mentala vikt ligger, men, men:)

  Du kommer att försvinna, men jag ska nog hitta dig, jag lovar, var rädd om dig.

  Kram Marie

 11. Läser din blogg dagligen, men idag är nog första gången jag kommit mig för att kommentera!
  Tänker på dig idag!

  Och du… det spelar ingen roll om din blogg handlar om bantning, maken, mässor eller ”bara” hemmaliv. Den är förbannat rolig vilket som!

 12. Tänk, här skulle man skriva ett allmänt ”lycka till och hoppas det har gått bra!” men får nu svar på varför man får ont i nacken och axlarna när man är uppblåst. (läs: käkat lök)
  Det är en väldans allmän-nyttig blogg du har Mona! 😉
  (och hoppas det gått någorlunda smärtfritt!)
  /Mimi

 13. Ta det lugnt Mona, jag skulle tycka att det var värre att man ligger med ett gäng som fiser runt omkring….
  Men av inläggen ovan verkar det ju komma först när man kommit hem….fast det skulle väl vara just DU som fiser så det brakar just på lasarettet:)….
  Vi vill naturligtvis höra mer…

  Måste faktiskt hålla med Tilda ( riktigt gulligt skrivet), vi läser vad du än skriver om, Goding.

  Kram Carina

 14. Håller tummarna för dig! Vad gör det väl med lite fisar, då vet man att man lever.. tillsammans med resten av omgivningen.

  Håller på att försöka bli ”accepterad” av överviktskliniken för en magsäcksoperation nu.

  Hoppas allt går bra och att du snart är tillbaka och får oss att skratta så vi kissar på oss snart igen! Kram

 15. Tänker på dig idag.
  Förstår dig precis angående fisarna. Själv fiser jag inte alls. Någonsin.
  Men en bra sak är ju att du kommer ha gott om tid att blogga från sjukhussängen.
  För med fyra fisande patienter i samma sal ska du kanske inte räkna med jättemycket besök 😀

  Lycka till idag.

 16. Operationen är säkert klar och du ligger väl och trynar som bäst. Hoppas att allt gick så bra som det skulle. Lycka till med efterarbetet, jag kommer fortsätta att följa dina galna inlägg.

 17. Så klart hänger vi med dig i fortsättningen oxå Mona – med eller utan fisar. Du har väl iallafall inte luktblogg får man hoppas. ;-DDD

  Stor kram och lycka till.
  Håller alla tummarna för att det så klart kommer gå hur bra som helst – det här fixar du!

 18. Välkommen i gänget! Jag gjorde min Gastric Bypass i oktober i fjol. Det är det bästa jag gjort! Efter maken o barnen (maken kan ju diskuteras ibland)

  Håller med sign Koala, ta Fragminsprutan i magen, variera bara sprutstället så kommer det att gå superbra!
  En kort promenad varje dag när du kommit hem – lönar sig i längden. Första dagen hem så gick jag bara runt huset och var helt slut.
  Ska bli ännu roligare att följa din underbara blogg!
  Kram, kram

 19. Oj, vilken grej! Hoppas att du snart mår bättre! Min bästis gjorde en liknande operation och nu är hon så smal och snygg att alla bara vänder sig om på gatan. Allvarligt alltså. Men den största förbättringen är hälsan! Bättre värden, piggare och framförallt gladare. Lycka till!

 20. Vad skönt att operationen gick bra. Det onda kommer snart försvinna. Snart kommer du börja rasa i vikt. Tänk vad roligt att köpa nya snygga kläder 😀
  Och hälsan kommer bli så mycket bättre.
  Och vi kommer att fortsätta följa dig på vägen, trots fisarna ;P

 21. Skönt att höra att det gick bra och att du lever!
  Tack maken för att du uppdaterar om hur vår favoritbloggerska mår.
  Vila upp dig nu så får vi höra allt om din sjukhusvistelse sen.

 22. Tack maken för besked, väldigt omtänksamt! Haft sympatimagbesvär idag o vaknade riktigt tidigt, inställd på OP-tiden…
  Hälsa Mona att hon inte måste vara så duktig hela tiden, det är normalt att vara sjukskriven även för bloggerskor. Vi läsare kan kommentera för fullt så länge…
  Hälsa från Nettan

 23. Be personal om var sitt lavemangsmunstycke, sedan kan nyss nämnda personal dirigera THE FARTING ORCESTRA alltmedan ni fyra på salen försöker fisa i takt.
  FÖR HELVETE MONA HÅLL TONEN!
  mvh R

 24. Mona – du är en babe oavsett storlek, men om det här är vad du vill så go for it!
  Ser fram emot rapporter från fistävlingen å morfinknarkandet.

  Puss på dig, hoppas du inte kommer ha alldeles för ont ♥

 25. Nu har jag legat i sängen i nio timmar och skrattat högt! Faan vad jag älskar din blogg. Jag hittade den först i går genom en friend. Sambon undrar om jag ska komma ur sängen snart. Klockan är ju trots allt 17:37… Jobbet kallar men jag måste bara läsa ett inlägg till…
  Kämpa på nu och hoppas operationen gick bra.
  Anna på minkamera.blogg.se

 26. Tack maken och framförallt Linda för rapporter (en något mer utförlig…) Mona du kan få vara med i Marias o mina fistävlingar, bara du ser till att bjuda hem oss 😉 Tror kanske inte att detta kommer vara det största problemet under tiden på salen, men är det så kanske man bara ska lyckönska dig!

  Puss på dig och ha det skönt hemma under ”ledigheten”.

  Maken – glöm inte att hon är lovad ledighet. Det betyder inte 100 telefonsamtal i timmen!!!!

 27. Jag har skickat tankar till dig hela dagen! Jevvlar vilken bejb du kommer bli!! Och fjärta loss, det är sköööööönt…;P

  P.s nyfiken, gjorde du den på CFTK?

  Krya <3
  PoK/Pernilla

 28. Nä du, jag undrar, precis som Stort o smått. Hur lång tid behöver du för att vakna egentligen? Upp och blogga nu. Hur var det, gjorde det ont, fes du mycket och framförallt hur mycket dreglade du? Hallå!

 29. Lycka till Mona,
  Hoppas du kan fisa ordenligt 😉 håll inte inne med det för då kommer dom bara med en röd liten tratt som skall föras in så fint i ja du vet vad…sedan så istället för att fisa så ”visslar” du okontrollerat hela tiden…*fniss*. Ont i axlarna får du beroende på att du har legat med benen nästan rätt upp i vädret!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..